Завърналите се… Да избереш България отново за свой дом

Новата рубрика се излъчва в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR
Обновена: 14 сеп 2018 10:36 | 14 сеп 2018 09:15,
198

Тя се завръща когато всички бягат. Той се прибира, защото е убеден, че тук има повече възможности.

Тя е Марияна Хамънова, съосновател на "Идентичност за България". Той е Христо Бояджиев, основател на "Тук-Там", а ги обединява...  "Завърналите се с Петя Кертикова" – новата рубрика, която се излъчва в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Авторът ще ни среща с наши сънародници, избрали отново България за свой дом след живот в чужбина.

Началото поставят двама души, които работят активно за България в България.

Обединява ги работата им по форума "Кариера в България. Защо не?" и организациите, които са създали в помощ на прибиращите се от чужбина. Нека ги видим!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
18
 
! Отговори
хххх преди 5 години
герб- суджуци, калинки, обществени поръчки бсп- братя рекетьори, блъснати триколки, митьо очите и "социолозите " отсега ни убеждават, че народа ще се избие пак само за тях да гласува.. не вярвам чак пък толкова *** да е тоя народ.. или просто ни показват как ще си наредят изборните резултати
42
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Което беше читаво се изнесе последните десетина години.Тук останаха изм етта, гербокалинките и тиквослугите.Това е истината.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как точно крепиха държавицата, като търпяха Бойко ли?
40
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Д.,Жив и здрав да си, ама си мисля, че точно до година ще събереш багажа пак. И аз бях на твоя акъл, като се прибрах преди 10+ години. Добре, че пътувам често, та някак още издържам тука.
39
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБопропагандата продължава.Завръщат се тези, които не стават нищо и тези, на които родителите са геребастки активисти и са им осигурили работа да си клатят по цял ден краката и да взимат четрицифрени заплати.Нормалните деца никога няма да се върнат в ко чи ната, управлявана от един полуграмотник и Шайката му.
38
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропагандата по този тв канал тече с пълна сила.
37
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Д.Изчакай докато ти се наложи да се,еазправяш с лекари или институции. Много бързо ще си припомниш защо си избягал. Същия бях и аз и на 5-тия месец дерях асфалта да замина пак
36
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** като БХК. Разбрали са ги, че не стават за нищо в чужбина и се връщат да правят НПО-та и да точат пари за вредна дейност с/у българите, които крепиха държавицата докато те си веят частите за евра и долари!
35
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познавам един такъв, върна се преди десет месеца. Сега пак стяга куфарите, тоя път форевър.
34
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Видял и препатилВзимам 2500 паунда на месец, правя си 4 почивки на година и най-важното - Не храня с данъците си разБойковата хунта
33
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП - 4 правителства , 11 години управление ГЕРБ - 3 правителства, 9 години управление кражби, далавери, беззаконие, анархия , мизериязатова ли да се върна?
32
21
 
15
 
! Отговори
Д. преди 5 години
Аз също се завърнах с цялото семейство преди два месеца. След 5 години уреден живот и климат с целогодишна пролет, много хора мислят, че сме луди, задето се връщаме. Но не е така: има много красота и свобода тук, които ми липсваха там. Приятелите и роднините - отделно. Лекотата да общуваш и да мислиш на родния език. Неприкритостта в общуването! Макар и да не съм свалил розовите очила, не съм сляп за десетките неуредици в нашата "кочинка". Стига да останат читави хора в БГ, е само въпрос на време
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 74 г. комунизъм и пост комунизъм българинът няма нищо общо с българите преди 1944 г.
30
0
 
24
 
! Отговори
Сп??нс !? преди 5 години
Да покажат някой дето се е върнал за да работи по 14 часа за 500лв, тези с разни фондациики и НПО-та ги оставете.
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези завърналите се завръщат за да им привеждат пари за безработни. В чужбина те са вземали много пари и заради това и тук ще вземат много пари ако се пишат безработни.
28
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак се обръща всичко на политиканстване.То преди Мутрата заплатите бяха 2000 лв. все едно. След 1944 г. глад и мизерия. Затова се бяга. Тук никога няма да се оправят нещата, поне докато няма декомунизация, лустрация, забрана на БКП, и забрана (реална) на комунистическите символи, паметници и идеология.
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите са си същите както по времето на Вазов и Константинов те много добре да описали българите, само дето сега българите са станали по мекушави.
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тук двама завърнали се...... за времето за което прочетох статията и маписах коментара двама са взели решение да заминат. Отностно възможностите - работя в Бентли, къде е алтернативата е България да кандидатствам и като чуят че искам 3 000 лева старт за ръководна позижия и да се уплашат
25
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върне се човекът, има някакви идеали, но какво става после...Разбира, че с български мениджмънт не се работи.Разбира, че държавата му дере данъци яко, а насреща - почти нищо.Разбира, че такива неща като съд и т.н. реално няма.Разбира, че хората са буквално токсични.Разбира, че вече е отвикнал от всичко това.В един момент му писва да си троши нервите за елементарни неща и пак се изнася.
24
1
 
30
 
! Отговори
123 преди 5 години
Както са казали римляните, родината е там, където се чувстваш добре.Напоследък тече една очевидно дирижирана пропаганда за балъци. Олигархията си търси кръводарители, защото вече намаляхя хората, които да лъже с обещания за "светло бъдеще и патриотизъм".Който се хване, тежко ще съжалява. Виж примера по-надолу. Не е само тази жена излъганата.