Шофьори без книжки, пияни, с неплатени глоби... КАТ бди! Е и?

Никъде в закона не пише, че не може да се премине на червено, настоя шофьор
Обновена: 23 юли 2018 11:24 | 23 юли 2018 11:18,
45


Двама мъже блъснаха общо 16 коли в София през миналата седмица. Таксиметров шофьор беше задържан, след като помете 9 коли на бул. "Ломско шосе". Проверка установила, че има неплатени глоби за около 6000 лв, а освен това шофира без книжка.

Ден по-късно 29-годишен шофьор блъсна 7 паркирани коли в столичния квартал "Надежда". Употреба на алкохол, липса на свидетелство за управление на автомобил и бягство от полицията - това са връзките между двата случая, които шокираха обществото за по-малко от денонощие.

Още по темата

Автомобилният състезател Румен Дунев и Христо Радков от Българското обединение на шофьорите посочиха пред Bulgaria ON AIR, че като наказание остава само паричната глоба, тъй като и двамата са били с отнети книжки.

Според Румен Дунев е необмислено решение да се бяга от полицията, каквото действие е предприел един от задържаните. Той препоръча на КАТ да се създаде звено, което да търси по-пряк път шофьорите с голям брой нарушения на пътя да станат отново редовни водачи на МПС.

"Никъде в закона не пише, че не може да се преминава на червено", подчерта Христо Радков в студиото на "България сутрин".

По думите му, ако тръгнем от Лондон или Мадрид за София, първото място, на което ще ни спре полицай, е след Калотина.

"Нещо, което не води до никакъв ефект, има силно неефективен контрол. Явно милиционерските методи от 80-те години си стоят", отбеляза той и препоръча да вземем пример от добрите европейски практики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
3
 
! Отговори
фанете ма .... преди 5 години
Еее вдигаме глобите ,полицаите искат власт и докога накрая ще разтрелваме децата си ли ? В затвора та в затвора ,ако вашите деца не са полицаичета защото те са естествено идеални ,то са луди глави и естествено ние не сме ги възпитали а вие с с преследване ,глоби и затвор ще възтановите любимият ви обществен ред,само че ние всички сме обществото,и аз ви казвам ,че нищо не ни е наред ,а пходхода ви е дразнеш и пак си карате по милиционерски а не по полицаиски ,вижте какви са разликите..
19
3
 
17
 
! Отговори
Стегнете се преди 5 години
И най-слабата държава е по-силна от най-силния престъпник. Не е проблемът в "държавата", а в този, който управлява държавния апарат. От Тиквата какво очаквате? Та той си е бивша мутра! Аз мутра да налага ред и законност не съм виждал! А вие?Държавата е огромна сила, ако се използва горе-долу правилно тази сила може да подреди живота в България за по-малко от 1 година.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Певачицата Кали какво смята по въпроса? Моля веднага да вземете експертно мнение от новата госпожа Гъщерова и Криско.
17
5
 
2
 
! Отговори
реалността е кофти преди 5 години
Може случайно да забравиш за застраховката и на другия ден дате спрат вместо да ти се напише фиж в пред вид на това ,че не е минал и ден от как си без полица те директно 400 лв или 250 там че ги намалиха ако си с твоя кола ,ао защо с 400 ако си с чужда ? Радари на полицеиско 30 и така за един ден може и 1000 да събереш---почва криенето и бягането ,след това ако го хванат тои пак ще кара е повече се оглежда ама за властта вече е изпечен престъпник нещо не е както трябва тука да знаете ,репресиат
16
3
 
17
 
! Отговори
:) преди 5 години
Анархията последните години е уникална. Никой от ГЕРБ не знае как се управлява, а повечето и да знаеха, щяха да поддържат анархията. Най-слабото и престъпно управление на България от 1989-та.
15
2
 
14
 
! Отговори
haha преди 5 години
Е и ? Какво като са го хванали. Ще го пуснат и всеки следващ може да се позове на този казус... това е пример за всички, че могат да си правят каквото си искат..Това е доказателство че няма справедлив и независим съд. В ГЕрмания една жена я затвориха, че не си плащала таксата към държавната телевизия, тука им се молим на простаците...., Така че не се оплаквайте...
14
6
 
