Родителски тормоз. Заради оценки, поведение...

60% от случаите на насилие са заради очакванията на родителите
Обновена: 12 авг 2018 21:40 | 12 авг 2018 20:45, Боряна Павлова
41
Родителски тормоз. Заради оценки, поведение...
Снимкa: Reuters, архив

70% от децата в България са жертва на насилие в семействата си. Това показва изследване, проведено от Синдиката на българските учители и МВР, цитирано от БНР.

Според председателя на учителския синдикат Янка Такева проблемът се дължи и на това, че много родители не приемат начина, по който децата им се отнасят към ученето:

"60% от това насилие се дължи на това, че родителите имат претенции към поведението на своите деца. Особено поведение, свързано с оценките в училище.

Учителите също са жертва на агресия, подчерта Янка Такева. Според нея 65% от преподавателите в училище са подложени на различен вид натиск:

45% от учителите търпят насилие от страна на родителите. Както българският учител обича да казва "отглезените родители" или от тези, които не знаят какво искат."


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
istinata преди 7 месеца
правят медийна кампания да облъчат народа колко сме лоши с децата си, защото искат да прокарат вербалното насилие за домашно насилие и това пък да даде право да ти взимат децата без сложнотии и обяснения. Така че зад "шамарите" искат да пробутат вербалното насилие, което иначе открито не могат да го вмъкнат, голямата цел е за една дума да могат да ти взимат децата и то без пречки, машината да работи безупречно да не можеш да се оплачеш, да съдиш и да си върнеш децата, да си тотално смачкан и беззащитен по отношение на децата си.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Янка пак започна да заиграва! Сигурно ще иска още пари от правителството. Нека каже колко деца са тормозени психически и физически в училищата. Ако иска да направим експеримент - ражда се детето и се дава направо в училището да го възпитават. родителите нямат достъп до неговото възпитание. Мислите ли, че ще бъде по-добре извън семейната среда?
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"България е още в каменната ера по отношение на възитането"

Дрън-дрън! Българското възпитание не води до това някое дете да вземе узи и да изпозастреля половината училище както в Щатите, откъдето идват всички тия простотии.
От къде на къде някой отвън има правото да определя какво и как да правим с децата си?
36
4
 
3
 
! Отговори
ОНЗИ преди 7 месеца
АЛО КОМПАНИЯТА ЗАДАВАТ СЕ ТЪЖНИ ВРЕМЕНА ЗА МИЛАТА БЪЛГАРИЯ - В БЪДЕЩЕТО НА ВЪРХОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ С НАУЧНА-ПРИЛОЖНА ОСНОВА И ИНФРАСТРУКТУРА КАК СЕ ВИЖДАТ ЕЙ ТЕЗИ "МИЛИ ДЕЧИЦА" КОИТО СА ЧИСТО И ПРОСТО НЕГРАМОТНИ !?!?! Хванали дъската с двете колелета и тичат като побеснели по улицата !?!?! НЕОБХОДИМИ СА СПЕШНИ И РАДИКАЛНИ МЕРКИ ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВАТА В ОБРАЗОВАНИЕТО И ВСИЧКО СВЪРЗАНО С НЕГО - НЕОБХОДИМО Е КАЧЕСТВЕНО ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНО ОБУЧЕНИЕ СЕГА И ВЕДНАГА !!!! ИНАЧЕ ЩЕ СИ ХАПЕМ МЕСАТА !?!?!?
35
1
 
9
 
! Отговори
yyyyy преди 7 месеца
"70% от децата в България са жертва на насилие в семействата си" Тази изкара ли току що че всички българи си пребиват децата и раждат деца единствено за да ги тормозят и не могат да си възпитават децата? Знае ли какво значи 70%, чува ли се какви цифри вади? И как ли синдиката е "изследвал" това и кой ли го е финансирал? Може ли да обясни тия детайли тази ск'убла. "проблемът се дължи и на това, че много родители не приемат начина, по който децата им се отнасят към ученето". Да, нормално е да има разминаване, родителите смятат че уч
илището и важно а детето мисли че са по-важни игри дискотеки и
34
1
 
12
 
! Отговори
dadada преди 7 месеца
да, психическия тормоз е всичко, всеки един съвет, дори само мнението ти ако му кажеш че мислиш че не му отива тази дреха, значи го подтискаш,горкото не може пълноценно да се развива щом родителите му мислят различно от него, значи не зачиташ неговото желание и това е тормоз, не дай си боже да искаш отговорност срещу отглеждането и всичко от което ти се лишаваш заради него, за да успее то, всичко това е тормоз, да и най вече причина да ти отнемат детето без много мотане, е това ако схванете може и да включите за какво иде реч и голямото манипулиране на бг о'вцете.
33
9
 
12
 
! Отговори
Лия преди 7 месеца
Ако не направиш това и това, не ме търси за пари, за каквото и да е. Т.е 80% от бг родителите искат да държат децата си в подчинение и да ги превърнат в тяхно копие!
И създават на свой ред в много отношения, неуверени в себе си хора, подтиснати и комплексирани.
32
3
 
9
 
! Отговори
Лия преди 7 месеца
Не не, под психически тормоз се има предвид не непременно нещо свързано със сексуалното самоопределяне на детето. това може да е проблем в по-развитите страни, но понеже България е още в каменната ера по отношение на възитането, проблемът са именно родителите които не знаят какво искат от децата си и им насаждат техните собствени проблеми и комплекси за малоценност. Например казват на иначе добре възпитани деца: От теб нищо не става! или Я се виж колко зле изглеждаш в тази пола /панталон, облечи каквото ти казах, ясно ли е ?. Еди кой си не ми харесва да ти е приятел, не му звъни! Ако не н
31
2
 
