Срещу евтаназията: Животновъди са готови за "Априлско въстание"

Правилата са ясни, животните трябва да се евтанизират, заяви д-р Илиев
Обновена: 14 юли 2018 14:27 | 14 юли 2018 11:45, Александър Попов
148
Срещу евтаназията: Животновъди са готови за "Априлско въстание"
Кадър: Facebook

Три села – Шарково, Странджа и Болярово са под полицейска блокада, за да се осигури възможност на ветеринари да избият всички животни в огнищата, дори и здравите.

Земеделският министър Румен Порожанов обеща обезщетение между 150 и 225 лв. на животно.

Той да ми купи животно за тези 150 лв., призова Костадин Пулев от село Шарково.

Хората се заканват да не позволят на ветеринарите за унищожат животните им. Питат и защо няма превенция срещу опасните заболявания при животните.

Още по темата
"Не си даваме животните. Никой не е дошъл от София да ни чуе. Те са подведени. Каним министъра да дойде при нас и да вземат втори проби. Животните ни не са болни", коментираха хора от селото пред Нова тв, където продължава евтаназирането на животни заради чума.

Според местните пробите за чума са отрицателни. Те дадоха пример със свой съгражданин, който имал 150 животни, които отгледал с биберон.

"Полицаите са повече от нас, не можем да ги спрем", каза Костадин Пулев, един от малкото стопани, останал с живи животни. Цялото село обаче го подкрепя.

Някои от съселяните му пък са готови да повторят Априлското въстание. Жителите на селото седят пред кошарите си в опит да спрат евтаназията на животните си. Пътни блокади обаче няма да има, защото ветеринарните власти са в кошарите, допълниха потърпевшите.

Според местни хора са избити вече над 1000 животни, като според думите им - те били здрави.

"Чума в селото няма. Докторите казват, че месото и млякото на животните могат да се консумират", допълни друг от местните.

"Вчера ми убиха 800 животни, дадоха ми документ, който нямаше нито печат, нито написано от ветеринар, че са болни", обясни възрастна жена.

Според местните причината за случващото е да се обезлюди района.

"С парите, които Порожанов каза, че ще бъдат изплатени, не можем да си купим едно агне, камо ли да си подновим стадото", категорични са те.

Протестът на жителите на Голямо Шарково продължава със запалена вълна, останала, защото последния месец никой не изкупува нито нея, нито млякото.

"Това са правилата при подобни заболявания. Въпросът дали има наистина чума е несъстоятелен. Взели сме над 6000 проби, които са изпратени в референтна лаборатория. Трябва да защитим на 1 милион преживни в България. В понеделник ще дойдат експерти от Европа да проверят дали мерките са достатъчно ефективни дори и по границата", обясни ситуацията д-р Дамян Илиев, изпълнителен директор на БАБХ.

Той допълни, че риск за хората няма, но загубите ще са икономически.

"Не мога да отстъпя дори на база на тази емоция, като чух и видях, защото това са мнения на хора, които не познават заболяването и технологията на изследване", каза Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пада рейтинга на Нинов.
41
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Д.е.м.о.к.р.а.ц.ия.
40
0
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
До АнонименКъсно е , ще сме измрели или ефтанизирани ....
39
0
 
36
 
! Отговори
Калоян преди 5 години
Сега веганите що мълчат? В "по-другите" времена, като имаше държава в сяко населено място имаше ветеринарни служби които осъществяваха контрол върху здравето на животните, след 90 година *** мутри взаха властта, станаха чиновници, влязоха в полицията и съда. Наистина държавата трябва да се вдигне на бунт и да ви измете.
38
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов пада от власт до края на годината!
37
1
 
39
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Държавата се тресе от протести , къде е Баце ???? Скри се като мишка или пак оправя света ?????? Идва могъща мъст и разправа ...................
36
1
 
