Борисов: Само ние сме неуязвими от бежанци, Европа да ни следва!

От понеделник командироват още 40 граничари, снощи спрели 2 групи
Обновена: 4 авг 2018 15:08 | 4 авг 2018 15:05, Веселина Йорданова
361
Борисов: Само ние сме неуязвими от бежанци, Европа да ни следва!
Снимка: Правителствена пресслужба

България е на практика единствената неуязвима от мигранти до този момент. Българският вариант, който приложихме, работи добре и се надявам и в Европа да го споделят. Това заяви премиерът Бойко Борисов след инспекция на границата в района на Малко Търново.

Още по темата
Премиерът отбеляза, че натискът по границата е голям, но контролът е силен, а споразумението с Турция работи много добре. Борисов изтъкна, че над 2500 човека са върнати по страни на произход за близо година.

Министър-председателят съобщи, че от понеделник ще бъдат командировани още 40 граничари, както и допълнително 50 души от специалните сили. Предстои да бъдат закупени нови 70 автомобила, след като наскоро бяха получени 180. Граничарите са напълно обезпечени и с необходимото им облекло.

"Доволен съм много от усилията, които се полагат. Българите имат храбри и добре подготвени граничари", заяви премиерът. Той отбеляза, че има около 200 мигранти в центровете в страната.

"Всички спим спокойно и си мислим, че това е даденост, а то не е – дължим го на всички граничари, които денонощно пазят границата", каза още Борисов и добави, че най-изявените ще бъдат наградени.

Две групи мигранти са били спрени снощи да влязат нелегално в България от турска страна, стана ясно при посещението на премиера.

На въпрос за арестуването на Димитър Желязков - Митьо Очите в Турция, премиерът коментира: "Още вчера се свързахме с турските колеги. Разговаряхме с техния вътрешен министър и час след това беше задържан". В момента се работи по документите за екстрадиране.

"Действа се експедитивно, нямам съмнения в правната система на Турция", заяви Борисов. У нас по случая работят специализираната прокуратура под наблюдението на главния прокурор.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
4
 
14
 
! Отговори
До 243 преди 5 години
Изпускаш главния коалиционен партньор - посолството на САЩ и спец службите им, благодарение на което е премиер.
235
2
 
17
 
! Отговори
Дамм преди 5 години
Излагаш се бокич
234
11
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Очертава се Борисов 4... - с коалиционни партньори:- Обединени патриоти /най-вероятно без Атака/- Обединени десни... - БСП и ДПС - целогодишни Велики пости...
233
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За страх са добавили накрая тази вечер хванах ме две големи групи мигранти, те разпродадохаааа държавата падат от шиибаната власт и веднага плашат от Турция мигранти ей льольовци народа ври и кипи турчин как засече пищака на октай ли къв беше там.
232
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неуязвими сме, защото сме бедни и корумпирани и никой не ще да идва тук.
231
4
 
12
 
! Отговори
До 234 преди 5 години
Радан Кънев, това кухо плямпало от тъмно сините грабители на България?Наследник на Костов, Бакърджиев, Мистър 10%, сбъркания Филип Димитров и всичките останали национални предатели?Не мерси!Вземи си го да ти управлява у вас в къщи, щом ти харесва какво направиха до сега.
230
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 5 години
До рубладжийски партии,а партията на тиквата,от кои е.
229
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой вече не се интересува дали една партия е рублажийска или захранвана с долари. Хората се интересуват от доходите си и да свързват двата края. Точно доларжиите се отказаха от енергийните ни проекти, което ако се беше осъществило както в Турция и Унгария стандарта на живот тук щеше да е много по-висок. Намерили с какво да ни плашат.
228
3
 
15
 
! Отговори
До 230 преди 5 години
Кво се напъваш толкова бе?Изредил си някакви хора, нарекъл си ги рубладжии... А всички останали са агенти на ЦРУ и доларисти, така ли?Освен ако добавим и тези с турските лири.Ако СДС и останалите *** около тях, които докараха България до това блато ги сложиш към доларистите, не ти ли се струва, че твърде много маймуни сте на този клон?
227
13
 
5
 
! Отговори
Владимир Фройд Кант преди 5 години
Добър премиер може да бъде само Радан Кънев защото е от умните . Много жалко че зли сили разпаднаха Реформаторския Блок.
226
1
 
22
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Мисля, че е крайно време да издигнем г-н ББ за президент на Украйна, Македония, Косово и Албания. Турция - не. Защото Ердоган строи газопроводи, АЕЦ-ове и не слугува на братята Ингилизи и Янки. Неконвертируем е, демек.Молим те бе Боко, стани президент на Украйна! От сърце ти го желаем, целокупниО БГ народ.Молим тъъ. Свещичка ще запалим, и Господ здраве да ти дава, само се махни от БГ.Може и съветник по сигурността в ЦРУ да станеш, на Тръмп - НЕ-САКЪН, подозираме, че няма да те хареса!
225
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте ни плашили с Нинова и БСП. Като нямате аргументи колко добре управляват тиквите, започвате със заплахите. Ама и това вече се изтърка. При БСП пенсиите се вдигаха със 7,5% на година. При Борисов едва сега с 3,8%.Единственият начин да убедите, че ставате за нещо е наистина да направите НЕЩО, че вече 3 мандата чакаме. До СЕГА СТЕ ГОЛА ВОДА. Единствено фалшификациите и купуването на изборите държи ГЕРБ във властта.
224
3
 
9
 
! Отговори
До 223 преди 5 години
Дрън, дрън... с Боко са от едно котило.Освен това, повече щети на България никой до сега не можа да нанесе освен тиквата.
223
15
 
3
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Борислав Цеков,Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, М.Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник.Михайлов, Мих.Конс
222
2
 
10
 
! Отговори
До 226 преди 5 години
Сам?!?Не беше ли след като го прогониха с камъни единия път, а другия път, след като се омаза и докара нещата до безизходица?
221
2
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТИ преди 5 години
Стартъпак съм иидиот отгоре на това
220
1
 
3
 
! Отговори
До Странджата преди 5 години
Прав си ! Къде е проблема тогава ?
219
3
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До Винету СикаджийскиДва пъти сам подава оставка... - значи си противоречиш...
218
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Мома се зафалѝлаче никой я не сака.
217
1
 
8
 
! Отговори
Винету Сикаджийски преди 5 години
Как пък не каза нищо смислено за толкова години това нещо на снимката. Пък нахално и алчно за власт до безбожност. Няма и негова алтернатива освен ако не внесем нещо отвън.