Решено е: ГЕРБ и Патриотите продължават заедно!

Обсъждат оставките на министрите след седмица - пак на Съвет
Обновена: 4 сеп 2018 07:27 | 3 сеп 2018 22:05, Веселина Йорданова
205
Решено е: ГЕРБ и Патриотите продължават заедно!
Снимка: БТА

След четиричасово заседание на коалиционните партньори във властта стана ясно, че правителството ще продължи да управлява.

Още по темата
Следващият понеделник Коалиционният съвет отново ще се събере, за да бъдат обсъдени подадените оставки от тримата министри - регионалният Николай Нанков, транспортният Ивайло Московски и вътрешният Валентин Радев.

Още не е стартирала процедурата по тези оставки, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Лидерът на "Атака" и председател на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров изрази надежда партньорите във властта да си вземат поука и да не позволяват разтурване на управлението, което ще доведе до щети.

"Цената, че продължаваме като коалиция, ще я платим пак ние", коментира той на брифинга и заяви, че партньорите избират да продължат мандата, за да не бъде страната в хаос.

"Най-важното беше дали да продължим управлението или да се разпръснем и да отидем към избори, което означава да се хвърли страната в хаос и в неизвестност. Тежко е това, коeто днес вземаме като решение, не е лесно, защото трябва да преодолеем свои вътрешни качества и особености", призна Сидеров.

Според зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов с предстоящия есенен сезон управляващите ще създадат по-добра координация, комуникация и взаимно уважение сред всички в коалицията.

"Днес имаше разум, имаше извод, че действително тази комуникация, която през последните няколко месеца се води чрез медиите, не е най-доброто“, заяви още Цветанов.

Според него стабилността днес е най-важното, за да има успех едно управление. "Ние нямаме различни тълкувания относно изпълнението на 4-годишната си управленска програма", каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Може патриотите да имаме стари разправии, но не сме глупаците, които ще върнат ДПС във властта", заяви от своя страна вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Ние сме много емоционални, но вие какво искате – тройната коалиция, в която един ви говори за чипа, друг ви говори за някаква заедност, трети за някаква джендърска култура. По-добре е, когато ние дори публично поставяме проблемите", смята Каракачанов.

Той увери опозицията, че на откриването на сесията на парламента коалицията ще бъде единна.

"Държавните дела са сложни и не могат да се решават за 15 минути. Неслучайно символично се появих със синя каска. Тя беше знак за умиротворението, което е необходимо на държавата в името на държавността и в името на България", коментира Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
0
 
! Отговори
Васил преди 5 години
Искаве си Царяяяяяя!
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Решено е: ГЕРБ и Патриотите продължават заедно! ... ДА КРАДАТ!
146
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 години
А някой трезво мислещ,българин ,да е очаквал друго,кокала е сладко нещо,нито болен,нито черкезина,ще го пуснат,заради него,са готови ,и майките си да продадат,да не говорим за агента със синята каска,агент-иван.
145
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срамувам се,че гласувах за герберите,такава страшна диктатура досега не бяхме имали!
144
2
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Че на кой му се изпуска кокала !!!???
143
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Станишев може да спаси България.
142
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ще продължавате като народа не ви иска?Тройната коалиция дори беше по-добре от това правителство.БСП трябва да се върне.
141
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вярвах на волен сидеров, но вече не вярвам.За да го накажа на изборите ще гласувам за Местан.
140
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Достатъчно е президентът да каже и сме ги натирили!
139
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България.............над всичко!!!България + Русия = Братски народи завинаги
138
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС е незаконна турска партия на етническа основа и трябва да се забрани!!Цацаров къде спи???Проектът ДПС противоречи на конституцията на България!!!
137
3
 
17
 
! Отговори
ОПА преди 5 години
ЯКО СА ЗАХАПАЛИ КОКАЛА И НЕ ГО ПУСКАТ--САМО СОПАТА МОЖЕ ДА ГИ МАХНЕ--ТЕЗИ СА НАХАЛНО,ПРОДАЖНИ И *** МАФИОТИ---КРАДЦИ--ВЕЧЕ И ПРЕЗИДЕНТЧЕТО НИ Е НА СОФРАТА--КУПИХА ГО--ПРОДАЖНИК ИЗЛЕЗЕ!!!!
136
3
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
казах ви че в името на кокала ще стискат до края на мандата сега уверихте ли сече всичко е ала бала мислете когато ходите по избори
135
24
 
7
 
! Отговори
Петя преди 5 години
Бойко ни пази от дпс и бсп. Без Бойко досега Доган и жена му *** щяха да са узурпирали властта.
134
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 170Защо Нинова да управлява с ДПС???ДПС са част от ГЕРБ.
133
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 175Такива като теб преъ соца ги затваряха на 4-ти километър.Ти си опасен и за себе си и за обществото.Болен Сайдеров бил патриот...........ХА-ХА-ХА, а пък аз съм Елвис Пресли.
132
2
 
25
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Ако някой е очаквал патриотите да се откажат от властта е наивник на средна възраст. Тези много добре знаят, че ако напуснат властта ще умрат от глад. Те са безхаберници на държавна хранилка. Но още от сега заграбват чужд бизнес, но за да го управляваш трябва мозък и умение но те го нямат. Въобще това е сдружение - Патриотите от слаби третостепенни артисти, попаднали във властта по стечение на обстоятелствата. Тези ще продължават с цирковете, до като ГЕРБ им даде още няколко министерства.
131
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Волен Сидеров е истински патриот , не като Валери "Далавери" и оня дебелак русенския македонец!!!
130
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки от тримата "патриоти" е получил каквото иска и далаверата продължава. Не случайно извикаха министъра на финансите на срещата. Валерката явно беше най-гладен, но и на него са му дали армаган
129
1
 
5
 
! Отговори
Tenko преди 5 години
Всеки е истински мъж и патриот. Но не всеки става за управник, президент и т.н. Паткан за сметка на това става от всеки!