Траурен камбанен звън... Световрачене скърби!

Селото погребва жертвите от пътния ад край Своге
9

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Утрото в Световрачане започна с траурен камбанен звън. Жителите на селото от днес си взимат последно сбогом със загиналите при жестоката катастрофа с автобус край Своге в събота следобед, която отне живота на 17 души.

Още по темата

15 от тях са от Световрачане. От днес започват опелата и погребенията на загиналите в местната църква.

В 10 часа вратите на храма отвориха за погребението на първата жертва, която ще бъде погребана.

За вторник са предвидени общо четири поклонения. Сред тях е и това на 13-годишния Георги, който загина на място в катастрофата.

Момчето било с баба си Дарина на екскурзията до манастира "Седемте престола", организирана от пенсионерския клуб. Възрастната жена също почина. В болница с тежки наранявания е синът й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 5 години
А в Драгалевци - кога!? Пет милиона бедни и окрадени българи чакат .
8
1
 
24
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Да смърта е естествен завършек на Живота. Но за тези бедни хорица това е било единственото развлечение.между работата по дворове и ниви. Да отидат да си запалят свещи за Здраве и Късмет! Защо да не преживеят една малка екскурзия в добра компания?взели са и по млади с тях..Други не се спират от Екскурзии и Далавери и другите да им работят и изкарват парите! Бог да им прости Душите.горките!
7
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смърта е естествен завършек на живота не ме интересуват, вместо да идат да си копат градинките и да засеят някое дръвче разкарвали се по манастирите като лордове, каквото са търсели туй са и намерили. Господ е яздел магаре и е живял скромно Целта на живота е да се стремим да постигнем честотата на Бога, не да ходим да се кланяме на мошениците преподаващи лъжеучения.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основният проводник на руските интереси са сикажиите от ГРОП!С кражбите и грабежите си искат да отвратят народа от Европа и да си кажат, "Видите ли как крадат "европейските граждани"?
5
5
 
6
 
! Отговори
Ало Ваньо!?! преди 5 години
Без знанието на Тиквата (Бойко методиефф борис0ff), такива кражби и далавери не стават. България не може да е повече руска лаборатория за социални експерименти. Да си Емигрант в собствената си държава е безумие по болшевишки. Ето ви пак ремонт на ремонта. А БДС не променян от половин век. Мутрата как ще застане пред хората сега като е в съглашателство с Мафията!? Скри се като мишка.
4
18
 
10
 
! Отговори
_ преди 5 години
Ходили до манастир. Още едно нагледно доказателство, че бог няма. Има само страх от неизвестното и утеха за близките Хора, живейте си живота и му се радвайте заедно с обичаните от вас. Другото е ала-бала.
3
5
 
21
 
! Отговори
Мишки сме преди 5 години
През това време мафията и чиновниците който носят вина за лошия път ядът и пият в чужбина...
2
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да прости хората!Сега разбрахте ли за какво гладува Босия?
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е последната им екскурзия до най-хубавото място.