7
 
! Отговори
do 27 преди 7 месеца
За съжаление само инат не е достатъчен, а и няма да помогне, трябва ония в НС да направят закони да спрат тия безумства, иначе е невъзможно,ще се въведе "психически" тормоз за щяло и нещяло и айде без дете, ходи се инати после с такъв закон, иначе с геребрасткото мнозинство е ясно какво ще се гласува, че даже и няма да ни информират. Където хората се усетят може и да реагират, където не разберат за какво ставе дума ще изреват в някакъв по-късен момент.
30
4
 
3
 
! Отговори
do 30 преди 7 месеца
Ти си явно некъв г'йон, ми ти не включваш какво е психически тормоз и че фокуса е в него а не във физическия и шамарите, нали това ти обясняват че още от малко не могат да го възпитат именно заради джендърските обвинения в тормоз което включва дори ако спокойно му кажеш че не харесваш гейове, това се води психически тормоз и се приема че му нарушаваш правото само да преценя, и това е достатъчно да ти го вземат, никой не ти говори за шамари а се има в предвид друг тип "тормоз" и насилие колко сте изостанали с джендърската тема "насилие" над деца, дори учители и в тази сфера не разбирате какво
29
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
защото не могат да ги наказват по какъвто и да е начин

Вий пак търсите наказание!
Децата не са престъпници по презумпция, та да ги наказваме. С децата трябва преди всичко да се говори. Да се поставим на тяхно място, да приемем техните проблеми и да се опитаме да ги решим взаимно. Това е най-удачниият изход, другото е "замазване" на положението!
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
70% от децата в България са разлигавени, а 70% от родителите са принудени да търпят лигавщините им, защото не могат да ги наказват по какъвто и да е начин

Е аз ли съм ги разлигавил тези деца или баба ми от Каспичан? Родителите и децата са свързани И с възпитанието. Не може да не го възпитавш докато е малко и като стане пубертет да викаш:"Ама то се друса!". Друса се заради нашата без отговорност!
27
0
 
1
 
! Отговори
:) Вече заспивам преди 7 месеца
Лека нощ, мушмороци!
Утре пак ...
26
4
 
5
 
! Отговори
Те се опитват преди 7 месеца
да ни наложат тяхната джендър-визия, но ние имаме солиден щит - несъкрушимия ни български инат!
Все отнякъде трябва да се започне, за да се оттласнем от дъното (от немотията, от демографския проблем и от представите за някаква робска, нихилистична етнопсихика, които неколкократно се опитват да ни натрапят в критични исторически моменти).
България е под знака на Козирога, така че - с рогата напред! :)
25
3
 
15
 
! Отговори
istinata преди 7 месеца
джендърската теория иска да включи така наречения и измислен от тях "психически" тормоз за насилие над деца и това да им даде право да ти го взимат. Като "психическия" тормоз е всичко - не си съгласен по цял ден да играе компютърни игри, не харесваш гейове, не харесваш че се е татуирал, дори с повишен сърдит тон да му говориш колко е важно училището, всичко абсолютно може да се приеме за пеихически тормоз, и автоматично попаднал в тая графа следва отнемане на детето.Ама кой разбрал разбрал, после като сложат примката нищо не може да се направи.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Това е ролята на един родител,да не допусне детето му да прави точно това което си изброил/а."

Именно. Точно това няма как да се осъществи само с "Мами, ма недей така повече, миличко."
23
2
 
7
 
! Отговори
fakt do 12 преди 7 месеца
до 12. "Защото днешните родители са възпитавани с шамари и не знаят друг метод." Това което писах по-долу е отговор на тази безподобна глупост,която е обаче съзнателно злонамерена, макар да съм от бабите на сегашните 20 гошини, но моите деца т.е техни родители не са възпитавани с шамари, не съм видяла и те така да възпитават внуците ми, така че ако тебе са отгледали така не се учудвам че такива теории пробутваш.
22
2
 
10
 
! Отговори
do 19 преди 7 месеца
да де, и когато се опиташ да го възпиташ и "да не допусне детето му да прави точно това което си изброил/а," се явавт едни много умни на които дори даваме от джоба си заплати и ти казват че го тормозиш и дори ти го взимат. Тия "умници" ако не ги вкарваме в затвора много семейства ще изреват или ще отгледат мекотели като в норвегия. Защото разбрахме целта на тези "умници."
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
70% от децата в България са разлигавени, а 70% от родителите са принудени да търпят лигавщините им, защото не могат да ги наказват по какъвто и да е начин.
20
2
 
11
 
! Отговори
fakt преди 7 месеца
Интересно че като 60годишна по биологичен пол и по чувство жена нито някой в семейството ми е посягал дори да ми издърпа ухото, нито знам някой от съучениците ми да е "тормозен" и всички до един сме с образование - някъде 70/30% висше/полувисше, и никой няма психични проблеми, никой не се е нуждаел от социален или психолог в училище, никой не е смятал че нравоучителните беседи са тормоз, никой не е помислял да ти отнеме детето, по-скоро тебе ще вкарат в затвора ако го пребиеш отколкото да ти го тонемат. Живеем в свят на извращения, явно тази другарка е имала друго детство или е облъчена стаби