Различни, интересни... Как живеят българите из страната

"Околобългарско" е проект за опазването на българщината
30 юли 2018 14:15,
18

"Околобългарско" е проект за опазването на българщината и нейното документиране. Как ли живеят хората в различните кътчета на България? На този въпрос отговарят четирима младежи от Плевен и двама от Казанлък.

В рамките на 40 дни те обикалят страната с кауза, а планът е да посетят над 100 населени места и да покажат как живеят обикновените хора.

"Събра ни общият интерес към случващото се в България. Притеснявахме се как ще реагират хората, които заговаряме. Учудващо малцина ни отказват. Посещаваме всеки един областен град и след това няколко по-малки, а ако имаме време и села", обясни Ванин Нейков.

В студиото на "България сутрин" Виктор Цолов, част от създателите на "Околобългарско", сподели, че срещите им с хора из цяла България са им показали много полюсни виждания за живота – "или се гордеят къде живеят, или са крайно недоволни", обясни той.

За финал на разговора Нейков отбеляза, че накрая на проекта ще направят кратък късометражен филм. "След това ще видим какъв интерес ще провокираме. Ако хората покажат, че се интересуват от проекта ни, то той може да бъде развит", посочи Ванин пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
факт преди 5 години
Баламите които се хванаха на социалистическите лъжи изостанаха пагубно.Те вече не са млади за да започнат отново и ще погинат.Тези които имаха живец и се бориха с живота 1990, през 2000 те стъпиха на крака и чеме има две класи: Българи които се гордеят от това че са Българи декласирани соц елементи които трябва да изчакаме още 20 тина години да погинат.*** винаги ще има, но воденичния камък ще се скъса от врата и ще пропадне в дън земя. Там да си стои в ИНЗ!
13
0
 
14
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
".90% като скотове с по 200-300 евро на месец." И аз живея с 300 Евро на месец, но в никакъв случай като скот. Откъде измисли тази обида за 90% от българите. В провинцията се живее добре с тези пари, защото си отглеждаме всичко и не се лишаваме от храна. Не харчим за транспорт и някакви екстри, но си живеем добре. Събираме се с приятели и съседи на маса. За София е по-трудно, защото трябва да харчат повече и животът там е по-скъп. Но и заплатите са по-високи и затова всички бягат в столицата.
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SAMO NIAKOI JIVEIAT PO DOBRE
11
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
......небето всякъш от коприна, а *** е моята родина!
10
4
 
13
 
! Отговори
Другарите мрънкат преди 5 години
Докато БКП/БСП беше 10 г. на власт, всичко се подобри - мин.заплати - 2000 лв., пенсии - 1000 лв., помощи - 1000 лв. Построиха всички магистрали, обещани преди 65 г. от соц. време, положиха нови водопроводи и канализация във всички квартали на София, ремонтираха всичко - улици, пътища, построиха спортни зали, училища, детски градини, пречиствателни станции и т.н.Всичко естествено е шега и го направи ГЕРБ за 6.5 г. Само намали заплатите, дадени от БКП/БСП.
9
13
 
16
 
! Отговори
Добре е преди 5 години
Откакто е на власт правителството на ГЕРБ, нещата в България тръгнаха нагоре и се живее все по-добре. По принцип българинът е свикнал винаги да се оплаква за всичко и от всичко - манталитет на сиромахомилство. Виждаме, че и бедните пенсионери ни поднасят изненади, като хвърлят през прозорците хилядарки и бижута. На вид като ги видиш изглеждат зле, понякога и като просяци, а се оказва, че разполагат с много пари. Правят се на бедни, за да не им завидят съседите. Завистта е пагубна за България.
8
16
 
17
 
! Отговори
В България е добре! преди 5 години
Факт е, че в България се живее все по-добре! Въпреки лъжливите приказки на червените оплаквачи!Само се огледайте и вижте с очите си - пълни с коли пътища и магистрали, пълни с хора магазини и молове, пълни колички с покупки, всички хукват по курорти в България и чужбина, пълни ресторанти и кафенета, хората живеят добре и се забавляват, въпреки съпротивата на БКП. Увеличават се влоговете в банките. Хората си купуват нови и модерни жилища. При соца - разпадащи се скапани панелки.
7
1
 
12
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Браво, супер похвално начинание!
6
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами като взема заплатата от 500 лв и като си платя сметките,и с останалите трябва да караш до следващата заплата,а като имаш и кола и тя ако се развали,а и в къщи ако нещо иска ремонт,а то винаги за карък става,дали изобщо остават за храна,а за дрехи и обувки не може и да си мечтаеш.Е,как живеем... Това не е живот,живота е за управниците и богатите и алчни работодатели, които още повече забогатяват на наш гръб.
5
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как живеят? 90% като скотове с по 200-300 евро на месец.
4
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите не живеят, те оцеляват, поединично, кой колкото може.
3
12
 
26
 
! Отговори
Бегайте че... преди 5 години
Кат ги закарам в 10-на села и ще им паднат чеинетата ,не да ми се правят на учени как живеели българите да ги питам,а видяхте ли българи??? Преди 60 г , имаше сега има пак българи ама по документ...е малко музиката им по различна и адетите им ,,,ама...
2
5
 
1
 
! Отговори
bratia miladinovi преди 5 години
sigurno znaiat arhitektite na ulica akademik asen zlatarov ot burgaskia universitet i ban...
1
4
 
11
 
! Отговори
Провинциалист преди 5 години
Тези пичове са архивисти. Архивират ни :)