Нека поработят... и Румен Радев дава оценка на новите министри

Президентът бил затруднен да каже каква е позицията ни за Унгария
97
Нека поработят... и Румен Радев дава оценка на новите министри
Снимка: архив, БТА

Президентът Румен Радев заяви, че ще оцени новите министри, след като поработят. Парламентът обсъжда днес назначаването на нови и освобождаването на стари министри за МВР, МРРБ, МТИТС.

"Парадоксално е. Премиерът маха министър на вътрешните работи заради "мърлявата", както той се изрази работа на полицията. По закон тази работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който се предлага за министър", коментира държавният глава.

Още по темата

Във връзка със съгласувателната процедура по указа, Радев посочи, че фактът, че правителството "склонило" да я изпълни, е малка, но важна крачка напред в битката за законност.

Президентът каза, че е затруднен да проследи позицията на страната ни относно санкциите, които ЕС може да наложи на Унгария.

"Оказва се, че страната ни има две позиции за Унгария – едната за пред българската публика, а другата за пред Съвета на ЕС", коментира той и допълни, че такова амбивалентно поведение на премиера не може да тълкува.

Според него въпросът за Унгария е комплексен, но не приема "запушването на устата" да е европейски инструмент.

Президентът уточни, че обсъжда своя номинация за конституционен съдия, но не посочи имена на този етап. Той коментира, че за него са важни не само високите професионални, но и морални качества, възможностите и умението да отстояваш своята позиция. Президентът уточни, че правосъдният министър Цецка Цачева не е била предлагана за посланик, но има други имена, които е отхвърлил.

Румен Радев откри 11-то издание на форума "Кариера в България. Защо не?" с думите, че вижда бъдеще за България във всеки образован млад човек.

"За мен вие сте по-важни от чуждестранните инвестиции в България", обърна се президентът към младите хора.

"Справянето с беззаконието, търсенето на нови социални модели, достъпът до качествени образование и здравеопазване и социални услуги, тук в България, възстановяването на прекъснати социални връзки, всичко това зависи от нас. Това е нашата обща битка за една нова модерна България, в която да се чувствате по-добре, отколкото навън", заяви още държавният глава. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27Радев не може нищо да направи защото няма такива правомощия. Президентската фигура в парламентарната репулбика е чисто представителна. Работата му е да вдига наздравицата на нова година. Това е общо взето.
41
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз горкия още не си знае правомощията...
40
5
 
11
 
! Отговори
Inter преди 5 години
Radeф, как мислишя пука ли и на безкрайната Вселена какво мисли за нея (радевата) зелена ***.б.р .*-зелена *** - това е едноклетъчно, снабдено с мизерно камшиче с което се опитва да критикува висшите организми
39
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев, политиката не е "строй се, преброй се" !
38
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един Президент трябва да бъде преди всичко мотиватор, а не само регистратор на грешките на управяващите и управляваните !Един такъв мрънкач като Радев, ако ми беше дошъл "заек" в казармата, щях да го спукам от наряд !
37
11
 
16
 
! Отговори
Един преди 5 години
Всяка втора дума му е "битка". Не ми харесва ...
36
7
 
16
 
! Отговори
решетников преди 5 години
До Ха. Естествено, че трябва да прави компромиси, както и другата страна, и това е нормалното в политиката.Другото е в казармата. А иначе, любовница имаше точно този на снимката и си я назначи за секретарка.
35
4
 
1
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До Jordan. Явно много те е засегнал моят коментар, което личи от твоите думи и това ме радва, защото е ясно, че съм казал доста истини.
34
5
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До Ognianz. Ама аз не съм постоянно изнервен. Само когато слушам тъппи позитанци и чета дървени философи като теб.
33
4
 
5
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
До Огнян. Аз просто отговарям на друг коментар. Мнение по тази и друга тема съм давал и ще дам, когато ми е интересно, а не когато ти настояваш. Драскачи по всички теми и с всякакви коментари, колкото искаш.
32
20
 
12
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 5 години
Президентът е истински политик, който е чел законите, конституцията и нормативните уредби, както и техните подзаконови допълнения. Знае какво говори и не е тиквопитек, който не може да си напише името без правописни грешки, също така е изчел достатъчно литература и знае чужди езици за разлика от любимата ви тиква, която ни прави за посмешище пред целия свят. Да, Радев може да говори и трябва да го прави. Трябва да е трън в за*ниците на българоубийците от ГРОБ!
31
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев бърка Устава на БНА е като Корана и затова никога няма да разбере, че Политика означава, правене на компромиси, а не - напред, кръгом и пак напред !
30
4
 
2
 
! Отговори
Jordan преди 5 години
До изнервен - трудно е да каже човек, че си *** - по сигурно е да каже, че си изобщо без-умно същество, т.е. АМЕБА!
29
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не знае какво точно работи президентът, за да заслужи заплата от 10 хил. на месец.
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мнозинството в НС отказа ожесточения дебат за министрите да се предава на живо Излязоха сериозни информации за миналото на бъдещия шеф на МВР, които са притеснителни
27
3
 
5
 
! Отговори
доволен селянин преди 5 години
пука ми за министри и министерства така ми се кръка че свет ми се вие разсъная ми дагите
26
10
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Професор: Какъв "професор" си ти. Президента (а не бившия министър на вътрешните работи) има най-висок рейтинг сред политиците на първа линия. Това говори ли ти нещо?А до 20: Даже и не си разбрал, че Корнелия Нинова вече даде мнение за Унгария. И представи си, президента не казва същото. Какво става с опорната точка (че чакал "указания" от БСП) в такива случаи?
25
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев кога ще направи нещо за тази държава или само ще регистрира кой какво направил или не направил !?Това и ние в форума го правиме, ама никой не ни плаща.
24
7
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До изнервен: Не е добре да си постоянно изнервен. Чети заглавието: "Нека поработят...". Поработи и ти - ще ти бъде от полза.
23
5
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До БСП са гад.ини: Нещо по темата можеш ли да напишеш? Това копи/пейст го слагаш серийно. Я пробвай да смениш "БСП" с "ГЕРБ" - кое ще бъде по-вярно?