Пенсионер в BG: 260 на месец и обири - животът на баба Стойка...

Хора се обединиха с кауза да помагат на възрастни в нужда
Обновена: 17 юли 2018 07:55 | 17 юли 2018 07:55, Петя Славова
101

Граждани се обединиха около каузата да помогнат на възрастни хора в нужда. За целта те събират продукти от първа необходимост.

Продуктите от благотворителната инициатива ще бъдат в помощ на хора като 73- годишната баба Стойка от стражишкото село Кесарево, съобщава Bulgaria ON AIR.

Жената живее с пенсия от 260 лева, които едва ѝ стигат да покрие сметките и лекарствата си. На фона на немотията се оказва, че домът на възрастната жена е и непрестанно обиран.

След 32 години стаж и работата като кондуктор по влакове и автобуси Стойка Станева получава пенсия от 260 лева. С тях всеки месец купува животоподдържащи си лекарства и плаща сметките си.

Парите свършват още в началото на месеца, а хляб и продукти купува от селския магазин на вересия. Въпреки годините си, баба Стойка не спира да работи в градината си, защото се изхранва основно с произведеното там.

За да свързва двата края, от няколко години баба Стойка бие камбаната в местната църква и срещу двайсет лева подготвя мъртъвците за последния им път.

Всяка стая в къщата на 73-годишната жена е заключена с катинар, защото неколкократно е обирана и нападана. Казва, че животът ѝ до момента я е принудил да се оправя сама и никога не е вярвала, че я чакат по-добри дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами той и Бойко е пенсионер. Вече от десетина години, но е спестовен.Вярно че пенсията му е по-висока от тази на Баба Тодорка, ама човека спестява.Виж купил си е дори къща в Барселона и едно островче в Гръчко.Да не плаща квартира като ходи на риба.
8
2
 
34
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До АнонименМене ме обраха в София дойдоха 2 *** за да ми правят покрива на гаража за 120 лв. после доведоха още 4ма и ме измамиха с рекет да им дам 3800 лв. а съм безработа!Полицията ми каза защо си им дал все едно са ме питали и аз е можело да откажа.Нямам думи
7
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че сме стабилни и че с пияницата Юнкер се целуват с еизици.
6
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кесарево беше много хубаво село и зеленчуководобивен район, до него минава и хубава река.
5
1
 
64
 
! Отговори
българин преди 5 години
Бавно , упорито унищожаване на българското село ! Трижди да са проклети гнусните политици , които ни управляват ( от всички цветове на политическия спектър ) !!!!!!
4
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не са 260 лв, разбира се, но докато може нещо да набере от градината, пак добре... Но обирите, обирите!!!!!! Това е проблемът по селата и всички знаем откъде идва. А кога ли ще я утепат и никакви катинари няма да й помогнат един Господ знае.......
3
6
 
36
 
! Отговори
дядо Пенс преди 5 години
A аз си имам къщичка в Барцелона и наскоро си купих и гръцки остров ,доволен съм...
2
25
 
3
 
! Отговори
праведен преди 5 години
До АнонименНе, запал си само ти !
1
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я къщурка в Барселона, я островче по гръцко, я накой и друг тон от суджуците, я някои други неща. Казва ли ти някой, а и смееш ли да питаш. Че питаш ли, Вожда се обижда. Колкото повече отрича, толкова повече му вЕрваме. Лъжливото овчарче и приказки от 1001нощ, а българският народ да плаща масрафа на всички политици-олигарси. Тежко е, но съдбата ни е в наши ръце. Просто нямаме смелост и воля да се изправим. Заспали сме дълбоко.