Българинът искал по-здрава и силна ръка във властта

Засега няма алтернатива на управлението на кабинета "Борисов 3"
Обновена: 10 сеп 2018 22:00 | 10 сеп 2018 21:27, Камелия Цветанова
82

Премиерът Бойко Борисов обяви номинациите на новите министри, които най-вероятно ще застанат на овакантените министерски кресла, а именно - главният секретар на МВР Младен Маринов да оглави вътрешното министерство, зам.-министъра на икономиката да поеме транспорта, а регионалното министерство да оглави зам.-председателя на регионалната комисия в парламента Петя Аврамова. И трите номинации са на ГЕРБ.
Още по темата
Според политолога Димитър Ганев в политическата култура на българина е закодирано да се търси по-здрава и силна ръка в управлението, която да контролира всичко.

"У нас има и голяма персонификация на властта. Всеки българин иска да знае кой отговаря за нещата, да знае накъде да насочи погледа при проблем. Оставките бяха реакция, отговор на възникнало обществено напрежение. Като причина за оставките беше използван инцидентът край Своге. Все пак преди тази катастрофа в тези министерства се беше натрупало напрежение", категоричен е Ганев в "Денят ON AIR".

Той е на мнение, че външната политика на Борисов вече се изчерпа, а сега ракурсът трябва да се смени.

По думите на политолога доц. Мария Пиргова патриархалното управление на премиера Борисов е факт.

"Напрежението се роди от компанията "Трейс". Населението в Своге вече знае защо пътят беше некачествен, защо институциите са дали положителни оценки и т.н. Много завои не могат да е вземат, защото обществените поръчки в България се раздават по подобен начин. Има огромна нужда от смяна на философията на управление", обясни Пиргова.

Тя коментира още, че няма алтернатива на управлението, а Румен Радев все още не е сигурен дали ще направи партия или не.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Президентът Радев мисли за обикновените българи.ГЕРБ са слуги на Пеевски, Гелаа, Черепа, Златев и Олигархията.
25
4
 
4
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 26. А бе, казах ти, че си глуппав. Първо, никой не знае в стаичката как гласуваш, второ, даже не си си направил елементарния труд да провериш как са гласували ромит, ама си плямпаш. Ей, аман от креттени в нета.
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са хванали за гушата администрацията и ако не гласуват `правилно` остават без работа. Водят ги под строй да гласуват. Ромските махали също. ги обработват първо преди да гласуват.
23
2
 
2
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 20 чалга писач. Хи-хи, събуди се, сънуваш.
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стотици пъти, защото стотици пъти го правиха. ГЕРБ си купува цели ромски махали и това и децата го знаят.
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какви `зулуми` направиха?. Зулумите бяха, че Орешарски свали цената на тока, и поиска да тегли заем от 4 ЧЕТИРИ милиарда. Дойде Борисов и дигна цената на тока с 10% и изтегли 16 милиарда.Но Борисовите изцепки не са `зулуми`. Щом Тиква ги прави са правилни.
20
13
 
2
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 18. И тази опорка за фалшивите протоколи и бюлетини сме я чели стотици пъти. Само че официслно уличените в изборни измами досега са лица от БСП и ДПС (иначе всеки като теб може да си говори каквото си иска). А и ГЕРБ, ако си забравил, спечелиха през 2009, 2014 и 2017, когато не бяха на власт. Тъппанар.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът иска умен,знаещ и влиятелен държавник и не иска партии,водачи и компаси.
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На следващите избори БСП- 8% Герб- 9% партията на Р.Радев- 20% Партията на С.Трифонов-60% Кoмунистическата мафия нека го оплюва като чалгар, но със всичките си пипала -бсп, герб, дпс,абв, радев ... събрани заедно няма да му стигне процентите . и го знаят
17
10
 
5
 
! Отговори
Валери преди 5 години
До 15. И ти си поредният, омръзнал ни драскач с рефрена "всеки друг, само не тиквата". Ами нали го видяхме този всеки друг - Орешарски на БСП и ДПС? Сложиха ти Пеевски за шеф на ДАНС, направиха един куп зулуми, накараха сума ти хора да протестират всеки божи ден и накрая аут. Явно много хора не мислят като теб (и добре че), и пак си избират който трябва.
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фиданчо, знаеме как гласуват един милион. С подправетни или направо сменени протоколи. Цецо, освен с апартаменти това му е другата специалност.Ако Борисов се махне ще се види каква радост ще е.А ти какъв цвят анонимник си?
15
20
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 13 анонимник. Да бе, няма българин, който да харесва Борисов и като дойдат избори един милион гласуват за него. Айде стига с тая мантра, че Боко ни носи само хаос и упадък.
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поръчкови статии за телета от КОРУМПИРАНИ медии с рефрена "Няма алтернатива на Тиквата....................ЖАЛКИ СТЕ!!!ИМА алтернатива и тя е КОЙТО И ДА Е, САМО НЕ Тиквата защото още 2-3 години и всичко ще се срути ТОТАЛНО!!!
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как пък не пуснаха до сега един политолог, който да не харесва ГЕРБ и Борисов. Смешни и жалки телевизии. То затова вече никой не гледа политически предавания.Едно време се нагледахме да ни повтарят като кречетала колко добър и безалтернативен бил социализма. Сега същите простотии с ГЕРБ. а ПОСЛЕ СЕ ФУКАТ, ЧЕ НЕ БИЛИ КОМУНИСТИ. Те са си като две капки вода. И политолозите им от едно котило.
12
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакъв Борисов не желае българинът отдавна. Господин Ганев просто не смее да го каже, а и кой ще му разреши. Няма човек вече, който да харесва Борисов. Докога ще ни пускат само такива политолози, които се чудят как да *** ***. Борисов ни докара до тук. Да сме последни в Европа. Трябва да сме пълни *** да искаме ГЕРБ, КОИТО НИ ЗАГРОБИ. а СЛЕДВАЩИТЕ МИНИСТРИ ЩЕ СА ТОЧНО ТОЛКОВА НЕКАДЪРНИ КАТО ПРЕДИШНИТЕ по традиция.
11
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом пожарникар, прочел една книга през живота си е без алтернатива, значи с България е свършено...
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПрофесорДааа,двете Златки,Сузанита и Азис.Барабар със Славчо и Шкумбата.
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Вие сте съучастници на Мафията!Нали андрешковския ви ген без корупция е застрашен от изчезване.
8
14
 
13
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Алтернатива на Бойко са Динко, Дриско, Митьо Очите, Митьо Пищова, Стоян Златния, Петното, Ценко Чоков и т.нт.
7
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси, Бойко няма алтернатива!Това значи че като народ сме ударили дъното и копаем ли копаем!