Арести, акции: Ще има ли промени или ще се отвори чадъра?

Ще има ли последствия от разследванията на бизнесмени?
6 сеп 2018 11:30,
55


Бизнесменът Миню Стайков, собственик на "Винпром Карнобат", е задържан за 24 часа. Освен него, за денонощие са още 10 души. Само преди дни спецпрокуратурата повдигна идентични обвинения срещу друга известна бизнес фамилия – хотелиерът Ветко Арабаджиев.

"Надявам се, че прокуратурата действа автентично. Акцията има предистория. Започва се още от бандата на Бенчо Бенчев. Тепърва ще има разплитане. Не знам дали Стайков и Арабаджиев са най-големите риби, но те са символи на мутро-лукса, който се шири из столичните улици. Там много прилича на Рим. Кръвосмешения, бизнес бракове, оргии. Тези хора имат достатъчно финансови, съдебни и политически лобита. Имат пари за адвокати. Дано държавата този път работи. Всички обвинения трябва да бъдат доказани в съда. Защо БСП мълчи? Защо не говорят за Бенчо Бенчев?", посочи журналистът Недялко Недялков.

Още по темата

В студиото на "България сутрин" криминалният журналист Стефан Ташев припомни, че и предишни пъти въпросните бизнесмени са били разследвани, но тогава са били спасени от политически чадър.

"Ветко Арабаджиев трябваше да бъде арестуван миналата година, но е бил пощаден, защото е дължал много пари на една банка. Досега не се е случвало такова нещо. Двама от най-големите бизнесмени са ударени едновременно. Двама главни прокурори съблюдават акциите. Дано прокуратурата е събрала достатъчно доказателства. Такава акция не може да бъде случайна. Взето е решение отгоре", подчерта още той.

"Как келнери и крупиета стават бизнесмени от голям калибър? Ставали са членове на Държавна сигурност. Не може от никой да отидеш толкова бързо на върха. Властта мълчи. Преди като се удряха основни спонсори на властта всички скачаха, а сега не. Интересно е да се види какво ще се случи", допълни Ташев пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли оФце които да се хванат на въдицата на тези пиар акции. Помните ли колко пиар акции направи един физкултурник с шест апартамента купени от тъща му със 200 лв пенсия. Помните ли с какви имена бяха кръстени тези пиар акции. Споням си за наглите които нито ги чухме нито видяхме. В затвора ли са в гроба ли са и до ден днешен нищо. Някой ако знае нека ни осветли по въпроса. С пиар акции държава не се управлява недраги селянду. рски управници. Тези номера ги предавайте на село на мегданя.
27
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ЗАЩО ДЕЛОТО ЗА СУДЖУЦИТЕ ОЩЕ НЕ Е ВЛЯЗЛО В СЪДА?ИЗЯДОХА ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА.
26
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помним истериите на Цветанов.Октоподи, шарани, паламуди.Накрая платихме за тези истерии милион и половина обезщетения, присъдени от Страсбург.
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ БИЛ ЛУДО ВЛЮБЕН В СЛАВИ ТРИФОНОВ.А ТОЙ СЕ ДЪРПАЛ.
24
2
 
46
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Една мутра използвайки държавата като бухалка, измества други. Къде е спец. прокуратурата когато става въпрос за Д. Добрев, Бисеров, Доган, Пеевски, Цв.Цв. Л. Павлова. Нанков, ЗА ЗЛАТНОТО САНИРАНЕ и т.н.? НЯМА Я!
23
6
 
23
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
Бастионите на бсп падат...ГЕРБ искат всичко да заграбят,до като бойчо пътува насам-натам агент Цецо действа здраво...
22
1
 
24
 
! Отговори
Чалгамен преди 5 години
Всяко чудо за три дена в тази бедна и продажна държава в кавички.
21
1
 
27
 
! Отговори
123123 преди 5 години
Гледах по една телевизия коментари за Ветко и Маринела и там показаха сайта на интерпол, че те не са обявени с никаква червена бюлетина и никой не ги търси. С две думи дават им време да напуснат Франция. Това не го повярвах и влезнах и аз в сайта на interpol - наистина ги няма там, но пък има незнайни българи, Галевите, Очите е все още там - май не е арестуван в Турция и сигурно е на свобода вече.
20
3
 
33
 
! Отговори
Дали ? преди 5 години
Не се връзвайте на тоз театър ! Гарван , гарвану око не вади !
19
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, няма да ги пуснат с 20хил гаранция.Ще ги пуснат без мярка или с подписка.Американците са награбили Цацата и той действа иначе Магнитски....Това е истината.Но пак ще има хитрувания и най-много да осъдят някой шушумига.А Миньо-Гиньо, Батко-Ветко и т.н няма пипане!
18
4
 
25
 
! Отговори
Брат Вурст преди 5 години
Спрели са да си плащат където трябва.
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NISHTO NEMA DA STANE.BSP OSVOBODI BRATYA GALEVI,SEGA SHTE OSVOBODI I TEZI SVOI CLENOVE.
16
6
 
50
 
! Отговори
Българин преди 5 години
ГЕРБ удря една по една от "черните касички" на БСП. Не си мислете, че всичко това е случайност. Все пак одват избори, а сами виждате, че се удрят милиони левове, евро и долари, които до този момент са били скрити от държавата. Честито, пак, ще ни уоравляеат ГЕРБ. Б.Б. - Тодор Живков на 21 век само че страната се обрзлюдява, ама на кой ли му пука, това е и главната им цел.
15
5
 
39
 
! Отговори
Дивия изток преди 5 години
Какво става с Бенчо и Митко, че нещо заглъхнаха нещата... Тоя Ветко на кой плаж е в момента? Всичко е вятър и мъгла.. Май някакви чужди служби са ни натиснали малко да си знаем мястото и че извън границите на нашия вилает не вървят тия номера, че сега правим едно показно
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как станаха така собстненици. По нареждане на главния от ДС ли. Или извади нотариялно от битпазар.
13
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На "управляващите" ни.Им се заклатиха яко краката от властта!И изведнъж се сетиха.Да се " борят" със сивата икономика! Та да си каже обикновеният човечец. Видиш ли борят се с престъпноста ! Нима не е имало от години сива икономика? Та се спрягат едни и същи имена през годините?-:)Без коментар повече!
12
14
 
10
 
! Отговори
герб срещу бсп преди 5 години
Колкото повече .....корнелия в парламента толкова повече тараши и арести ,мен това ме радва другия път ,като Корнелия е отгоре други ще пищят ,един път едните почнат ли да вкарват опоненти в затвора и другите отвръщат и нещата се оправят ,,,,ама надали някой ще даде тон за песен, прекалено са хитри за подобен автогол...това са леки ударчета с лакът,предупредителни такива ....
11
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Бокича погне и другите стотина драгливи (крадливи) фамилии има шанс за България.
10
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно разБойко почна да гърми големите патрони зада потули скандалите около себе си. Дано поне тия да не ги пуснат за по 20 000 както направиха с птедните
9
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пещерняците виж как не ги закачат. Още преди време, при тиквата 1, ги посъветваха да снасят около четиридесет процента, или ще ги налазят скъсаняците на държавна хранилка. В началото малко се поопънаха, но после парата потече към банкя.