Завърналите се… Да избереш България отново за свой дом

Новата рубрика се излъчва в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR
Обновена: 14 сеп 2018 10:36 | 14 сеп 2018 09:15,
198

Тя се завръща когато всички бягат. Той се прибира, защото е убеден, че тук има повече възможности.

Тя е Марияна Хамънова, съосновател на "Идентичност за България". Той е Христо Бояджиев, основател на "Тук-Там", а ги обединява...  "Завърналите се с Петя Кертикова" – новата рубрика, която се излъчва в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Авторът ще ни среща с наши сънародници, избрали отново България за свой дом след живот в чужбина.

Началото поставят двама души, които работят активно за България в България.

Обединява ги работата им по форума "Кариера в България. Защо не?" и организациите, които са създали в помощ на прибиращите се от чужбина. Нека ги видим!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия дето не заминаха те са патриотиТо за такива патриоти като останалите тук, Ботев е написал "В механата". Зъбят се на султан Бойко, ама иначе трети мандат му лижат калеврите... Опазил Бог от такива патриоти.
22
0
 
29
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Що лъжете хората ??? Никой не се завръща при хунтата ГЕРБ ! Никой не се завръща при шайката Суджук !!! Никой не се завръща да работи за 270 ?... НИКОЙ !!!
21
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм една от тези завърнали се, именно заради родината, заради хората и не знам кво си още там... стоях тук 3 години и с голяма жал споделям, че в началото на 2019-та си отивам отново. Родината загива, хората стават все по-зли с всяка изминала минута, няма смисъл.
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При 510 минимална бруто, чистото нето е 390 лв.С 390 лв...
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някое НПО ли ги завърна да ни учат на демокрация, тия дето не заминаха те са патриоти, а тия дето се връщат са швeстеpи и жрици, неуспели на 3апад, измeт.
18
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Т.нар. се завърнали, за които така активно се пише, в повечето случаи всъщност са хора, чийто живот тук и и там не се е различавал особено. Освен това винаги имат опцията да тръгнат обратно в другата посока. За хората, които нямат никакъв избор, опцията "завръщане" не стои на дневен ред.
17
0
 
18
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 5 години
Веднага да се хваща на 510лв минимална да бачка-400лв чисто.
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и в чужбина ако работите за българи или чрез българска агенция сте на работа пак ще мизерувате. Българин работодател и посредни кпари не дава. И тези, които в България получават добри заплати не са с работодатели българи.
15
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато излизаш си любопитен и приятно изненадан, когато се прибираш ти е мило, но се готви за културен шок.
14
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Завърнали се... двама... Заминали си... два милиона...
13
2
 
16
 
! Отговори
Мая преди 5 години
Какво означава да избереш Родината си за свой дом?! Че тя е твоят дом, където и да си...Но си мисля, че такава рубрика трябва да накара много хора да се замислят за това, като нация при нас дали са в ред нещата...
12
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
7, много зависи какво работят.В момента с моята заплата мога да си позволя повече, отколкото в Германия със същата, но в евро.Въпрос на избор е вече дали избираш парите, или системата (разбирай - по-голямото спокойствие и уреденост в Германия).Иначе такива статии четем през ден, но това ни най-малко не намалява пълноводната река към Терминал 2.
11
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие нормални ли сте да плащате данъци на Бойко мутрата? Първо променете България, махнете мутрите, пък чак тогава работете.
10
0
 
10
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Щом не са ги изчезнали направо си е демокрация при гербавата хунта!
9
10
 
24
 
! Отговори
Видял и препатил преди 5 години
Поработят в Западния трудов лагер, виждат какъв зор е там, че не става за хапване и пийване, идват обратно в БГ, почват да работят за мутрите, които ги унижават и не им плащат и пак без никакъв кеф (вече видели какво е навън) тръгват към Западния трудов лагер. За да си избият комплексите и за да не психясат почват тук да пишат: "Супер съм, вземем 10 000 евро на месец, имам 3 коли, 2 къщи и ходя на почивка 3 пъти годишно." :)
8
3
 
43
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Колкото по-късно напуснеш държавата на мутрите, к*рвите и ци*аните, все си загубил времето си и това на децата ти !
7
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина е много странно, но и аз лично познавам хора които се дипломираха в Германия, а сега се завърнаха да работят тук.
6
7
 
28
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Нищо не работят за България !!! Цоцат пари от фондации ! Да работят на село,да произвеждат нещо ! Работят ама маняна !!!
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати избора!
4
0
 
44
 
! Отговори
хх преди 5 години
АРЕСТУВАХА ЖУРНАЛИСТИ, РАЗСЛЕДВАЩИ КОРУПЦИЯ С ЕВРОФОНДОВЕ В РАДОМИР! РУМЪНЦИТЕ ГРЪМВАТ НОВИНАТА, В БЪЛГАРИЯ ГРОБНО МЪЛЧАНИЕ!

Спонсорирани публикации