2
 
! Отговори
гледаите реално преди 5 години
Като се вдигат глобите прпимерно някаъв 18--25годишен пушил марихуана преди 2 дена ако му вдигнат палката и е в 20 годишен голф ,ама сто и петдесет коня да не мислите ,че ще спре ,че да ходи на бързо производство и 1г пробация и то ако не е осъждан поне по 2-3 на вечер им бягат па с мотори са една сюрия ,после мине на радар и искат да го глобят с 500 лв тя колата му се води на баба му застраховката и тя баба му се води че живее в някакво село ама и там не живее ,полиц. се побъркват да ги търсят.
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости на търкалета. Знаеш ли кога ще събереш 1000 лева глоба от някой с 500 лева заплата? Н-И-К-О-Г-А. Терминал 2 и в някоя нормална държава със съизмерими на доходите глоби.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво, двама без книжки с кола вероятно без гражданска причиняват щети на по 8 автомобила.КОЙ ще плати щетите? този с глобите за 6 000 или този с 5 ?трябва ни едната мина да се освободи за такива "работници" да си изкарват парите за глобите като ще се правят на тарикати. След по 3-4 години в мина за въглища ги виждам като изрядни шофьори.
11
4
 
30
 
! Отговори
БПФ преди 5 години
Ами да се въведат ефективни присъди за шофиране без книжка, а глобите - ако не бъдат внесени до определен срок, да се премине към принудително изземване на имущество, запор на доходи, в краен случай и принудителен труд !!! Пълен абсурд е държавата да не може да въведе ред - тогава за какво ни е тая държава?
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как да си го прибере, като на поне 4-5000 вероятно отдавна им е изтекла давността, нищо че КАТ си мислят, че им ги дължат.
9
4
 
33
 
! Отговори
boor преди 5 години
Каква е тая страна ??? Да имаш дълг 6000 лв. и тя да неможе да си го прибере ???
8
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Като тръгнем от Мадрид към София, първото място на което ще ви спре полицай е след Калотина". Абсолютен факт. Спирането на кола без нарушение е малоyмно. Стоенето в храстите, вместо патрулирането още повече.
7
6
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Предлагам, тия дето се хванат без книжка и с неплатени глоби над 500 лв. да се закопчават за 4 часа към близкото дърво или стълб. След като изтече този срок, полицая най-вежливо да им пожелае приятно пътуване.
6
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Никъде в закона не пише, че не може да се преминава на червено", подчерта Христо Радков в студиото на "България сутрин"."Този *** от кои колиби е? ППЗДвП,издаден на основание ЗДвП, има цяла глава, "Пътни светофари", в която в чл.31, ал. 7 си пише "1.червена светлина означава "преминаването е забранено. Водачите на МПС не трябва да преминават "стоп" линията или линията, на която е поставен светофарът.".Не го знам какъв е тоя Радков и какво работи,но да седне и да почете няма да е лошо.
5
4
 
25
 
! Отговори
Yan преди 5 години
В закона да, но в "ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА Глава осма. ПЪТНИ СВЕТОФАРИ 1.Червена светлина - означава "Преминаването е забранено". Водачите на пътни превозни средства не трябва да преминават "стоп-линията" или, ако няма такава, да преминават линията, на която е поставен светофарът." Колко *** трябва да си, за да нарушиш правилника? Тия наистина са само състезатели, ама с .......... господ.
4
4
 
18
 
! Отговори
Видял преди 5 години
Абе те милиционерските методи ако се върнат Джигитите ще видят баба си !
3
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе тоя Христо Радков добре ли е с главата? Я да се прегледа веднага.
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както пееше Весо - потния "родната полиция ни пази"
1
4
 
38
 
! Отговори
Митко преди 5 години
"Никъде в закона не пише, че не може да се преминава на червено" - това е логика, която може да се срещне единствено в България! Нещо като вариант на "законът е врата у полето" - друго гениално родно умотворение!!