За заровеното дете: Липса на хуманност, но доброволна

Момиченцето от Самоков без принуда участвало в скандалния кадър
Обновена: 6 юли 2018 17:23 | 6 юли 2018 17:22,
15
За заровеното дете: Липса на хуманност, но доброволна
Снимка: Bulgaria On Air

Твърде крайната снимка, която взриви социалната мрежа и предизвика куп въпроси, се оказа, че е направена със съгласието на покритото с камъни и бутилки дете.

"Служители на РУ в Самоков извършиха незабавна проверка на фактите и обстоятелствата по случая - съобщават от пресцентъра на МВР. -

По данни на заснетото момиче, случката е от преди няколко дни и то е участвало напълно доброволно и без принуда. Същото се потвърждава и от членовете на семейството й."

Още по темата

Извършителят и автор на снимката, е установен и доведен в районното управление за снемане на сведения, казват още от ведомството.

За случая незабавно е сезиран Отдел "Закрила на детето" при Дирекция "Социално подпомагане" - Самоков. Материалите са докладвани в районната прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните " сензационни новини"Важното е, че компетентните органи са уведомени и ще се вземат мерки.Децата си играят и понякога стигат далеч.
7
0
 
5
 
! Отговори
До 4 от Дали преди 5 години
Какво пиша аз, а теб какво те гони?! Аз пиша, че закони няма и затова е насилието и че и сега не вярвам законите да променят нещо. А ти ми циклиш на дискриминация, каквато не споменавам. Пренос някой правиш, дето няма общо с логиката. Ганьово мразене до това води. Заслепява. Лишава от човечност. Деградация.
6
0
 
7
 
! Отговори
Бай Торбалан преди 5 години
Да се сезират и затова, че събират отпадъци от кофите. Достойно занятие за европеец в 21 век.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те непрекъснато правят най-различни простотии, за да привличат внимание. А вижте как са поставени бутилките, само едно нещо прилича на камък, другото, което се вижда е стар, мръсен найлон. Че са бедни е реално, но имат златни зъби, обици и други украшения... А са бедни, защото не искат да учат, раждат като зайци, с безконтролната си раждаемост целят да обсебят България. Но не им идва на ум, че с чалга и кражба, без българите, няма да има какво да крадат и ядат.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДалиАко е вярно това, което казваш - че е възможно спрямо това дете да е проявено насилие, тогава не виждаш ли кой е проявил "насилието"? Други ромски деца от същата махала. За каква дискриминация може да става въпрос и защо в предишните материали, съобщаващи за този случай, се говореше за нетърпимост между роми и българи? Никакъв българин не е участвал в това.
3
1
 
7
 
! Отговори
Децата са си играли преди 5 години
Каква липса на хуманност, какви пет лева?Стига търсихте под вола теле!Ами когато ние си играехме "на доктор"? Нали в тази игра едното дете е пациент, а другото е лекар. Това, което изпълнява ролята на лекар, имитира, че бие инжекция или прави операция на другото дете. Тоест, имитира, че го разрязва живо! Никой досега не е пропищял, че сме проявявали липса на хуманност или че сме дискриминирали някого.И в Самоков случаят е същия - никой не заравя никого наистина, а правят някаква имитация!
2
8
 
24
 
! Отговори
Дали преди 5 години
Лесно е да се затвори устата на дете и да мине насилието за съвсем уж че и доброволно. Само че детето на снимката хич не изглежда ок и едва ли е доброволно. Но при нашите закони, пак добре, че сигналът изобщо е проверен. Сега проявилите насилието спрямо детето ще бъдат потупани дружески по рамото и ще си продължават по старому. Нищо ново не очаквам от родните закони да се случи.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и сега какво става с междуетническото напрежение в Самоков