Тест за евровота: ГЕРБ - 35%, БСП - 28%, Обединени патриоти - 17%

Борисов, Каракачанов и Захариева - в топ 3 на българина, според "Барометър България"
Обновена: 27 юли 2018 07:14 | 26 юли 2018 20:10, Камелия Цветанова
338
Тест за евровота: ГЕРБ - 35%, БСП - 28%, Обединени патриоти - 17%
Снимка: Reuters, архив

Правителството продължава да се радва на подкрепата на избирателите.

В края на юли работата на Министерски съвет е одобрявана от 44% от българските граждани – така, както е било и през миналия месец, когато приключи българското председателство на Съвета на ЕС. Това сочат данните от проучване на "Барометър България".

Подкрепата за премиера Бойко Борисов дори нараства  до 39% от 37% през юни. След него се нарежда военният министър Красимир Каракачанов, чиято работа е одобрявана от 36% от българите. Външният министър Екатерина Захариева се ползва с доверието на 24%, а вицето Валери Симеонов  на 13% от участниците в проучването.

Оказва се, че българите не правят разлика между евродепутат и еврокомисар.

А иначе 45.9% посочват само името на Ангел Джамбазки на въпрос кои представители на България в Европейския парламент могат да назоват.

Според социолозите популярността на Джамбазки е обяснима с факта, че 4 години след избора му за евродепутат той запазва стабилното си присъствие и във вътрешния политически живот на страната, както и изразява активната си и последователна позиция по актуалните вътрешно и външнополитически въпроси.

29.2% от анкетираните заявяват, че не се сещат за нито един български евродепутат, 1.6% назовават Петър Курумбашев, а 3% – Мария Габриел.

"Очевидно българските избиратели не правят разлика между евродепутат и еврокомисар, защото Габриел в последните години е именно еврокомисар, а не представител в ЕП. Останалата част от анкетираните – 20,3% познават по име някои от останалите 15 български пратеници в Европарламента“, анализират от от „Барометър България".

Според агенцията нагласите на българските граждани за участие в най-близките избори – тези за Европейски парламент през 2019 г., не бележат особена промяна от последния месец.

Ако евроизборите бяха днес 35,3% щяха да гласуват за  ГЕРБ, 28,9% – БСП, 17,8% за Обединени патриоти, 15,2% – ДПС, за други биха гласували 2,8%.

При така заявените нагласи ГЕРБ биха излъчили 6 или 5 евродепутата, БСП – 5 или 4, ОП – 3, ДПС – 3 или 2.
Анализът показва, че двете големи партии ГЕРБ и БСП разчитат на своите традиционни електорати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз със сатаната и зло работа нямам. Имам друг избор , неизбирам никой
262
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИвелинБий червените и турците по главите, Бойко, бий, бий, бий!Хае, ха, ха! Явно много те е бил, та сага дъниш простотии!!!
261
17
 
12
 
! Отговори
Maloumnik преди 5 години
Всички плюят Герп,ама като дойдат избори и като видиш другите *** и бързо изтрезняваш и избираш по малкото зло ,, ***,.
260
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агенцията ми потвърди процента по егоизма 60% депутати, 20% мафията, 10% румънските св.ине , 5% чумата, 5% наводненията
259
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората не са шепа засмърдели *** платени от Нинова доказания престъпник, пак ще гласуват за Герб.
258
13
 
18
 
! Отговори
Fu ck Gerb and boyko преди 5 години
Вън от правителството и затвор!!!
257
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според моята агенция , св,инете от Румънско си чешат четината от вашата ограда
256
9
 
14
 
! Отговори
АХЕ преди 5 години
Според моето проучване сред таксиметрови шофьори в София има огромно разминаване!! По начина, по който псуват това правителство, явно ГРОБ няма поддръжници там!!! И както казва тези хора, цитирам : " .....нямаме клиенти, които да са гласували за ГРОБ, когато ги питаме....."!! И ТЕ ТАКА!!!
255
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мойта агенция 80 % ви кълне, останалите са по властта и са ви роднини
254
8
 
18
 
! Отговори
hahaha преди 5 години
От тия 35% само 10 са по съвест, останалите са или купени или принудителни или по партийна линия!
253
9
 
30
 
! Отговори
Смешна социология преди 5 години
Не знам, кой се връзва на тия глупости.Едва ли има нормален човек който да вярва на добре "нахранените" социолози, най-смешни са прогнозите за така наречените "патриоти"...
252
4
 
14
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 5 години
Нагли престъпници заграбили власта с измама на 9.11.1989 година позлват мощни съвременни психотропно психотронни средства за зарибяване и пси обсебванена милиони с цел менкане на власт на нарочно създаднеи доказано престъпни групировки. Позлват ги за ликвидация на БЪлгарската нация а след СИмеон САкскобурготски /При Станишев и Борисов/въведоха показно ограбване на десетки милиарди годишно .Милиардите с е перат през Корупционни схемо по Оперативни програми и европроекти.
251
2
 
14
 
! Отговори
АМАН от крадци преди 5 години
NE E редно на власт да се подържат доказано престъпни групировки вкл маскирани като партии ГЕРБ БСП ДПС и другиТези доказано престъпни групировки ограбват милиарди годишно от народа.Почти цяла България е обезлюдена..Като исключим от статистиката милион бюрократи издържани с ограбвани пари от народа и партиино пдоставнеи групировки крадящи милиарди през бюджета останалите НЯМАТ ДОХОДИ ЗА оцеляване
250
2
 
5
 
! Отговори
хелоу данс със саби преди 5 години
До alou Василиева молитваА дано не дочакаш да се зарадваш.Оня отгоре да те изтрие и теб и....Закрийте сайта,който публикува такива новини.Ако ви стиска.
249
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обединени мафиоти (ГЕРБСП+ОП+ДПС) явно няма за кой да се гласува на тези псевдоизбори
248
11
 
4
 
! Отговори
alou преди 5 години
264, знаеш ли, ч е ДАНС много ги търси такива като тебе? За разпространяване на дезинформация , слухове и страхове? Да им пусна ли поста ти?? Ей, админа, трий и внимавяй, че...
247
4
 
23
 
! Отговори
Страх преди 5 години
Ако до тази снимка поставите всички тиквеняци от тиквената партия, заедно с Каракачанката, Болен Лидеров и Валерката, то няма смисъл да се карате на децата си, когато направят беля . Показвайте им снимката и ще кротуват.
246
6
 
16
 
! Отговори
гъдел нюз преди 5 години
Според анализ на цру,предстои окупация на беззащитната България от Ердоган.Това е залог за оцеляването му и за спечелване на време.Турският бизнес усеща ударите на кризата,а бг е златна ябълка,която никой не охранява и за която са се разбрали с дедо ***.
245
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай Бойко!
244
6
 
35
 
! Отговори
Ха,ха , ха ... преди 5 години
хората ги плюват , те мислят ,че ги вали дъжд !!!! Няма по самовлюбени , откъснати от реалния живот и проблемите от партия ГЕРБ !!!!