Фирмата, ремонтирала край Своге, отрече да има вина

"Трейс Груп" с писмо до медиите за фаталния инцидент
26 авг 2018 22:06, Красимир Ангелов
79
Фирмата, ремонтирала край Своге, отрече да има вина
Снимка: Булфото

Фирмата, извършила ремонта на пътния участък в Искърското дефиле, където стана тежката катастрофа на пътнически автобус, отрече те да има вина за инцидента. В писмо до медиите "Трейс Груп Холд" АД пише, че асфалтовата настилка е положена през 2014 г., а пътят е пуснат в експлоатация същата година, въпреки че обектът е приет през 2016 г. и затова не могат да носят отговорност как е поддържан в този период.

Още по темата
По-рано днес бе обявено, че от март до юли от АПИ са уведомявали пет пъти фирмата изпълнител на обекта за проблеми на пътя, където вчера стана тежката катастрофа с автобус, отнела живота на 16 уши. Целта е била да се отстранят посочените дефекти във връзка с изпълнение на гаранцията за строителството.

"Пътят е пуснат в експлоатация две години преди формалното му приемане. Гаранционните срокове обаче, както е регламентирано в Наредбата, започват да текат от датата на подписване на Акт 16, което се случи през 2016 г. Рехабилитацията е осъществена, без да бъде спирано движението по тежкото трасе", пише в писмото, цитирано от bTV.

Компанията допълва, че Агенция "Пътна инфраструктура" е избрала фирма, която да поддържа пътя в този период, а техният ангажимент е свързан само с дефекти, които се се появили в гаранционния двугодишен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
2
 
! Отговори
До 59 преди 5 години
"Скоро при една обиколка на Родопите видях такъв участък между Девин и с. Широка лъка." Какви коли, какъв трафик и какво натоварване на пътищата в Родопите??? Говориш за някаква си мижава отсечка, по която минават 10 каруци и 5 коли. Не сравнявай пъпеш с диня....
67
0
 
3
 
! Отговори
Пиночет преди 5 години
Бог прибра Маркс и Енгелс, Бог освободи света от Ленин и Сталин, Бог наказа Димитров и мандраджиите партизани: затова по воля Божия Народния съд вече аз ще го провеждам!
66
0
 
5
 
! Отговори
До 64 преди 5 години
"Има си хас,ГЕРБЕРСКА фирма да признае !!!" Фирмата е на ДПС и всичко е станало по времето на БКП/БСП, ДПС и Орешарски. Съд за тази кафяво-червена мафия.
65
0
 
8
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Любимец на ДПС= човек на ДС= "човек" на БКП т.е.- на Русия.
64
0
 
9
 
! Отговори
Новите факти преди 5 години
Фирма на строителен бизнесмен, който през 2013 г. е бил водач на листата на ДПС в Монтана, е полагала асфалта на пътя край Своге. Данните са от Антикорупционния фонд и ще бъдат предадени на прокуратурата.Дружеството Мегаинвест-холд ЕООД е положило асфалтовия износващ слой. Компанията е 100% собственост на дружеството Мегаинвест ЕООД, което пък е еднолична собственост на бизнесмена Цветан Славейков Цветанов, управител и на двете фирми, със спечелени обществени поръчки за над 130 милиона лева.
63
8
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Има си хас,ГЕРБЕРСКА фирма да признае !!!
62
1
 
7
 
! Отговори
КОКО преди 5 години
Защо ми се струва, че през последните години мантинелите не отговарят на изискванията да предпазват, каквото им предназначението. Изглеждат ми по-тънки, изработени от по-мек метал, от фирмата на приятеля на Боко - Николай Иванов "Юпитер Халдинг" АД/ собственик на хотел и аквапарк "Персенк" гр.Девин. Редно е да се направи и експертиза и на мантинелите!
61
1
 
8
 
! Отговори
Абе... преди 5 години
Някой разбра ли нещо от това обяснение?? Изглежда като писано от ЦЦ?? Колко е гаранцията?? Я да се направи срез на пътя и се види какво е слагано като материали и прочие. В нормалните страни с честни конкурси наблюдаваща фирма как се строи е втората класирана. Не го приемат лелки от общината а инженери строители..Далече сме от..тях. За съжаление
60
4
 
14
 
! Отговори
Строител преди 5 години
Собственик на фирмата е Николай Михайлов. Неговата фирма и фирма "ИСА" на смолянчанина Юлиан Инджов /в началото до ДПС/, са близки до ГЕРБ и получават почти всички големи обекти - изпълнители в метрото, магистрали и пътища по-ниски категории. Първия печели търгове , чрез огромния процент гаранция-от 500" до 5000%. Добре отчитащи се играчи....!
59
4
 
11
 
! Отговори
Кавалера преди 5 години
Добре- комунистите лъжат обаче вече 10 г. и при Герб не става по - добре.
58
7
 
17
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Преди 1989 год. високопланински пътища и пътища с по-голям наклон износващият асфалтов слой задължително се правеше с по-едра фракция.Скоро при една обиколка на Родопите видях такъв участък между Девин и с. Широка лъка. Явно участъкът не е ремонтиран през "демокрацията".
57
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този път видимо не е ремонтиран, странно че никой не проверява това
56
0
 
6
 
! Отговори
ПИНОЧЕТ преди 5 години
Умнатаааа...
55
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да попитам къде се е покрила свинетка стиропорова, защо така наречените медии които в други случаи се престарават и търсят под вола теле сега се правят на луди???
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе всичко е ясно - шофьорът е виновен!И разбира се, Костов!Предният ляв носач на возилото е произведен "по Костово време"...
53
0
 
15
 
! Отговори
Черепухин преди 5 години
ЗНАЕХ СИ АЗ!НЕВИННИ!Вервайте!
52
11
 
7
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
До 51: Само да напомня, че писането единствено с големи букви не засилва аргументите на пишещия, а в твоя случай не прикрива по никакъв начин простотиите, които си написал. И научете най-после, че КТБ фалира по време на Орешарски.
51
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трейс Груп ще отрича а дали има вина, нямам грам съмнение!Тази фирма прави пътищата и в бургаско, няма нито един качествено изпълнен път, нито един!
50
6
 
6
 
! Отговори
Божил преди 5 години
И ти анонимен щеше да бъдеш прав,ако не беше внук на клюмнал като ланска чушка червен паркизан.
49
10
 
6
 
! Отговори
Божил преди 5 години
Русия е виновна за катастрофата- звучи смешно но е вярно а защо е така,ще обясня в новата си статия. Който има на рамете си глава а не червена мъгла,ще ме разбере.