СДС затворена за партньорства с малките десни партии

Новият син лидер Румен Христов парирал опитите, ССД с отговор
Обновена: 4 авг 2018 11:36 | 4 авг 2018 11:36, Веселина Йорданова
40
СДС затворена за партньорства с малките десни партии
Румен Христов. Снимка: архив, БулФото

От избирането на Румен Христов за председател на СДС централата на “Раковски” 134 се е затворила за всякакви партньорства, според запознати с преговорите, пише “24 часа”.

Още по темата
Новият син лидер парирал опипването на почвата и от страна на партията, която в края на 2001 г. създаде Стефан Софиянски - Съюза на свободните демократи (ССД).

Преди дни бившият столичен кмет заяви пред “24 часа”, че ако всички застанат заедно зад обща кауза, той би подкрепил дори вариант сегашните партии да се разпуснат и да се влеят отново в една. Структурата е второстепенният въпрос, първият е идеята, подчерта Софиянски. А той самият не е преставал да се чувства седесар.

ССД формално вече има нов председател - бившия общински съветник Радослав Кацаров, макар че разпознаваемото лице на формацията остава самият Софиянски. Въпреки совалките, които са инициирали оттам след избирането на Румен Христов, от “Раковски” не върнали нито намек, че обединение е възможно. Което е изненадващо, при положение че през 1997 г. новият син лидер беше земеделски министър на служебния премиер Стефан Софиянски и практически това проправи пътя му в политиката.

В резултат на това преди дни Кацаров избързал да обяви учредяването на движение “Възход” - коалиция с “Движение демократично действие” на Стефан Иванов, някогашен лидер на младежкия СДС, с когото бе по едно и също време столичен общински съветник, и с Единна народна партия на Валентина Василева.

Целта е обединение на десни партии, неправителствени организации и отделни граждани - модела, който повече от година разработва платформата на Христо Иванов и Атанас Атанасов “Демократична България”, където отидоха голяма част от реформаторите като например Мартин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Извод преди 5 години
С други думи, продължава традицията на роенето.Нормално би било да имаме няколко различни десни формации, ако те изразяваха интересите и стремежите на различни социални слоеве от нашето общество. Но засега такова нещо не се забелязва в нашето дясно политическо пространство - роят се, за да има разни лидери, разни национални и регионални ръководства. Всеки иска да е шеф!
23
0
 
2
 
! Отговори
Име преди 5 години
"От избирането на Румен Христов за председател на СДС централата на Раковски 134"... момент, момент... от кога това за раковски 134? бедний ми костов, какво падение за неолиберел-болшевиките от аонсу. не казвам парично, защото евреите ви помпат с нашите данъци, но последните ви дни ще си минат под плаща на презряни ало-измамници.
22
0
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
от германската коалиционна фондация "аденауер" пак са имали излишни пари за емигранти...
21
4
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Тя цялата партия е за затваряне и за затвора.
20
2
 
12
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Тия са политически зомбита - хем са мъртви и погребани, хем още щъкат наоколо.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ми то нинова вече подготви бсп и сега ще се коалилат и ето ви нова коалиция! за какво им са дребосъци, само ще им тежат и ще искат дял от баницата! като "патриотите" и другите навлеци!
18
2
 
6
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Тия мърдат ли още бе?
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гади ми се от всички изброени имена в статията.
16
1
 
6
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Абе ние сме има-няма 300 партии и се редим на опашка за съблюдничество пред "Раковски" 123, ама все излиза един бабанка и вика: "Абе, никъв СДС на тоя адрес няма, не си е плащал наема вече половин година, вие да не сте за опашката пред Сатиричния?"Е, след 16 години клинична смърт най-после се разбра, че СДС хем го няма никакъв, хем пък на всичко отгоре не приема съблюдничество - ха сега де!
15
2
 
12
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Браво - да разпуснат всички партий и да се влеят в общата партия - майка : БКП!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правлно! Да подадат молба за членство в СДС, марката СДС и ако бъдат одобрени - тогава!
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за резбата аз го написах и никога не съм гласувал за СДС и дясно, а напоследък и хич не гласувам.Защо мисля, че БСП са резба! Защото ако бяха нещо друго, при толкова беден народ в сравнение с другите европейци и при това недоволство от тикви и цецуни, щяха да са ги махнали отдавна от власт. Ако Румен Христов може да изгони герберюгите, следва да се подкрепи!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КЪДЕ ОТИДОХА СТАРИТЕ ВЪЛЦИ НА СДС : ЕСТЕСТВЕНО СЕГА МИСЛЯТ НОВИ ИМЕНА НА ПАРТИИТЕ СИ С НАДЕЖДАТА ЧЕ БЪЛГАРИНА ГИ Е ЗАБРАВИЛ.
11
3
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Кое им е лявото ли!!!? Резбата им е лява! Как какво...?!!!!
10
2
 
9
 
! Отговори
ужас преди 5 години
..кошмарът продължава... ...а ние си мислехме, че сме се отървали поне от тия?!
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една от "партиите", които на избори получават по-малко гласове от броя на членовете си...
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всичко, което изтиква "бизнеса" на преден план, давайки му голяма икономическа свбода е ДЯСНО!обратно - всичко, което изтиква хората на преден план, давайки им голяма лична свбода е ЛЯВО!по отношение на хората - ляво е "класическото ляво" и либертарианството.у нас НЯМА такива партии - всичко е вариации на класическото дясно , разликата е дали "бизнеса" ще е повече частен (сдс), или повече държавен (бсп), но това е ДЯСНО!
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
между "дясно" и "дясно" има голяма разлика."класиката" за дясно, според нолан е - висока степен на икономическа свобода (за "бизнеса") и малка лична свобода (за индивида). това иска мазният мошеник - софиянски.горе-долу в тази ниша влиза и бсп, само, че те залагат на това, "бизнеса" да е държавен, но хората отново ще са натикани в ъгъла. това е НЕприемливодругото дясно е либертарианството, което корелира с класическото "ляво" - висока лична свобода на индивида.така, че у нас нещата са десни
6
1
 
16
 
! Отговори
шматка преди 5 години
СДС затворена за малки партииХехе.Тея все още се мислят за голяма партия.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СДС за голяма партия ли се имат?