Липсващи знаци, объркващи светофари... Газят ни, гинем! Виновни?

Диана Русинова от Института за пътна безопасност пред Bulgaria ON AIR
27 сеп 2018 09:00,
79

Нов тежък инцидент на пътя. Камион прегази и уби вчера по обед жена в столичния кв. "Орландовци".

Самосвалът е бил спрял на светофар. В този момент обаче възрастната жена е тръгнала да пресича улицата. Когато шофьорът потеглил, вероятно заради височината на превозното средство, не я е видял и е минал буквално през нея.

Още по темата

Шофьорът дори не разбрал какво се случило, докато не бил догонен на метри от мястото на инцидента от други шофьори, станали свидетели на трагедията.

Той е задържан и към момента се води разследване.

Според Диана Русинова от Института за пътна безопасност инфраструктурата по българските пътища е ужасяваща.

"Имайки предвид съществуващата инфраструктура, инцидентът не ме учудва. Тези инциденти ще стават все по-чести, защото не се вземат мерки. От Института за пътна безопасност на 10 октомври организираме форум за пътната безопасност. Поканили сме много български политици, поканили сме и президента Румен Радев, както и много пътни експерти от Европа", обясни още Русинова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ както пешеходците и автомобилите са поставени пред абсурдната ситуация да не знаят какво се случва.

"Масово в столицата не се слагат правилно знаците, светофарите пък не отговарят на изискванията", твърди тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знак, светофар, табела и маркировка кола не карат. Колата я кара шофьора. Ако някой не може или не знае да кара или не иска д акара по правилата, никакви знаци и светофари не може да му помогнат. Докато дават книжки на убийци - така ще е. на запад ако направиш тежко нарушение, раследването включва и интрукторите ти и издателите на книжката. да знаете!
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A как е в Германия? Колегите от Германия няма ли да се включат да разкажат как е в Гермабния и на Запад?
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как няма да е лоша инфраструктурата, когато демократи управляват, а от 10 години иправляват демократи-мутри?! От милиардите за пътищата, ГЕРБ откраднаха почти всичко и още искат да крадат. Ако едно друго правителство дойде на власт, даже няма да може да се оплаче от ГЕРБ в ЕС, защото веднага ще започне наказателна процедура срещу България и ще спрат всякакви пари за България.
24
8
 
7
 
! Отговори
Горски преди 5 години
До МорскиПри гербавите БВП достигна 105 милиарда, а заплатите скочиха тройно за 10 години и бюджета за здравеопазване е 4,7 милиарда.Външния дълг на България е втория най-малък в Европа.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато ме спре катаджия, веднага почвам да снимам видео с телефона какво се случва, целия разговор записвам и тогава полиицайчетата стават едни учтиви и мили и акуратни и винаги се оказва, че нещо сгрешили, че само проверявали, че няма проблем или нарушение, абе те така просто едва ли не скучаели и ме спрели да си побъбрим. Ако ме питат "кво праим сега?" и аз им казвам че имам да пътувам, за тях не знам.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асфалтът е виновен, вземете проба!
21
3
 
16
 
! Отговори
scbg преди 5 години
Господата от малцинството не знаят какво е светофар , вие знаците били проблем..
20
2
 
12
 
! Отговори
Димо Падалски 2 преди 5 години
..... Убият ли някой ... Осакатят ли някой ... оправят се с пари ... или просто бягат и се крият някъде ... Вижте , че то дори НИКОЙ НЕ ГИ ТЪРСИ после ! ... Особено пък ако са "богаташчета" ... А вече след няколко месеца или година - две всичко е потулва и ..... Нали Ви е ясно ?!?! ... ИМА ЗАКОНИ И НАКАЗАНИЯ. НО НИКОЙ НЕ ГИ ИЗПЪЛНЯВА !!! Просто защото на никой НЕ МУ ПУКА освен на близките на загиналите хорица. :( :( :( ...
19
3
 
