Протестиращи в подкрепа на Босия срещу фалшивите книжки

Президентът: Прекратете гладната стачка, на ход са институциите!
5 юли 2018 16:30,
59

Протестиращи се събраха тази сутрин, за да подкрепят гладната стачка на Николай Колев – Босия.

От 12 юни той протестира срещу фалшивите шофьорски книжки, които водят до много жертви и ранени по пътищата. Гладната стачка на Колев е и срещу възстановяването на работа на уволнените за корупция служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", които са заподозрени, че продават шофьорски книжки.

Още по темата

Много хора подкрепят протеста на Николай Колев от няколко дни, а днес те бяха много повече и по-решителни в действията си.

Тази сутрин недоволните граждани блокираха достъпа до служебния вход на Народното събрание, но в крайна сметка след намеса на полицаите, достъпът беше възстановен. Викове "убийци" съпроводиха действията на органите, пише Bulgaria ON AIR.

По-късно и президентът Румен Радев взе отношение по случая и призова Николай Колев да прекрати гладната стачка.

"Отговарям на Вашето писмо публично, защото то поставя проблем, който засяга всички български граждани и излага на риск живота им. Той е част от големия проблем с корупцията. Приветствам всяко гражданско действие в борбата с този порок. Призовавам българските институции да не подминават нито един сигнал, в частност подадения от Вас и Вашите съмишленици", написа във Facebook държавният глава.

По думите му корупцията никога няма да бъде преборена с пасивност и примирение, тя изисква гражданска мобилизация и почтеност.

"Обръщам се към Вас с уважение към действената Ви, морална позиция и с тревога за здравето и живота Ви. Съзнавайки това, Ви моля да прекратите Вашата гладна стачка, която успя да привлече вниманието на обществото към проблема. Сега на ход са институциите. Вярвам, че и занапред Вие ще бъдете смел застъпник на справедливостта. България има нужда от Вас", завършва публикацията на Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
12
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Босия се нуждае от освидетелстване и правилно лечение на 4-ти километър, в Курило, в Карлуково или някое друго подобно заведение. Може би има законова възможност за принудително лечение.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори и да не ги върнат на работа точно тия корумпета, ще дойдат други на тяхно място не по-малко корумпирани. За 500 лева заплата се избиват да кандидатстват за работа в ДАИ. Кой нормален човек ще иска толкова напрегната работа за толкова малко пари, ако не смята да взима подкупи?
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та какво може да предизика Босия, освен съжаление?! Това ли ще ни е примерът за гражданско общество?!! От гражданското общество трябва първо да се страхуват, после да го уважават на базата на този страх от суверена, а не да го съжаляват, празноглавци, иначе такова нещо като гражданско общество всъщност го няма, не съществува, по подразбиране. Нищо не знаете, нищо не проумявате. Язък ви за годините!
9
7
 
6
 
! Отговори
На босия цървулите преди 5 години
Ама аз си ям,ама като ме приберат с мерцедеса!Гладувам само когато Корни дойде на работа в парламента!А и доматите свършиха от градината и!Мисля да направя световен рекорд по продължително гладуване(на ушким)Ш,!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Кои са тия 'вие' към които се обръщате? Нещо не звучите особено интелигентна...
7
1
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Охоо аз отдавна съм го променил. Чупардясал съм се... не ми се гледаха едни и същи муцуни шамани. Пуснеш тивито от сутрин до вечер гледаш как двама трима едни и същи ръсят мозък, докато друга шайка си краде на воля, а тоя гуру седи на паважа и гладува. Много Сюр Аре нема нужда
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВие пък откъде знаете какво правя?! Не съм намирала съмишленици, това е. Всеки случай не съм страхливка, която си маскира дефицитите с излишни гладни стачки. Уж сте много отворени и не искате компромиси, а сте избрали най-компромисната форма на протест. Но дори и за това не се сещате, нали?! Трябва някой друг да ви го каже!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШибиРибиМи променете вие нещо?
4
11
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Тоя от гладуване и висене по площадите вече трийсе години няма време са подстриже и обръсне. Нещо да е променил не вярвам
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3А такива наблюдатели като вас, които абсолютно нищо не правят, освен да коментират в нета опитите на останалите, какво постигат?
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо гладувате, бе, наивници?! нищо не постигнахте с това толкова години досега, нищо няма да и постигнете. такива като вас всъщност създават илюзията, че нещата могат да бъдат решени по мирен път. няма такъв случай в историята! загубихте години с такива смехотворни акции на безсилие, не на смелост. затова и никой няма страх от това, което минава за гражданско общество.
1
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът си прави ПР на гърба на Босия. Изобщо не го интересува нито проблема с огромната корупция в МВР, нито здравето на Босия. Просто използва всяка възможност за да натрупа рейтинг.