Експерт: КЗК няма достатъчно аргументи, "Инерком" ще обжалва

Решението не застрашава енергийната сигурност, смята Атанас Тасев
20 юли 2018 22:05, Красимир Ангелов
9
Експерт: КЗК няма достатъчно аргументи, "Инерком" ще обжалва
Снимка: Bulgaria ON AIR

Комисията за защита на конкуренцията спря сделката за продажбата на ЧЕЗ. Енергийният експерт проф. Атанас Тасев обаче е на мнение, че ако "Инерком" обжалва решението, значи наистина има интерес към активите на ЧЕЗ.

Той припомни тезата на КЗК, че компанията на Върбакова може да има господстваща позиция на пазара.

Още по темата
"КЗК е независим орган. Неговите определения имат характер на административни актове, но те подлежат на съдебен контрол. "Инерком" е в правото си да обжалва", обясни той пред Bulgaria ON AIR и добави, че очаква това да се случи.

Според проф. Атанас Тасев няма достатъчно сериознa обосновка в решението. КЗК няма аргументите, които биха защитили тази теза. При обжалване административният акт може да стане нищожен, посочи енергийният експерт.

Гостът в предаването "Денят ON AIR" изключи възможността решението за ЧЕЗ да застраши енергийната сигурност в страната. "НЕК може да бъде стабилизирана по няколко начина. Първият е проектът "Белене" да се реализира, защото 3 млрд. висят като пасиви", каза още проф. Тасев.

Какво още каза той вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
20
 
! Отговори
хахо преди 7 месеца
КЗК с точно същите аргументи отхвърлиха и покупката на нова тв,което е много странно.Все пак телевизии много.Имам чувството,че в тези администрации решенията вървят на конвейр, копи-пейст,подпис след подпис,печат след печат,колкото да си оправдаят заплатите без да вземат под внимание същността на всяка една сделка.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тасев, ти ли консултираш Гинка? Това, което говориш не е експертно, а лобизъм!
5
4
 
33
 
! Отговори
до Икономов преди 7 месеца
Човек чак не ми се вярва, че си толкова "умен". Сигурно се гъбаркаш? Но ако говориш сериозно, тези за които говориш са застрашили само собствения си живот, а не на 3 мил. Освен това Гинка е само кукла, управлявана от октопод, който се крие зад завесата. тя просто се е заложила за някоя пачка.
4
3
 
37
 
! Отговори
до икономов преди 7 месеца
Абе мой, говорим си за огромна част от енергетиката на България. Какви жени, какви самолети, какви 5 лева? Фирма с няколко фотоволтаика ще поддържа електропреносната мрежа на половин България, алооо!
3
22
 
21
 
! Отговори
Икономов преди 7 месеца
Не мога да разбера защо отказват на г-жа Върбанова шанса да се справи с проблемите на ЧЕЗ! Какво като е жена, защо пък да не се справи?
Какъв е този пещерен сексизъм? Та вижте само колко много жени са постигнали велики неща - Валентина Терешкова и Светлана Савицкая да летели в Космоса! Какво като са жени?!
Дори и е Америка виждаме Емилия Еърхарт - първата жена-летец. Ами Сабиха Гьокчен - първата жена военен летец?
Какво като г-жа Върбанова е жена? Докога ще робуваме на пещерен сексизъм, докога?
2
3
 
37
 
! Отговори
Бай Фидан преди 7 месеца
Ей,таквиз ми ти професорчета!Докараха,България до днешното дередже!Много ниски и жалки,посткомунистически отрочета!
1
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Според проф. Атанас Тасев няма достатъчно сериознa обосновка в решението. КЗК няма аргументите, които биха защитили тази теза."

Професора ще го посъветвам да си включи главния мозък. Появява се никому неизвестна госпожа, която с една камара заеми се опитва да придобие сектор от сферата на националната сигурност, пред който нейният бизнес е като улична сергия.