29
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Каква чумa ве, гледах ги ветеринарите дето бодат инжекциите качени на клипове, на 10 един имаше ръкавици, иначе борят овцете. За оня пък въпроса бил несъстоятелен, да ти го сложа в устата проста.......
35
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има съвпадение с историята с Вромос - за няколко часа се смениха показателите. Първо свинска чума на североизток, после в Ямбол, а то било Странджа.Девствено място, запазено по времето на социализма, заради пограничния режим.Има грандиозен план за затрояване на Странджа. Не е Станджа-Сакар.Крадците искат да си вложат парите.Искат да ни унищожат до крак, нека бъдат искрени.Какви европейски експерти, бе, като Юнкер ли?***! Алчни ненаситни ***!
34
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия животновъди не са професионалисти, а самодеици аматьори. Болно животно е още като малко, но неправят контрол преглед. И сега реват когато е епидемия.И съседните страни се заразиха.Населението са предимно воени пенсионери и се правят на животновъди
33
0
 
31
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Най-малкото като им избивате животните им пригответе АДЕКВАТНА компенсация!Не да убиеш голяма отгледана коза и да му дадеш пари, които не стигат дори за Яре!
32
1
 
51
 
! Отговори
Предтъпници преди 5 години
Това е чудовищно престъпление, срещу обикновените хора! Вие не убивате само животните им, вие им съсипвате здравето и смисъла и в крайна сметка убивате самите хора!!! Кога ще престане геноцида срещу нормалния честен българин? ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТЕЗИ ***? Време е да ги изтрепем!
31
1
 
1
 
! Отговори
Готвят терор преди 5 години
Вероятно тези масови убииства са с цел подпалване на Турция и други републики.Тревопасните подсъзнателно охраняват огромни региони с цел НА ТЯХ ТРевопасНИТЕ да ИМ Е добре.Правят тестове с храносмилателен тракт..
30
3
 
12
 
! Отговори
арести за министри преди 5 години
целта на наглите масови убииства тогава бе срив на отбраната на Азия и Европа обезпечавана от домашни животни в Важен регион Странджа.Веднага се отприщиха масовите убииства в Сирия,без малко да подпалят и Турция..След проверки се оказа че наглите престъпници на власт в София са пращали екипи да заразяват домашните млекодайни.Накрая съобщиха, че немало шап ами било май полупатогенна проблематика
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Любимото занимание на болшевиките беше човекоубийството.Не случайно болшевизмът е идеологията избила най-много хора.
28
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чета коментарите и ми става тъжно. Вместо всички да сме там и да спрем тази гавра, пишете, че сами си били виновни... нямам думи що за народ остана тук. В момента убиват не само препитанието на тези хора, защото това е и вашата храна. Убиват абсолютно здрави животни, вместо да се наложи карантина и да се следи състоянието им, примерно, щом се притесняват да не се разпростре зараза. Някой на високо ниво трябва да понесе отговорността, че въобще се е стигнало дотук. И Болярово е град.
27
6
 
32
 
! Отговори
Избиването преди 5 години
Масовото избиване на селскостопански животни е един от идеологическите подходи на юдео-болшевизма. Така навремето пълчищата на Ленин са избили масово животните на руските стопанства, с цел катастрофална бедност, глад, прогонване на масите към градовете и създаване на "пролетариат"! Днес в Брюксел командват неомарксисти! Същите, против които се бореше Фюрера!
26
2
 
20
 
! Отговори
CДС преди 5 години
И по времето на Иван Костов Българина с *** венци имаше масова евтанация на овце, кози и крави, само че по метода червено герданче, после фризера и те така... от ТКЗС-тата останаха купчина кости и кожи!
25
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам как е с овцете, но при свинeте едно време ги ваксинирахме. Като влязохме в ЕС подписахме, че спираме с ваксините и болните животни се унищожават.Причината - след ваксината остават антитела (като при болно животно) и не може да се разбере дали животното е наистина болно или ваксинирано.Докато имаше ТКЗС-та контролът беше голям и всичко беше централизирано ваксините бяха опция. Сега, когато парица е царица, избиването е по-правилния вариант (щото народа масово лъже).
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На думи.. Ама СеСеСеРе умре...
23
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези села са забравени от бога, там се иска много хъс и желание за да развиваш бизнес. Като им избият животните буквално избиват и селата. Не знам дали е заради чумa дали е заради друга причина. Това са гранични села, в Турция не се е чуло да избиват животни. Уж от там е дошла чумата, но явно при тях не е останала. А може и след няколко години там да се направи бежаски лагер, а сега да си приготвят територията