В битка за живота на внуците, в битка за мечтите им... Дядо Валери

Майка им ги остави, баща им почина, разказа той през сълзи
12 сеп 2018 16:00, Анисия Иванова
27
В битка за живота на внуците, в битка за мечтите им... Дядо Валери
Снимка: "Монитор"

Дядо Валери Кацарски от Кочериново сам отглежда двете си невръстни внучета. Тежката участ сполетяла 66-годишния мъж преди две години, когато той загубил сина си. Оттогава се бори сам с живота, опитва се да подсигури всичко необходимо за 13-годишната си внучка Магдалина и 8-годишният Валери.

"Майка им ги изостави, когато малкият беше едва 5-месечно бебе. Хвана пътя, намери си друг мъж и от него има още две деца. Тези веднъж не ги е потърсила. Синът ми Кирчо от притеснение и нерви почина преди две години. Разболя ми се детето и ето сега сме чисто самички", разказва през сълзи дядо Валери.

Наложило му се дори да връща заеми в размер на близо 8 хил. лв., които синът му теглил за лечение на вече покойната му майка.

"С жената бяхме разведени, но тя също помагаше за децата. Разболя се тежко обаче и се наложи синът да тегли пари, за да я лекува. Уви и тя почина", обяснява пред "Монитор" възрастният мъж.

Наскоро група доброволци успели да зарадват дядо Валери, като направили дарение за децата. Донесли тетрадки и необходими пособия за предстоящата учебна година. "Не ги познавам момчетата, но те много се трогнаха от нашата съдба. Направиха ми и дарителска сметка, ако някой иска да ни помогне“, обяснява още 66-годишният мъж.

Дядо Валери все още не е пенсионер, разчита единствено на доходите, които изкарва от зеленчуковата си градинка в двора на дома му. До този момент на два пъти му помагала и Община Кочериново.

През миналата година му отпуснали 400 лв. еднократна помощ, а през тази 200 лв. "Колкото и да ми е трудно аз децата няма да ги изоставя. Те са много добри и разбрани, слушат ме много. Пълни отличници са, те учат тук в Кочериново и винаги сме заедно навсякъде“, твърди той.
 


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Владислав преди 5 месеца
Здравейте, ако желаете нека да се съберем хора и да идем да му замесем неща, можем да помогнем нещо по къщата за зимата на човека и дечицата.Аз съм с комби, ще ида до човека, има му адреса. Ако желаете да изпратите неща за него, независимо пари или дрехи, каквото и да е, а най добре ако се съберем 3-4 човека да не пътувам сам.Нямам фб но ето номера ми ако някой иска да се свърже с мен и да се разберем за уикенда да идем. 0899989099-Владислав
23
0
 
2
 
! Отговори
сметка преди 5 месеца
Гр. Кочериново, област Кюстендил, ул. "Чайка" 2, телефон: 0988934880, Валери Сергиев Кацарски
Банкова сметка: BG61STSA93000017495949
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-лошото от всичко е да погребеш детето си. А защо аджеба, след като децата са оставени на бащата, майката, тая да не казвам каква, не е осъдена да плаща издръжка?
21
0
 
22
 
! Отговори
ГНУС МЕ Е... преди 5 месеца
Като чета такива статии...Общината му помогнала за две години = 600 лева!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ХВАЛА на такива институции! ХВАЛА на цялата държавност!! ХВАЛА на всички по етажите загрижени за българските деца!!! Защо НЕ МУ СЕ ПРЕВЕЖДАТ ПАРИ ВСЕКИ МЕСЕЦ като по правилата за самотен И СОЦИАЛНО СЛАБ РОДИТЕЛ!?!?!?!? МИЛИАРДИ РАЗДАВАТ на скакалците да се множат!!! Човека на 66 години я доживее още 5-10 я не отглежда две читави деца и получил 600 лева за две години...ГНУС МЕ Е!!!!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
може ли да дадете сметка, където да превеждаме на дядото по някой лев
19
0
 
30
 
! Отговори
някой преди 5 месеца
Добре де, този човек не може ли да бъде приемен родител?
Не се ли явява като такъв, след като отглежда децата?
А те ще се чувстват най-добре при дядо си, след като са израснали с него.
18
0
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 5 месеца
До Калин

Мерси Калине, ще изпратя някой лев
17
0
 
10
 
! Отговори
Калин преди 5 месеца
Гр. Кочериново, област Кюстендил, ул. "Чайка" 2, телефон: 0988934880, Валери Сергиев Кацарски
Банкова сметка: BG61STSA93000017495949
16
30
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 месеца
И аз давам по 200 лв./мес. данък "диабет" за лентички и игли, но не плащам на журналята да ме рекламират.
15
0
 
40
 
! Отговори
Гoшу преди 5 месеца
Много тъжно ми стана от тази статия. И като пишете такива статии, давайте и номер на дарителска сметка. Каква е тази майка, да изостави така децата си. Това и улична кучкa не би го направила. А децата са и Слънчица, бели като снежинки
14
1
 
33
 
! Отговори
Нено преди 5 месеца
Шшшт,да не чуят социалните,че веднага ще му
вземат дечицата. Е'га ти скапаната държава!
13
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
Намерих информация в този сайт: infomreja.bg/dqdo-valeri-ot-kocherinovo---istoriqta-na-edin-angel-56312.html
Сметката и координатите му са най-долу на статията.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дайте номер на сметката ето пише, че момчетата са открили.
11
0
 
35
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 месеца
За тези откраднали банките нямаше кой да им търси кражбите, но на човечец взел заем за лечение на родител ще му вземат и живота ако трябва. Какви трябва да станем всички? Търговци на наркотици , защото тях политици и полицаи не ги барат с пръст ,защото работят и за тях? Разбивачи на банкомати в страната? Част от организираната мафия за крадене на автомобили? Наемни убийци? Еми тези работи един човек с 2 грама мозък в главата си не би могъл да ги извърши без значение вярващ ли е или не.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бих желала дарител ската сметка, моля! Вече го публикува във фейсбука, но ще ме питат за сметката!
9
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво на човека! Ето на такива хора си струва да се помогне.
8
0
 
47
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 месеца
Тази община само тези средства ли можа да отпусне? Смешна работа. Това е една заплата на съветник вероятно в общината. Поне един благотворителен концерт чрез медии да организира ще се съберат хиляди за това семейство. Няма ли как тази майка и тя да си плаща дела за тези нейни деца?Що за държава сме? Поне едно предприятие да има там пак може да дадат по някоя хилядарка на тези деца и дядо им.Техните депутати също не са бедни и могат да дарят някой лев.
7
1
 
48
 
! Отговори
Един преди 5 месеца
И в същото време ще налеем 100М за излишен стадион ...
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз също искам адрес на семейството, ако някой го знае.
5
0
 
46
 
! Отговори
saki преди 5 месеца
Добър човек.