Нека поработят... и Румен Радев дава оценка на новите министри

Президентът бил затруднен да каже каква е позицията ни за Унгария
97
Нека поработят... и Румен Радев дава оценка на новите министри
Снимка: архив, БТА

Президентът Румен Радев заяви, че ще оцени новите министри, след като поработят. Парламентът обсъжда днес назначаването на нови и освобождаването на стари министри за МВР, МРРБ, МТИТС.

"Парадоксално е. Премиерът маха министър на вътрешните работи заради "мърлявата", както той се изрази работа на полицията. По закон тази работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който се предлага за министър", коментира държавният глава.

Още по темата

Във връзка със съгласувателната процедура по указа, Радев посочи, че фактът, че правителството "склонило" да я изпълни, е малка, но важна крачка напред в битката за законност.

Президентът каза, че е затруднен да проследи позицията на страната ни относно санкциите, които ЕС може да наложи на Унгария.

"Оказва се, че страната ни има две позиции за Унгария – едната за пред българската публика, а другата за пред Съвета на ЕС", коментира той и допълни, че такова амбивалентно поведение на премиера не може да тълкува.

Според него въпросът за Унгария е комплексен, но не приема "запушването на устата" да е европейски инструмент.

Президентът уточни, че обсъжда своя номинация за конституционен съдия, но не посочи имена на този етап. Той коментира, че за него са важни не само високите професионални, но и морални качества, възможностите и умението да отстояваш своята позиция. Президентът уточни, че правосъдният министър Цецка Цачева не е била предлагана за посланик, но има други имена, които е отхвърлил.

Румен Радев откри 11-то издание на форума "Кариера в България. Защо не?" с думите, че вижда бъдеще за България във всеки образован млад човек.

"За мен вие сте по-важни от чуждестранните инвестиции в България", обърна се президентът към младите хора.

"Справянето с беззаконието, търсенето на нови социални модели, достъпът до качествени образование и здравеопазване и социални услуги, тук в България, възстановяването на прекъснати социални връзки, всичко това зависи от нас. Това е нашата обща битка за една нова модерна България, в която да се чувствате по-добре, отколкото навън", заяви още държавният глава. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румен Радев вижда бъдеще във всеки млад човек. А вижда ли бъдеще ЗА тези млади хора?Тръгнал да дава оценки. Ами аз ако му дам оценка.за МВР-шеф дава - за външна политика не дава. Кой я определя - пам кабинета.
61
1
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 66: Спрете да ръсите п'ростотии, че и хапчета няма да ви помогнат. Ще се предислоцирате на 4-ти километър.
60
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Огньомире, ще се скъсаш да защитаваш червената *** и бутафорния президент. Вземай си хапчетата и си гледай здравето, че си прегрял.
59
6
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Гoшу: И ти ли Гошу се показа тук. Не е добре все да се чешеш по главата, виж какви ти идват на ум - Бънджи, чорапи и т.н..
58
8
 
16
 
! Отговори
Бай ви Ръстя преди 5 години
Бива ли да слагате тоя Радев за президент, срамота е! Един пън или някой предмет да бяхте сложили повече щяха да го канят и щеше поне да си мълчи и да не се излага. Сега ще търпим тоя чичак в критическата го тресе незнае какво говори, иска и прави.
57
12
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 57: Той и Бойко се има за "патриот, мъж" и т.н. но нещо не звучи много убедително. Президента има почти два пъти по-голям рейтинг от него. А гербаджиите чакаха една седмица да им подпишат указа, пък не били разиграни. Бойко мрънкаше по телевизията, та не му се разбираше приказката. Дали си вярваш на това, което пишеш.А до VIDA: Президента не е викал никой да му докладва. Министрите се отчитат пред Народното събрание. И това е процедура (идва им сложна на гербаджиите).
56
5
 
11
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Предлагам Зеленият Чорап Ал Бънди да остави трансджендъра Десо да се изказва по тези теми. Все пак то си обича да се вре пред камерите и да взима отношение по всичко, а Бънди не го бива много в мозъчните дейности...
55
7
 
12
 
! Отговори
Тошко преди 5 години
Радев се превърна в ГУМЕН ПЕЧАТ на правителството и парламента! Това си може.
54
5
 
15
 
! Отговори
До президента преди 5 години
Г'син президента,сериозно ли ще коментирате и новите министри-няма нужда,хайде отивай при Нинова.Има кой да ги оценява,вие да пъхате нос нема нужда!Много акъл давате,ама нямате власт,нищо,така е по-добре!!!
53
7
 
14
 
! Отговори
VIDA преди 5 години
А когато Борисов изпрати министри за да ДОКЛАДВАТ на президента за свършената работа - "авиатора" отказа, защото това не влизало в пълномощията му!? Ха ха ха ..кога казва истината и КОГА ЛЪЖЕ?
52
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не в грешка си. Ти спри с празните надежди, че Радев разиграл някой. Няма такова нещо. Единствено може да пусне някое друго вето или да бави подписване - елементарни начини на спъване работата на правителството. Той може само да пречи, но не и да ефективен. И вече омръзна да се повтаря, че бил патриот, мъж военен и т.н. Вече всеки 2ри е такъв.
51
9
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Гражданин: Хайде стига повтаря втръсналата на всички герберска опорна точка. Нещо смислено можеш ли да напишеш?А Радев добре ги разигра гербаджиите: Ще спазвате ли конституционната процедура или не? Още си *** раните.Колкото до новите министри - нека да поработят наистина. Но не съм оптимист, че нещо ще се промени. Новият министър на МВР - старият главен секретар на МВР. Нали точно той е ръководел оперативната дейност. Какво ново може да се очаква от него.
50
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев май е объркал професията си. Вместо пилот -президент е трябвало да стане клоун-шут. С тия пелингатори и островчето изглежда като анимационен ***.
49
8
 
15
 
! Отговори
Неанонимен преди 5 години
Нашия президент е избран само от пенсионерите и ромите. Те са най-лесни за подкупване. А той няма нужда да дава мнение за министрите. То не е в неговата компетенция. Много е смешно, пълен цирк.
48
9
 
13
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Тоя СУЛЙО нито е бил министър, депутат или кмет, та щял да дава оценка на министри!? Видяхме колко "разбира от министри" когато назначи неудачниците във "временното правителство" по време на парламентарните избори.
47
10
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Г-н Радев, вие да давате оценка на министрите в парламентарна държава е нелепо и жалко. Ти си подчинен на Нинова, която те използва за да пречи на управлението на държавата. Тя като опозиция е нула, за това ти си нейния слуга, послушна ***. Ти нямаш висок рейтинг, това са лъжи на някоя агенция. Минали по пенсиорските клубове и направили стъкмистика. Импийчмънт.
46
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До всички коментиращи Цецки Цачевки - не ви ли омръзна да плюете Президента. Човека винаги е точен, за разлика от такива като вас.
45
6
 
10
 
! Отговори
Прабългарин преди 5 години
Чини ми се, че тоа нашия президент е бил преводач в предния си живот. Демек, превеждал е овцете от единия хълм на другия.
44
10
 
11
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Всъщност, мнението на Радев е ненужно. Никой не му го е искал, няма и да го поиска. То е все едно машинист да критикува картини от Ренесанс, нищо общо.
43
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той ще дава оценки? Корнелия му ги дава.