Решено е: ГЕРБ и Патриотите продължават заедно!

Обсъждат оставките на министрите след седмица - пак на Съвет
Обновена: 4 сеп 2018 07:27 | 3 сеп 2018 22:05, Веселина Йорданова
205
Решено е: ГЕРБ и Патриотите продължават заедно!
Снимка: БТА

След четиричасово заседание на коалиционните партньори във властта стана ясно, че правителството ще продължи да управлява.

Още по темата
Следващият понеделник Коалиционният съвет отново ще се събере, за да бъдат обсъдени подадените оставки от тримата министри - регионалният Николай Нанков, транспортният Ивайло Московски и вътрешният Валентин Радев.

Още не е стартирала процедурата по тези оставки, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Лидерът на "Атака" и председател на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров изрази надежда партньорите във властта да си вземат поука и да не позволяват разтурване на управлението, което ще доведе до щети.

"Цената, че продължаваме като коалиция, ще я платим пак ние", коментира той на брифинга и заяви, че партньорите избират да продължат мандата, за да не бъде страната в хаос.

"Най-важното беше дали да продължим управлението или да се разпръснем и да отидем към избори, което означава да се хвърли страната в хаос и в неизвестност. Тежко е това, коeто днес вземаме като решение, не е лесно, защото трябва да преодолеем свои вътрешни качества и особености", призна Сидеров.

Според зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов с предстоящия есенен сезон управляващите ще създадат по-добра координация, комуникация и взаимно уважение сред всички в коалицията.

"Днес имаше разум, имаше извод, че действително тази комуникация, която през последните няколко месеца се води чрез медиите, не е най-доброто“, заяви още Цветанов.

Според него стабилността днес е най-важното, за да има успех едно управление. "Ние нямаме различни тълкувания относно изпълнението на 4-годишната си управленска програма", каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Може патриотите да имаме стари разправии, но не сме глупаците, които ще върнат ДПС във властта", заяви от своя страна вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Ние сме много емоционални, но вие какво искате – тройната коалиция, в която един ви говори за чипа, друг ви говори за някаква заедност, трети за някаква джендърска култура. По-добре е, когато ние дори публично поставяме проблемите", смята Каракачанов.

Той увери опозицията, че на откриването на сесията на парламента коалицията ще бъде единна.

"Държавните дела са сложни и не могат да се решават за 15 минути. Неслучайно символично се появих със синя каска. Тя беше знак за умиротворението, което е необходимо на държавата в името на държавността и в името на България", коментира Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румен Радев е достоен президент..............истински мъж, генерал и патриот!!!
127
27
 
7
 
! Отговори
Zoro преди 5 години
Най-смешен е Радеф, покрий се някъде за седмица -две и изведнъж изскача и почва да критикува яростно правителството, защото е слуга на Корнелия! Жалко, такъв президент е срамота!
126
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** народ слаба държава, да искаш да управляват Нинова и ДПС, трябва да си българомразец, по-добре се самоубивайте няма полза от такива, дето дърпат назад държавата!
125
21
 
10
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Спрете се червените ***, то писна вече както ни е писнало от Нинова и Радев!
124
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спри се ***!Трола никовете си мени,НО мозък ме може да си присади!
123
14
 
8
 
! Отговори
Wazum преди 5 години
Явно това им харесва на българите - всяка година да се плащат милиони за нови избори, като вярват на празни обещания за промяна в системата и такива глупости, новия Бареков Слави, и тем подобни като ония Русланов праслака от Англия, дето ще прави революция на 16.09.18. Че то ако ставаше така и други ще искат да управляват вместо него! Пълна малоумщина!!!
122
15
 
5
 
! Отговори
Един там преди 5 години
Всеки нормален човек би се радвал в страната да има нормално управление. Но жадните за власт са готови да хабят всяка година милиони левове за избори. Или българите се правят на луди или са слепи да видят! Цветан Василев от Белград продължава да пуска фалшиви новини и да организира протести с парите от фалиралата КТБ!
121
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do Desso Нещо бъркаш! Държавата и управлението се тресат, не троловете.
120
19
 
5
 
! Отговори
Desso преди 5 години
Смачканите спаружени червени *** се тресат от яд хахахаха
119
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Далаверата обединява. Всичко е ок.Стабилни сме. Утре сме в Шенген, а вдругиден в Г- 7.
118
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омръзнаха ни пазарлъците Само и само да ни управлявате с цената на всичко! *** гад!
117
2
 
19
 
! Отговори
ХА... преди 5 години
ХА ХА ЗЛАТНИЯ ПРЪСТ НА СИДЕРОВ РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ - ИМАШЕ ЕДИН МОМЕНТ КОГАТО ГЕРБЕРИТЕ СЪБИРАХА ХОРА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ЗА ДА ВИКАТ ЗА ЗЛАТНИЯ ПРЪСТ НА СИДЕРОВ А СЕГА МНОООГО ИМ ХАРЕСВА ТОЗИ "златен пръст" - ГОРКАТА НИ ДЪРЖАВА ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХА.........
116
4
 
24
 
! Отговори
ЛАЛЕВ преди 5 години
НА ТИЯ МАЛКО ИМ СЕ ВИЖДАТ 17-18 ЗАГИНАЛИ. СЕГА ЩЕ ОСЪДЯТ ШОФЬОРА /КАКТО СТАНА С ПЕЧАТНИЦАТА/ , ЩЕ СЕ МОТАЯТ ОЩЕ ЕДНА СЕДМИЦА С ОСТАВКИТЕ НА ТРИМАТА МИНИСТРИ ,ЩЕ СИ ГИ ПОТУПАТ ПО РАМОТО И ЩЕ ГИ ВЪРНАТ В ДЪЛБОКИТЕ МИНИСТЕРСКИ КРЕСЛА. МАНТИНЕЛИ , АСФАЛТ И АЛА-БАЛА - ТОВА СА МИНАЛИ ВЕЧЕ НЕЩА. ЕХЕЕЕЕЕЕ,КОГА БЕШЕ ТОВА ЧУДО -МИНАХА ВЕЧЕ ДВЕ СЕДМИЦИ. ЩЕ НИ БАЛАМОСВАТ С ВЕЛИКАТА КОАЛИЦИЯ И С РАЗПРАВИИТЕ МЕЖДУ БИВШИТЕ СЕДЕСАРИ И АТАКАДЖИИ И ...... ШАПКА НА ТОЯГА.
115
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ - гадове за единно разграбване на България!!!!
114
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОП са като орел, рак и щука 3-те парти.................НФСБ, Атака и ВМРО..................толкова са различни...............така, че коалицията може да се разпадне скоро!!
113
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
da
112
1
 
2
 
! Отговори
От Волуяк преди 5 години
Кога да чакаме синята зона и при нас?
111
3
 
20
 
! Отговори
Живите мъртви в БГ преди 5 години
Не само корупцията, но и алчността убива. Симеонов е готов да убие още българи, но да има далавера. Както е казал Гео Милев: клаха народа, така както турчин не го е клал. Така и ОП краде народа, така както и ДПС не го е крал. Но имат още да се учат от Борисов, който има зад гърба си и Хитрино, и наводненията във Варна и на други места, Мишо Бирата, опрасканите каки, изядения суджук, остров и къща в Барселона. Ех, народе, колко жертва имаш да дадеш още, за едното спокойствие на мафията
110
3
 
11
 
! Отговори
ЕВО преди 5 години
Друг е въпросът-накъде продължавате?Към следващия автобус,мантинела или-резервна гума?
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да