НАП: Онлайн търговци в Бургаско укрили приходи за 15 млн. лв.

Данъчните открили разминавания между получени и декларирани доходи
10 юли 2018 12:45, Анисия Иванова
25
НАП: Онлайн търговци в Бургаско укрили приходи за 15 млн. лв.

Лица и фирми от област Бургас, които извършват електронна търговия, са укрили приходи за близо 15 млн. лева.
Това съобщиха от Националната агенция за приходите след проверки и ревизии в сектора на търговията по интернет.

От приходното ведомство заявиха, че затягат контрола върху електронната търговия, тъй като е динамично развиваща се сфера.

От НАП уточняват, че на територията на региона са били ревизирани 54 лица – физически и юридически. Те е трябвало да внесат данъци в размер на над 1,4 млн. лева, но не са го направили.

Сега те ще бъдат обложени със задна дата. Търгували са предимно с дрехи, обувки и домакински уреди. Разплащанията са били без банкови преводи.

При ревизиите се използва специализиран софтуер за анализ на данни в електронен вид.

Данъчните са достигнали до обектите чрез проследяване на паричните потоци на плащанията от извършените сделки през интернет. При подобни контролни действия се осъществява анализ, сравняване и засичане на огромен обем информация, отделно се провежда наблюдение и върху цялостната организация на работа на определени електронни магазини.

Следи се също за нерегистрирани по ЗДДС лица, при които получените суми надхвърлят прага за задължителна регистрация. Установяват се уеб-сайтовете, чрез които се извършват продажбите в интернет, съпоставят се и данните от годишните данъчни декларации. Така данъчните проверяващите установяват, че наблюдаваните лица имат сериозни разминавания и несъответствия между получени и декларирани доходи, уточняват от приходното ведомство в Бургас.

Наблюденията показват, че основно по интернет се купуват дрехи и спортни стоки, след тях – стоки за дома, пътувания и хотелски резервации, електронно оборудване и билети за различни развлекателни събития, коментират от Приходната агенция, допълва "24 часа".

От териториалната дирекция в Бургас напомнят, че в хода на лятната контролна кампания на НАП се следи информацията в интернет за организиране на различни мероприятия – концерти, изложения, фестивали, както и резервациите за нощувки. Данъчните извършват и внезапни проверки на местата за настаняване, за да се установи доколко реална е обявената свободна леглова база.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
0
 
! Отговори
NAP преди 5 години
До АнонименИ си много горд, че лъжеш държавата ли? Укриваш данъци, като по този начин лишаваш възрастните хора от достойна пенсия, майките от детски добавки, хората от нормално здравеопазване и т.н и т.н.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде отиваме ли? Ами в чужбина. Аз продавам online и никой не ми иска пари данък за продаденото. Как ли? Ами парите са ми в PayPal и докато са там и си правя разплащанията ми чрез интернет никакви данъчни не могат да ми кажат нищо. Извода е Електронен Портфейл. Където никоя банка не можа да каже на данъчното-Тоя тука има пари.;)Има и друг вариан bitcoin и подобни които са над 1000 крипто валути
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РиноТи, щото си много потентен умствено, даже една ирония не можеш да разпознаеш. Обаче обидните квалификации ти се удават на прима виста.
15
0
 
8
 
! Отговори
Андрешко преди 5 години
Лукойл горките работят от години на загуба горките и никой не ги закача или проверява ,ама една дребна рибка която продава 5 6 парцалки на ден по интернет я гонят до дупка..... Това е
14
2
 
1
 
! Отговори
Тодор живков преди 5 години
До оная замислената.коментар12.Стани и ти козметик ***.Ха ха.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нашия остатък от нещо като почти държава се молете партийния функционер да не ви хареса бизнеса. Тогава НАП директно се нанасят у вас за постоянно. И така докато затворите. Оня ден ми.зерниците лепнали съобщение за данъчна измама на лавката за кифли! Дето сигурно има оборот под 100 лева на ден и вътре се гърбят две женици.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво. но сигурно са укрили двойно повече
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А фризьорките и козметичките..едно подстригване е 15 лв,боядисване 30 лв,козмет.процедура 35 лв никога никой не дава касови бележки а имат по 20 клиентки на ден!
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОпитвали се да стартират дребен бизнес :) а укрили 1 400 000 лв. Какъв е този дребен бизнес бе? Значи едните може да си плащат данъците (може би защото са по-балъци) а тези които стартирали .... няма проблем да не плащат. Хубав или лош закона си е закон за да се спазва от всички! Не говорим за онези *** които обитават ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ сгрдата с надписа за СЪЕДИНЕНИЕТО прави силата!
9
4
 
5
 
! Отговори
ДИДО-БЕРН преди 5 години
До ЕлемагТе ако почнат всички така селяндурски да крият приходи, накъде отиваме?? Едни плащат данъци, други ги укриват и паразитират. - АЙДЕ НЕМА НУЖДА!!! ЕВАЛА НА НАП! ВРЕМЕ Е ДА СЕ ЗАПОЧНЕ И С АВТОСЕРВИЗИТЕ И МОРГИТЕ!
8
3
 
3
 
! Отговори
Рино преди 5 години
До АнонименСтрашен бизнес - да не плащаш ДДС и корпоративен данък, тоест нелоялна конкуренция. Коректните плащат, ти се правиш на Бай *** за да си купиш БМВ на старо. ТЪПНЯ!
7
6
 
2
 
! Отговори
Рино преди 5 години
До АнонименИ какво ще спечели хазната от търговийката на изнемощелите баб и дядо от село? Умствено импотентен си.
6
3
 
3
 
! Отговори
sa преди 5 години
Един от лесните начини да станеш милионер в БГ!
5
1
 
15
 
! Отговори
За един приятел пита преди 5 години
А складовете на едро дали дават фактури на 100 % от купената стока?Или те са от намазаните дето не се проверяват.Ами и производителите също. И вносителите.Абе изсветлява се 30%, 70 % е сива икономика. И така повече от 20 години.Дали от НАП не са чували за такова нещо?
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О! Пропуснали сте да наобиколите селата. Там един дава мляко на съседа си срещу домати. Без да плащат данък. Това е търговия. Правят го постоянно. Проверете ги за 20 год. назад. Лихви им сложете.
3
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опитват се хората да стартират някакъв дребен бизнес и НАП ги задушава защото било сива икономика, а олигархичният крупен бизнес е "светлия" и там НАП може да действа само по политическа поръчка породена от застъпващи се интереси.
2
2
 
34
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
С една дума: и да намерите нов начин,ние от държавния рекет ще намерим начин да ви задушим!!И не си правете труда да питате за ония палати ,дето ги обикаляхме с въртолета.Не сте достойни за такава информация.Бачкайте роби,да има за нас олигарсите и за шведите да си ги отглеждаме и да ни избират ТЕ!
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А колко рушвет за взели от НАП?