Добрата новина: 71-годишна намери чанта с ?3000 и злато, върна я!

Загубила я Айше, сега е благодарна на Сталинка, ще има пари за зимата
Обновена: 2 окт 2018 16:08 | 2 окт 2018 15:30, Камелия Цветанова
38
Добрата новина: 71-годишна намери чанта с ?3000 и злато, върна я!
Снимка: Кадър Нова тв

71-годишна жена намери чанта, пълна с пари и ценности и ги върна на собственичката й.

Пенсионерката Сталинка Кирова дори и не помислила да отвори чантата и да види какво има вътре, а направо я занесла в полицията, за да бъде намерен собственика й.

Чантата е открита на детска площадка в Нова Загора. В нея е имало 3000 евро и злато, чиято стойност се равнява почти на тази сума.

"Видях чантата, която беше на една пейка. Наблизо нямаше никакви хора. Зачудих се какво да правя, но я взех. Районното управление е наблизо и затова отидох да я оставя там. Отворихме я с полицаите и видяхме съдържанието на чантата, златото, голямата сума пари", разказа пред Нова тв Сталинка Кирова.

И през ум не и минало да отвори чантата сама, защото е чужда и не може да се рови във вещите на хората. Сега е щастлива, че я е върнала на собственичката й.

А парите са спасението на едно семейство за зимата. Собственичката им Айше Али призна, че синът й ги е донесъл от Германия. Там той работи в пицария и със спестеното помага на семейството си в България.

"Той каза: "Слагай ги в чантата", а през това време детето плачеше за градината. После си тръгнахме, а аз забравих чантата в градинката" , разказа Айше Али.

"После отидох в съвета и там ми искаха пари и видях, че чантата я няма. Върнах се в градинката, тук гледах няма я чантата, един господин ме викна и каза: "Ела, ела, тук е чантата", продължи тя.

Айше носила толкова голяма сума пари, защото трябвало да откупи злато, както и въглища. С останало семейството й трябва да преживее зимата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Кака Мара преди 5 години
Има надежда за Родината....Когато Айше върне чантата на пари на баба Сталинка!!!
28
0
 
4
 
! Отговори
пипи преди 5 години
Афиф ми се види тая работа,нагласена рабта
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох, тази не е лесна. Сега ще трябва га осигуряваме легло на баба Сталинка в диспансера на Четвърти километър. Да беше отворила чантата, да види личната карта, пък тогава да се замисли дали да я връща. :)
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говорете по-ясно бе хора!Парите били за откупуване на злато, но в чантата вече имало и злато за още толкова пари.Значи ще купуват още злато, и всичко това за зимата?Нищо не им разбрах.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До дядо ПеткоПри коя работа заплащането е в злато? А баламите плащат данъци върху значително по-малки суми,които не разхождат и пренасят през Европа в чанти
24
3
 
3
 
! Отговори
дядо Петко преди 5 години
Учудват ме тенденциозните и злобни коментари. Хващат се за името на жената. Кристалинка и почват вариациите... Но не името прави човека, а неговите дела. Ето аз например й свалям шапка на тая жена, честни и добронамерени хора не можеш намериш току-така. И все пак добрите хора не са на изчезване. Доброто го има, значи все още има светлинка, макар и слаба, в тунела на българското ни безхаберие. А за Айшето - без коментар. Синът й вероятно ги е припечелил с труда си в Германия. Какво осъдително има
23
0
 
18
 
! Отговори
galya преди 5 години
"...че синът й ги е донесъл от Германия. Там той работи..." поти се вързах.явно заплатата му е в злато?? Айде ся ....
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените бабки Сталинки хвърлят пачки през балконите и връщат торби с пари на *** електорат. Пък после реват че са им ниски пенсиите.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сталинка!!!молодец!!!хахха
20
14
 
2
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
Сигурно малко от Вас знаят, че ако не върнеш намереното става престъпление по наказателния кодекс. Е, наказва се с глоба, но си е престъпление. Така че за какво да и правя евала на тази, след като е изпълнила "гражданския си дълг". Или, това е може би новина ?!?
19
0
 
35
 
! Отговори
рускиня преди 5 години
въпрос към министър Ананиев - тази Айше със злато и евра ще плаща ли 12 лева здравна застраховка? А получава ли детски? А плаща ли обикновена здравна вноска - ако не е , то защо? Мисля че тази статия е достатъчна да й спрат детски. Забележите парите носеше, за да откупи злато. Ами да това е предмет на първата необходимост, като лебец.
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социално слаба. Със сигурност.
17
0
 
6
 
! Отговори
Renhi преди 5 години
Oooo, tova sa bili prihodite na noi...
16
6
 
16
 
! Отговори
Дядо от Дивдядово преди 5 години
Уплашил се е бaбинякът - градинка, блокове, десетки издайнически очи, кои клюкарски, кои милиционерски или на нещатни доносници комунисти. Името й говори достатъчно - цял живот е вегетирала в заблуда и страх. Да беше намерила 1 млн. в пустинята, пак щеше да ги върне. От страх! Че Вождът гледа, Партията вижда всичко! Сега всяка нощ ще сънува кайметата.
15
0
 
20
 
! Отговори
Дедовото преди 5 години
Бас ловя,че Айшето не е плащала здравни осигуровки откакто се помни!Иначе си знае правата до последно,а чантата пълна с пари,дали е от там откъдето описва е друг въпрос.Тези хора,ще трябва да изкарват пенсиите на хората след 15-20 години.И да съм жив няма да го повярвам.
14
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айшето изглежда добре угоена и в цветущо здраве. Социално слаба най-вероятно.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от бързане да се публикува новинатЯ има грешка още в заглавието. НяматИ ли си рИдактор
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва ли му пращат в злато в пицерията, а като работи в Германия дали си регистрира доходите там?
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 45067Питаха я къде работи синът й, а тя отговори, че работел в Германия. Следващ въпрос като какъв работи в Германия, а тя като пицария. :D
10
1
 
10
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Хаха! Кристалина Кирова! Смях в залата!