Протестиращите пред парламента – невежи или спасители?

Журналистите Йордан Мичев и Юлий Москов пред Bulgaria ON AIR
17 сеп 2018 13:07, Петя Славова
208

В неделя пред сградата на парламента се проведе антиправителствен протест, който беше организиран от българи, които живеят в чужбина.

Още по темата

Те настояват за смяна на политическата система, за оставка на партии и правителство. На протеста гражданите поискаха още пряк избор на хората, които ще работят в държавната администрация и България да се управлява по швейцарски модел. В сряда пък българи ще протестират и пред централата на Европейската комисия в Брюксел.

Журналистът Йордан Мичев сподели в студиото на "България сутрин", че разбира исканията на хората, защото самият той също до скоро е живял в чужбина, а сега се е завърнал, за да оглави вестник "Дума".

Той подчерта, че подкрепя протестиращите, въпреки че е резервиран към исканията им, които по думите му не са били добре формулирани.

"Това е един първичен израз на недоволство. ГЕРБ е туморът, който разяжда обществената плът. Алтернативата е ясна - левицата", заяви Мичев пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че българското общество е много разделено и това е нещо, за което отново вина носят от ГЕРБ.

Колегата на Мичев - Юлий Москов, обаче е на обратната позиция. Той сподели, че протестът, който се проведе вчера, всъщност не е такъв. По думите му това е организирана провокация, защото организаторите и участниците са безукорно невежи.

"Това тяхното даже не е анархия, то е варварство. Те искат оставка на правителството, оставка на партиите. В този момент вече всеки нормален човек разбира, че има работа с малоумни хора", каза Москов Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че разделението, за което Йордан Мичев говори, е нещо нормално, защото всички сме различни хора.

"Идват градинари, готвачи, миячи на чинии от Лондон и те ще ни направят държавата. Това е смешно", коментира още Юлий Москов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
3
 
4
 
! Отговори
Бг.реалност преди 5 години
И както винаги абсурдистанеца започва нещо без ясна мисъл в главата си.Нахъсан и тн.Към средата започва да окапва и за финал се дави на края на Дунава.Единственият шанс да се постигне нещо е масиран протест с внесен протестен документ,петиция или както искате там го наричайте в централата на ЕС. от където всъщност контролират и подкрепят боко-диктатора.И всяка протестна мярка трябва да е по-голяма от предходната.
168
1
 
3
 
! Отговори
Уф преди 5 години
ГЕРБ и БСП не стават, а защо все по&често гледам реклами, които СА в миналото? Никой от вас не помни онзи вкус, вкл. и аз.....кренвирши, бира и т.н.,
167
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ и БСП са производни на БКП, и двете партии не стават, дори ГЕРБ-ерите са по-зле от БСП.Голяма трагедия са те, хората затова казват:ГЕРБ - гадове за единно разграбване на България.
166
1
 
2
 
! Отговори
Уф преди 5 години
Комунисти, Комсомомолци, ПИОНЕРИ.Все едно, ,,?...как избраха денят..Да си протестирВат в ТЕхната Америка!Как Изведнъж,? Всички под строй?Точка.
165
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ не били комунисти, моля ви се. Комунисти са си и в червата. Всичките им простотии точно като на комунистите.Комунести са им шефовете. Тогава се продаваха на Москва, сега на САЩ и Турция. Ще продадат не родината ами и майките си.И Тато си въобразяваше, че е вечен, даже подготвяше щерката да го наследи. ДА АМА НЕ.
164
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За каква България говорите бе, ***.Днес се каза, че първокласниците тази година са с 10000 по-малко от миналата година.В цялата Добричка област първокласниците са малко повече от 600.Когато една държава не може да напълни свои територии с население, неминуемо губи тези територии.
163
3
 
7
 
! Отговори
месара преди 5 години
що не им се получава бутането на властта на бсп_то........?!
162
2
 
5
 
! Отговори
България над всичко преди 5 години
Българите имаме славна история, наследници сме на прабългарите , които идват от днешна Монголия и са владели 1/2 свят...............най-голямата империя в историята на човечеството.............Монголската империя.Бъдете горди , братя и сестри, българи............ще оцелеем напук на всички врагове на България ..............вътрешни и външни!!!
161
7
 
13
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
Аман от спасители, освободители,, грабители и всякаква друга комунистическа помия. Да си ходят от където са дошли!!!!!
160
5
 
7
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
Аман от спасители, освободители,, грабители и всякаква друга комунистическа помия. Да си ходят от където са дошли!!!!!
159
3
 
13
 
! Отговори
гурбетчия преди 5 години
По-кротко! Има някои които са в чужбина и не мият чинии.Чустват се много добре и не се влачат по акъла на Крушовица.
158
7
 
9
 
! Отговори
минувач преди 5 години
ППО Позитанската Престъпна Организация водена от скандалджийката от врачанското село пак се опитва със страшни мъки да клати законно избраното правителство.Аз питах как са изчислили 7 милиарда. 7 не беше ли еврейско число?После да не се окаже че Ленин е бил евреин, Сталин и той и както в Русия после излиза че всички са били участници в един пошъл сценарий.За БСП няма ляво - дясно. Важното е да са приведени пред Москва. Пък който и да е там.
157
3
 
7
 
! Отговори
Нееееееее.. преди 5 години
Не искам никой да ме спасява илиОсвобождава!!!!!Аман от спасители и грабители!Всичко си правим вече сам!!!
156
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 117Да се бяхме изнесли всичките дълго преди 1989 г., ако твоят Тошо не ни разстрелваше дълго преди да се доберем до границата, а жалки "комунистически" *** като теб винаги са били *** навсякъде; кротувай си с мокрите сънища за "комунизЪма" и тезисите от поредния пленум, не е зле да се сетиш обаче колко отровна челяд си създал - добре че челядта ти мие дупета и чинии в чужбина с цялото си "виШу", толкова си може целият ви цървуланковски род.
155
13
 
7
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
Днес, са бедни само мързеливците.Работливите бачкат у чужбинаи сме много добре!
154
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се замисля...............Корнелия Нинова не е толкова лош вариант за бъдещ премиер на България!Юристка, умна, интелигентна, хубава, оправна жена!!
153
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от управлението на всички партии до сега, включително и герб, сме най-бедни, храним се със скъпи ***, цензура, корупция, липса на реформи, особено за независим съд... какво да им харесвам, тук сме престъпници до доказване на противното, полицията не спазва правата на хората, тормоз и рекет...
152
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
герб е основан от внуци на бкп, алтернативата е в партии, които не са управлявали и имат модерна визия за развитие на държавата, тези са с неандерталско мислене, не знам за кво им плащаме разходките из Европа..
151
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОЛУ ГЕРБ ... НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП
150
11
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Ха,хаа! Шепа безделници искат да направят България Швейцария на Балканите, ама не знаят как.