19
 
! Отговори
Орландовчанин преди 5 години
А водачът не е ли длъжен да спира зад бялата ограничителна линия, а не да се бута до средата на кръстовището и после да се оплаква, че не вижда пешеходеца ? Колко шофьори въобще спазват това правило ? Да не говорим колко от шофьорите карат наизуст. Освен това, когато никога не си шофирал е трудно да се поставиш на мястото на шофьора, защото не знаеш какво е. За мен възниква въпроса защо още в училище не се преподава пътна безопасност както беше по комунистическо време ?
18
4
 
21
 
! Отговори
Димо Падалски преди 5 години
Какви светофари ? Какви знаци ... бе ... хора ?!?! НЯМА ПРОБЛЕМИ С ЗНАЦИТЕ. СЪС СВЕТОФАРИТЕ. С АВТОМОБИЛИТЕ. С КАМИОНИТЕ. С ПЪТИЩАТА. ИМА ПРОБЛЕМ С ... ХОРАТА , КОИТО ИЗПОЛЗВАТ ВСИЧКО ТОВА !!! 1. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МАСОВО ЗАТЪПЯВАНЕ В ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ. НИКАКВА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА. ВСИЧКИ СА ГЛЕДАЛИ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ "БЪРЗИ И ЯРОСТНИ" И СЕ МИСЛЯТ ОЩЕ МАЛКО ЗА ... ЛЮИС ХАМИЛТЪН НА ПЪТЯ ... С "ГОЛФЧЕТО" ИЛИ BMW-то... А АКО НЕЩО "ОБЪРКАТ" И УБИЯТ НЯКОЙ "БЕЗ ДА ИСКАТ" СЕ ОПРАВЯТ С ПАРИ ... Е КАКВО ИСКАТЕ?!
17
3
 
26
 
! Отговори
Жо преди 5 години
МНОГО хора преминават непосредствено близо пред спрели трамваи, камиони и други високи превозни средства, без не се замислят- вижда ли ги водачът?При някои превозни средства видимостта е такава, че водачът трябва да се наведе напред, за да види, дали няма някой нисичък да пресича на 20 сантиметра пред возилито му. ДА, водачът е ДЛЪЖЕН да гледа, но и пешеходците е добре да помислят- "ВИЖДА ЛИ МЕ водачът, като съм се заврял на 20 см от фаровете? В крайна сметка, пострадалият ще бъда аз"
16
11
 
5
 
! Отговори
Оня от Видин преди 5 години
Морски, гербавите не могат да източват пари от Здравната каса, защото там шеф е сестрата на Илиана Йотова, вицепрезидента на РБ.Я първо провери, а после пиши
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера съм се чудил на калинките, пътувах към Бургас. Пред тунела Траянови врата има през 20 метра следната последоватлност от знаци 80, 60, 80. От 140 до 80 няма никакво означение и се чудиш как да караш
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Журналистчетата, ТИР не е синоним на "камион", още по-малко на самосвал.
13
6
 
17
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Гербавите източиха 1,6 милиарда от Здравната каса,окрадоха 9милиарда Държавен резерв,заробиха България с 60 милиарда заеми,само Фандъкова окраде над 80млн.от еврофондовете,за Мутрата да не говорим.....
12
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е от знаците и светофарите.Тая лелка голям експерт стана.От хората е - водачи и пешеходци.Никой не признава знаци и правила, после търсим под вола теле!Всеки пресича както му падне. Не се спазват ограничения в скороста.Моторджии и колоездачи минават от където си пожелаят.Хората - това е проблема, а не знаци и светофари.
11
0
 
11
 
! Отговори
тези ги знаем на фо- преди 5 години
рума. Лелки и милиционери на ,,форум пътна безопасност,,--едните искат в града да няма автомобии,а другите да глобяват ,да глобяват ,да респектират, да мачкат... а истинските шофьори ви псуват и събират гилзите...
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГорскиПри гербавите има излишък от останалото след голямото крадене от огромните заеми.
9
3
 
14
 
! Отговори
17 трупа в СВОГЕ преди 5 години
17 ТРЪПА В СВОГЕ И НЯМА В ЗАТВОРА ХАХАХАХ БЕЗЗАКОНИЕ НА ГЕРБ И БОРИСОВ
8
15
 
5
 
! Отговори
Горски преди 5 години
До МорскиАма при гербвите има излишък, а при началниците на пРезидента имаше липси.