Силна музика и безсънни нощи - ромската махала в Благоевград

Заради нейното разположение звукът се носи из целия град
12 юли 2018 16:30, Екип на Bulgaria On Air
47

5319 гледания   |  Още видео
Постоянна музика тормози живущите в района на ромската "Предел махала" в Благоевград. Клипчета в социалните мрежи показват музикалния тормоз над 2 квартала.

Ромски ритми, много танци и силна музика - визитката на ромската махала в Благоевград. Търпението прелива, а хората се възмущават в социалните мрежи.

Силната музика не оставя живущите наоколо да спят. Семейството на Росица и Тодор живее в първата къща. Разказват за безсънните нощи. Оказва се, че през последните години ромският произвол драстично се увеличавал, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според ромското население случаите, когато силната музика се пуска, са рядкост.

И ако успокоение за местните е било, че ще успеят да се наспят по светло, вече и това е невъзможно. Заради разположението на ромската махала в Благоевград, в подножието на хълм, звукът се разпространява из целия град.

А във Facebook дискусия под видеата допълнително нажежава страстите.

Скоро се очаква и поредната ромска сватба, чиито гости ще бъдат и половината жители на Благоевград.


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
20
 
! Отговори
Башка Луд преди 8 месеца
Абе, в Благоевград мъже не останаха ли?
Само пу.тьовци ли останаха в тоя край?
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
работещия българин, издържащ ромите, трябва поне да може да почине, за да може да продължи да плаща, не разбирам защо държавата бездейства
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде е Валери Симеонов да замери шува и да им конфискува музиката?
16
0
 
30
 
! Отговори
! преди 8 месеца
Прав си, няма разлика, освен посочената от мен. Голяма част от бежанците и ц иганите искат някой да ги отглежда. Защо бежанците не хукнаха към арабския полуостров ами чак към Франция и Германия?! Просто толерастията, която проповядва ЕС е тотално сбъркана....и в Европа взеха да го разбират най-после.
15
2
 
29
 
! Отговори
! преди 8 месеца
И т.нар. управляващи да почват да си отварят ушите, защото не е хич далече в момента когато по улиците ще ядете шамари....тя НСО не може да ви покрие, пък и като знаем в какво превърнахте И тази служба....може да се огашат слепи и глухи за няколко минути.
14
0
 
17
 
! Отговори
Стамат преди 8 месеца
Каква е разликата между "бежанците" и ромите? Няма разлика. Едни бедни, необразовани хора, които могат само физическа работа да вършат, но такава работа няма защото има фадроми и трактори. Извод: да се забрани използването на тежки машини и да се ползват тези хора.
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В цялата страна е така! До кога ще ги търпим тея неандерталци бе?!! Трепане!
12
0
 
29
 
! Отговори
! преди 8 месеца
Ето ви един пример....много сходен, но и толкова различен. Помните ли как едни бежанци бяха си повярвали в центъра в Харманли, раниха полицаи, палиха, гориха....чухте за следващ подобен инцидент? Не? И аз не съм....ама чух какво се е случило след като са изгаснали телевизионните камери - без официално да е спусната заповед, но с видимо затваряне на очите тежко въоръжена жанадармерия с щитове, гумени куршуми и газ буквално прегазват т.нар. бежанци...само че *** са важни за вота, не бежанците
11
0
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 8 месеца
Заради технологиите много хора остават без работа и почват да се чудят каква беля да направят. Засега се правят че не ги забелязват, обаче проблемът става все по-голям.
10
0
 
17
 
! Отговори
Валерко Джизъса преди 8 месеца
Абе дупетатите си бранят хотелите и гласоподавателите,Валката там само ще повдига свенливо рамене смешника.Защо не отиде да спира музиката при РоМоВеТе,защото ще има "КАМЪНИТЕ ПАДАТ"
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тцъ тцъ тцъ тцъ ... пак ще ривем ... до следващата статия ...
8
0
 
27
 
! Отговори
! преди 8 месеца
Незнайно защо полицията продължава да е изключителен мазохист...Колко години минаха и все има бити полицаи. Ами приемете го най-накрая тоя закон за насилие над длъжностни лица да следват ефективни присъди, ама не година ами минимум пет. Дайте права на полицаите, да използват оръжие при нападение срещу тях. Няма да мине и месец и ще има огрооомен резултат. Сега законът какво гласи - ако те гонят с брадва, защитавай се с брадва. Полицията от дървосекачи ли да я формираме? Няма контрол....
7
0
 
33
 
! Отговори
славянин преди 8 месеца
От ц.г.нина човек не става, това е доказано от хилядолетията история, следователно той не трябва да съжителства с хора! Да се направи един резерват в пустинята Сахара за такива псевдочовеци и богатите нации да им доставят по въздуха храна и вода!
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това състояние е в цялата страна. Където има роми, има проблеми, шум и кражби. Властимащите се правят, че нищо не виждат и не чуват, отделно с това изопачаване на "дискриминирани" съвсем се объркаха нещата. Те трябва да спазват законите на страната както всеки един гражданин, етноса не може да бъде оправдание. Точно това е криворазбраната цивилизация.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нищо не може да се направи по този въпрос. Държавата е абдикирала, а ако някой случайно рече да направи нещо, високоплатени НПО-та се нахвърлят отгоре му.

Дори някой да се опита да се саморазправи - най-много да си изпати. Или на място или по-късно - в съда.
4
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Стига сте ни занимавали с тоя шум с туй ли трябва да се занимава един вицепемиер ще изгорят на някой сиромах душицата ромовете и мутрите няма да ги барнат.
3
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дърпате шалтера и готово( и без това не плащат ток, а техните сметки се преразпределят на останалите хора) та по тези гета може да влезе само тежко въоръжена и бронирана жандармерия.
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не се бойте хора Валери Симеонов лаза че забранява,шумът от 23:00 до 8:00. Сега само да видим как ще го обясни това нещо на разБойковия електорат
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако хипотетично се пусне насрещен звук и тонколоните са насочени срещу ромската махала, ще резонира в баира, в къщите и предметите и ще го чуват двойно, тройно и четворно.