Завърналите се… Да избереш България отново за свой дом

Новата рубрика се излъчва в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR
Обновена: 14 сеп 2018 10:36 | 14 сеп 2018 09:15,
198

Тя се завръща когато всички бягат. Той се прибира, защото е убеден, че тук има повече възможности.

Тя е Марияна Хамънова, съосновател на "Идентичност за България". Той е Христо Бояджиев, основател на "Тук-Там", а ги обединява...  "Завърналите се с Петя Кертикова" – новата рубрика, която се излъчва в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Авторът ще ни среща с наши сънародници, избрали отново България за свой дом след живот в чужбина.

Началото поставят двама души, които работят активно за България в България.

Обединява ги работата им по форума "Кариера в България. Защо не?" и организациите, които са създали в помощ на прибиращите се от чужбина. Нека ги видим!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен
142
20
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 5 години
Радомир , много си прав. След, като там е толкова добре, защо продължават да висят в родните сайтове. Не го разбирам. Наистина имам познати живеещи в чужбина, които лятно време, като си дойдат за по две седмици ще си строшат краката от тичане по лекари и зъболекари, защото са преуспели на Запад. Друг един от Германия ми вися цялата си отпуска на врата. То не беше черпене не беше чудо. Аман от такива преуспели.
141
11
 
8
 
! Отговори
Радомир преди 5 години
Под тази статия ще се изредят де що има комплексари по света, "успели и преуспели", "интелигентни, образовани, богати" да ни обясняват колко са си "добре" и как "няма да се върнат в ***".... Същите, дето по цял ден кибичат из БГ интернета... Аз лично познавам един такъв, дето е женен за чужденка и живее в чужбина, иначе из фейсбук е точно като горе-изброените, но наживо е един смачкан и сравнително беден *** с жена-вампир, който дори кон няма, да си поговори с него на български
140
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък съм образован, утвърден и ценен в работата си, получавам много добри пари, имам имоти и коли и въпреки това казвам НЕ! Това не е нормална държава, ако сте млади бягайте и то сега!
139
10
 
15
 
! Отговори
До 134 преди 5 години
Ок света няма граници, но на мен родината ми е скъпа, тук съм роден, тук е моето семейство, мойте приятели, тук е моят живот, а за мен думи като дълг, чест и достойноство имат висока стойност. Така изобщо не е въпрос акъла, всеки може да си вземе шапката и да напусне България, въпроса е в ценностите ти.
138
8
 
17
 
! Отговори
месара преди 5 години
докато Боко не си замине, няма смисъл да се връщат
137
4
 
2
 
! Отговори
соня преди 5 години
До Чоко - много си прав!! Напълно те подкрепям!!
136
9
 
11
 
! Отговори
До 133 преди 5 години
Да така е, напълно си прав, кой където се чувства добре там да отива. Въпроса е друг, защо е необходимо да плюеш по род и родина с такова безумна злоба? Като четеш коментарите тук, от тях се излъчва жестока омраза към всичко българско - защо не е ясно.
135
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тролчетата пак искат да оцапат добрата идея. Масова черта на емигрантите, е да плючт България, защото не са убедени че са направили вярната стъпка и по този начин се убеждават че не са предатели които са си дали *** за пари. Когато родината ти е в криза не бягаш там където е добре, а се бориш да промениш нещо. Точно това ги гложди и търсят оправдание за себе си.
134
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Света не свършва с държавната граница. Тази менталност ни е от времето на соца където на границата пушките бяха обърнат навътре и пазеха някой да не вземе да избяга от рая на балканите.Всеки е свободен да живее и работи където си иска общо взето стига да има акъла за това.
133
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой където се чувства добре. Няма формула, че тук е по зле или навън е по добре. Всеки който имигрира отива за пари основно. Ако имаш добра работа тук, това вече не е фактор.
132
7
 
15
 
! Отговори
?? преди 5 години
"Той се прибира, защото е убеден, че тук има повече възможности." - тогава защо е заминал?
131
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ау тъй ли било, тръгвам и аз - пълня куфарите, жената и детето под мишница и газ с 300км/ч към България. Изтрепахте ли всички дърти *** на държавна хранилка? Лекари останаха ли ако нещо ми се наложи или шведите ги пребиха до последния? Джигитите по улиците някой лови ли ги? Оня банкенският професор с двете прочетени книги през живота още ли ръси глупости от телевизора?Е как да се върна ... да не съм луд?!
130
1
 
8
 
! Отговори
До 123 преди 5 години
Не само че можеш да свързваш двата края в Зимбабве, едни хора там са правили бизнес за милиони, но те не са били нихилистични пораженци, а хора които са се борели за успеха си с работа и разум, хора търсещи и използващи възможностите открили се пред тях.
129
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Връщат се само тези които не са успели там защото са им толкова уменията. Никой успял на запад е се е върнал.
128
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм добре в БГ. Завърших, имам добра работа благодарение на това, че когато ходих на училище учих а не висях по баровете да се правя на много отворен. Всички мои познати които са учили и завършили специалност са ОК и живеят нормално. Мързеливците и преди и сега се оплакват че няма работа. Ами как да има като не знаете нищо. такива като Вас на строежа или да метат улиците.
127
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основната мисия на българина днес - да плюе по род и родина. Колкото повече плюе толкова по-велик се чувства. Много сте сбъркани, но нищо важното е че като си изливате простотията получавате извратен душевен оргазъм. Днешното поколение българи е толкова увредено, че да чакаш нещо градивно е наивно, явно за жалост трябва да оставим времето да си свърши работата.
126
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Nishto ne mone da me nakara da se varna!!!! Osven vicovete, koito postoianno cheta v d n ess. Bg
125
21
 
17
 
! Отговори
Чоко преди 5 години
Трябва работа и умения. Който е некадърен в България , такъв ще бъде и в чужбина.И тук е бил *** и там ще е ***. По-долу някой беше написал че видял света като отишъл в Лондон. Аз го виждам и от България, без да плащам астрономически наеми и да живея като животно в апартамент с още десетина човека. България е неразработена мина и от тук могат да се изкарват огромни пари ама повечето от тук пишещите предпочитат да лижат зад.ници в чужбина и да бъдат винаги недолюбвани.
124
5
 
11
 
! Отговори
123 преди 5 години
До ЖанаАми, тръгвай. Щом ти се иска...Накрая ще останеш без пари, без имоти и без бъдеще. Не само ти, но и децата ти. Това ще бъде твоето решение и няма да има кого да обвиняваш за резултата. А това, повярвай ми, е доста неприятно...