Родителски тормоз. Заради оценки, поведение...

60% от случаите на насилие са заради очакванията на родителите
Обновена: 12 авг 2018 21:40 | 12 авг 2018 20:45,
41
Родителски тормоз. Заради оценки, поведение...
Снимкa: Reuters, архив

70% от децата в България са жертва на насилие в семействата си. Това показва изследване, проведено от Синдиката на българските учители и МВР, цитирано от БНР.

Според председателя на учителския синдикат Янка Такева проблемът се дължи и на това, че много родители не приемат начина, по който децата им се отнасят към ученето:

"60% от това насилие се дължи на това, че родителите имат претенции към поведението на своите деца. Особено поведение, свързано с оценките в училище.

Учителите също са жертва на агресия, подчерта Янка Такева. Според нея 65% от преподавателите в училище са подложени на различен вид натиск:

45% от учителите търпят насилие от страна на родителите. Както българският учител обича да казва "отглезените родители" или от тези, които не знаят какво искат."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
13
 
! Отговори
fakt преди 5 години
Интересно че като 60годишна по биологичен пол и по чувство жена нито някой в семейството ми е посягал дори да ми издърпа ухото, нито знам някой от съучениците ми да е "тормозен" и всички до един сме с образование - някъде 70/30% висше/полувисше, и никой няма психични проблеми, никой не се е нуждаел от социален или психолог в училище, никой не е смятал че нравоучителните беседи са тормоз, никой не е помислял да ти отнеме детето, по-скоро тебе ще вкарат в затвора ако го пребиеш отколкото да ти го тонемат. Живеем в свят на извращения, явно тази другарка е имала друго детство или е облъчена стаби
16
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То чупи телевизора, аз го разбирам.До напухва съседчето, аз го обичам.То са напива, аз си търпя.То се друса, а аз нали, разбирам го.Ако си мислиш, че възпитанието на едно дете почва от възрастта от която то може да прави всичките тези работи, които си изброил/а, значи нещо не си адекватен/на.Възпитанието на детето почва от самото му раждане,а не когато то си е изградило грешни навици и стереотипи. Това е ролята на един родител,да не допусне детето му да прави точно това което си изброил/а.
15
5
 
13
 
! Отговори
Внимание преди 5 години
Много е важно да се разбере че такива атаки срещу родителите хич не са безобидни, защото крайната цел е да се отнема детето за най малкото нещо, дори за повишен тон, за караници, макар че на преден план пробутват единични случаи на пребити деца, но истинската цел е да се включат в "насилието" и конските наставления, така социални и училишни психолози да си затвърдят местенцата и най вече да се изритат родителите от възпитанието на детето и по лесно да им се отнемат за дребни неща.Редно е такива опити да се криминализират когато се опитват да ти пробутат караници и наставления за тормоз и насил
14
3
 
13
 
! Отговори
aaaaa преди 5 години
Айде и тая се включи в джендърския хор който търси да мачка родителите. Значи когато виждаш че лошите оценки са резултат на занимавки с други неща - компютър игри, ТВ, дискотеки, гаджета и т.н и му спреш джобните, или му сложиш режим за прибиране (тая говори точно за този тип джендърско "насилие", дори не става въпрос за физическо насилие)и откачалките искат после да отнемат деца дори ако четеш конско на детето. И кое е "прекомерно очакване" ***? Да искаш да се фокусира в ученето и оттам в бдещето си или да оставиш училището да го "съветва," там ли ги е грижа за детето ти, аре стига сте се връз
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"любов,разбиране,разговори,търпение"То чупи телевизора, аз го разбирам.До напухва съседчето, аз го обичам.То са напива, аз си търпя.То се друса, а аз нали, разбирам го.Я СЕ СКРИЙ НЯКЪДЕ С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ БЕ.
12
3
 
17
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Да, не им се карайте на дечицата за слаби оценки, даже ги поощрявайте и насърчавайте. Също така не им се карайте за лошо отношение към всичко и те ще станат едни образовани, умни и възпитани членове на обществото.
11
15
 
20
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Едно време за ниски оценки ядяхме шамари ,Именно заради тези шамари, сегашното поколение е изтървано. Защото днешните родители са възпитавани с шамари и не знаят друг метод. Но информираността на младежта е толкова голяма, че не допуска подобно възпитание.С децата трябва да се говори по всички въпроси, защото ако не го научат от нас, ще го научат на улицата (от грешната страна). Но по-лесно е да му се скараш, отколкото да разговаряме като с равни.
10
5
 
23
 
! Отговори
Чудесно преди 5 години
А за тормоза върху родителите от деца и учители дали може да се говори?
9
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само едно ще кажа - не тероризирайте децата си физически или психически,те нямат никаква вина за нищо,не можете да сравните един детски или тинейджърски мозък,с този на възрастен човек!Децата имат нужда от много любов,разбиране,разговори,търпение,смях и шеги,иначе ще загубят всяко доверие във вас и става още по-лошо!Не го тормозете заради оценки,в никакъв случай,за да не им разбиете здравето! Опитайте друг начин или наказание,без психически или физически тормоз!
8
5
 
26
 
! Отговори
Фермер преди 5 години
На тоя тормоз по мое време му викаха по-строго възпитание
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bg sashtestvoto toest *** e edno ot nai nepotrebnite sashtestva na planetata
6
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
70% от родителите в Бг са родители не защото искат да имат и възпитат деца, а защото се е спукала гумата, напили са се и е станала работата и тн. По тази причина не стават за родители, защото не може 8 годишно дете да пее чалга и да иска да стане Преслава като порастне. Та за това и имат лоши оценки, защото са изтървана работа
5
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"70% от децата в България са жертва на насилие в семействата си."99% от населението на българия е жертва на управляващите. Вие за един тормоз над децаата сте седнали да се вайкате.
4
9
 
21
 
! Отговори
Джендърите преди 5 години
Ще се опитат да наложат *** обучението със или без Истанбулската конвенция. Я се сетете за задължителните предучилищни групи. Родители, бдете! Целта на извратеняците са децата ви!
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
родителя/ите лош/и или добър/и е/са родител/и на детето , това неозначава че учителя/ите ще взема роля ,замесва/замяна/ влиза в роля с права над родител морал и семейни ценности .
2
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдам. Сега по новата хартишка ще изкарат родителите терористи. Едно време му викаха родителско възпитание пък сега било тормоз. Че пусто дърво неодялано...
1
3
 
50
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Едно време за ниски оценки ядяхме шамари ,сега *** родители отиват да раздават шамари на учителя ,позволил си да пише ниска оценка на малкото му "генийче" ;) !!!