Социалисти с митинг на Братската могила в София

Червените проведоха и шествие за 9 септември
Обновена: 9 сеп 2018 21:46 | 9 сеп 2018 21:25, Веселина Йорданова
187

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки социалисти отбелязаха 9 септември на Братската могила в София.
Още по темата

Събитието бе организирано от Градския съвет на БСП – София и Българския антифашистки съюз, предаде "Фокус".

Кулминация на тържествата по повод 9 септември в столицата бе митингът на Братската могила, където са положени костите на дейци на Българската комунистическа партия и Работническия младежки съюз, живели и работили в София и загинали в борбата против фашизма.

Цветя бяха положени на могилата от името на Националния съвет на БСП и ПГ на "БСП за България", както и от десетки социалисти.

Братската могила бе и крайната точка на Деветосептемврийското шествие, което тръгна от Борисовата градина.

Преди това социалистите поднесоха цветя и на паметника на Незнайния воин, на паметника на Съветската армия и на възстановената паметна плоча на Марин Боев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: БСПшествие9 септември
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
5
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До всички комунистически национални предатели-бъдете истински комунисти и не яжте хляб! Българския хляб се прави от жито, което е отгледано на една територия върната от омразния ви Хитлер на България, без да е пролята капка българска кръв! Бъдете истински комунисти и не се радвайте на плодовете на национал социализма. Бъдете истински комунисти и яжте камъни! Бъдете истински комунисти и отидете да носите идеологията си по света-така както в Куба, Зимбабве, Венесуела и всяка друга съсипана държава
109
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за еврото няма да има референдум. Демокрация. 23 трилиона американски долара са изхарчени безотчетно за диверсии и пропаганди по света и у нас.
108
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да имате някакво право на забележки за референдума срещу монархията, но първо направете референдум за ЕС и НАТО. Айде скрийте се платени тролчета на олигархомедийния слугински пропаганден вопъл с опорките, проглушихте ни ушите, шепа анонимници.
107
3
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 107Грешна анкета, поради простата причина, че двата периода са всъщност един поради простата причина, че България е единствената страна в цяла Европа, където комунистите не слизат от властта. Всички в парламента в момента са бивши БКП. И затова България затъва с всяка изминала година, просто натрупаното през монархията свърши и вече няма дори какво да се канибализира.
106
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 100Стига си чел социалистическа помия и пропаганда! ПП: Ленин не е създал българската азбука.До 103Абе и милионата съветска окупационна войска със сигурност не е допринесла за резултатите от референдума. Този референдум е проведен по типичен съветски модел. Хората са водени под дулата на окупаторските оръжия, право на избор нямаш. Дори и 99% да са гласували ЗА монархията, съветските войски пак го обявяват за против монархията. Както казва Сталин важно е само кой брой бюлетините.
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуЕ нема кой да плаща като на протестите срещу Орешарски, осребрено след тва със заем от 16 милиарда.
104
3
 
5
 
! Отговори
ники преди 5 години
Няма анкети, защото всички знаят, че комунистите са докарали на България най-тежките години в цялата история до сега!!!
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анкета - кое е по-престъпно - периодът 1944-1989 - червено или 1990-2018 - зелено?
102
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Относно това, че тоталитарният режим преди девети бие в пъти този след девети - пример списание Ловец, отидете в народната библиотека и вижте броя след смъртта на цар Борис - целия брой е наблъскан с такъв култ към личността, че хвалебствията за Тодор Живков за една петилетка в Работническо дело са по-малко от тези в единствен брой. Благодарение на царя има България, българския народ живее и диша само благодарение на немеца Борко.
101
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престъпната монархофашистка власт - огромни признания за това има в дневника на видния монархофашист Богдан Филов, той обяснява на немците че фюрер е царя у нас, и това било особеност на българския РЕЖИМ. РЕЖИМ, ИЗБИЛ 11000 ЕВРЕИ, а останалите 48000 вкарал в концлагери. Плюс още десетки хиляди българи. Как народа да не се радва на 9 септември? Та всеки е имал някой убит приятел или приятел в затворите и концлагерите.
100
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Из-р-о.Ди!
99
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо народът се е радвал в огромното си мнозинство на 9 септември, защо на референдум отхвърля монархията, довела страната ни до пет национални катастрофи и едно хазартно Съединение което е минало на косъм. Защото е виждал как е управлявала монархията - монарси чужденци, подчинили един славянски народ на немската политика на войнстващ милитаризъм и агресия.
98
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунизмът е изиграл много повече полезна роля в историята на света, отколкото вредна. Преди комунистическата борба на работниците се е плащало колкото да имат за хляб. Работело се е по 17-18 часа в робски условия. Естествено на тая дива експлоатация е мнозинството от хората да противодействат. Днес капиталистическите държави като сащ се защитават от производството на комунистическата икономика на Китай с мита. Благодарение на ковмунизма днес ЕС е социален и относително справедлив към мнозинство
97
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смърт на фашизма, свобода на народа!
96
5
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
До 97: Много си у грешка,бате !!! Ама много !!! Националсоциалисти има в Германия ,а в България и Италия си е Фашизъм !!! Чети повече ,Еднокнижецо !!!
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да се преброим кое е по-добре космонавт + тоалетна хартия -
94
3
 
6
 
! Отговори
до Рускиня преди 5 години
До рускиня до 111 робството е било в твоята скапана родина която ние българите сме създали и благодарение на нас пишеш четеш кръстиш се на бог вие сте най големите неблагодарници и затова ще страдате
93
6
 
7
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До ШопоКакъв фашизъм бе? Абе не се научихте за 100 години вече, че ФАШИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО, предполагам, че лишената ти от мозъчна дейност тиква се опитва да каже НАЦИОНАЛ СОЦИАЛИЗЪМ, ама той не е удобно да се казва с реалното му име. И ти ако си истински комунист - никога не трябва да ядеш български хляб! Бъди горд комунистически предател и не яж нещо направено от жито, отгледано на територия върната на България от Хитлер! При това, без 1 капка българска кръв да бъде пролята.
92
0
 
5
 
! Отговори
Бъркаш преди 5 години
До Бай Иван 2Няма как средната им възраст да е 65г. Тези, които днес са на 65, преди 30 години бяха членове или симпатизанти на Русенския комитет, а на следващата година станаха съоснователи и най-яростни привърженици на СДС.Тези, които виждаш на тази снимка и на другата - при паметника на Съветската армия, са средно на 80-85 г., но има и по-възрастни.
91
3
 
9
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
9 септември 1944 втората най черна дата в българската история. Началото на едно от най опустошителните робства сполетявало България и все още опустошаващо земите ни. До някаква степен дори турското робство не е било толкова отвратително и тежко за българския народ. Но съветския окупатор се справи за по кратко време, доста по добре от турския поробител. Съветите успяха където турците се провалиха. Накараха ги да вярват, че да си роб е прекрасно. Направиха ги безмозъчни, безволеви роби.