Таванът на пенсиите не може да падне. Засега

Синдикати и работодатели нямат възражения срещу данъците
Обновена: 9 окт 2018 10:02 | 8 окт 2018 21:18, Камелия Цветанова
30

Без скандали между работодатели и синдикати Националният съвет за тристранно сътрудничество одобри пакета данъчни закони за 2019 г. Темата коментира в студиото на "Денят ON AIR" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Днес направихме преглед на промените, които се правят в данъчните закони. По тях повече забележки имаха работодателите. Имаше и някои много добри неща, които се прилагат, например отпадането на справките по данъчните деклараци, т.е това, което е платил за вас работодателят авансово, ще се появява автоматично в данъчна декларация в електронен вариант" обясни в "Денят ON AIR" Димитър Манолов.

Президентът на КТ "Подкрепа" обясни, че миналата седмица на срещата между него Пламен Димитров, министър-председателя и министъра на финансите e обсъждано как ще бъдат разпределени обещаните 10% увеличение на заплатите в бюджетния сектор. Манолов сподели още, че подпомагането на енергийно бедните е тема на дневен ред в обществото.

"Когато се говори за увеличаване на максималните пенсии, е нормално да се говори за максималния осигурителен доход, тъй като тези две неща са в корелация" коментира Димитър Манолов пред Bulgaria ON AIR oтносно позицията на работодателите против повишаването на максималния осигурителен доход.

По неговите думи таванът на пенсиите не бива да пада, а трябва да расте, докато стигне до 0.

В заключение президентът на КТ "Подкрепа" коментира и предложението за реформа в облагането на имоти.

"Ако човек има две жилища в различни общини, досега беше възможно и двете да бъдат обявени като основни и за тях да се плаща по-нисък данък. Това ще спре да бъде възможно. Лицето, което не обяви кое е основното му жилище, ще плаща и за двете като неосновни. Харесвам това предложение - да се научим на дисциплина и ред", сподели Димитър Манолов пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
6
 
! Отговори
ИИванчо преди 5 години
става въпрос за РЕАЛНО ВНЕСЕНИ СУМИ ЗА ОСИГУРОВКИ< КОИТО НОИ СИ Е ПРИБРАЛ!!! Ама така си е, Хем моркова е менте. хем даже не ни го показват, камо ли да ни го дават....А и си мисля колко пенсионери са членове на синдикатите та те преговарят от тяхно име? Или може би така е по лесно на управляващите......
24
0
 
3
 
! Отговори
ИИванчо преди 5 години
Тъжна работа. Верно че сме овце и сами сме си виновни за това, ама те и морков менте вече ни предлагат. Какви са тия *** мотиви на министъра на финансите: Формулите за изчисляване във времето не били добри..... тези доходи не били реално изработени.... Какви формули бе аланколу? Нали формулата по която ще се изчислява пенсията на пенсиониращите се през 2019 не е "от годините", ами ти си я измислил през 2015 г. И какво значи - тези доходи не са реално изработени. За какви доходи говориш? Та тук
23
1
 
8
 
! Отговори
ta0mi преди 5 години
Пенсията зависи от заплатата,която човек е получавал и вноските,които са му удържани от нея, също и от вноските,които е правил работодателят, и от трудовия му стаж. Тежка работа ,лека работа-това са просто приказки. За "леката" на пръв поглед работа обикновено се изисква по-високо образование, за "тежката"-повече физически труд. Познавам фермери, които се осигуряваха на минимална заплата и сега пенсията им е минимална. По-висока заплата, по-дълъг трудов стаж-по-висока пенсия! Това е истината.
22
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Заради няколко тариката директори на банки, които само за трите години до 97 г. са внасяли много високи осигуровки, е сложен таван на пенсиите. А много е просто - да се сложи и таван на тези три години като сегашния от 2600 лв. и пенсиите им ще намалеят
21
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чета коментарите имам чувството, че никой от пишещите не е работил в държавната администрация. Не си носи работата вечер в къщи, не работи в събота и неделя в къщи , защото няма насмогване. За работа, с такова натоварване заплатата е минималната за страната. Не обобщавайте на едро! И имайте уважение към хората и техния труд!
20
12
 
9
 
! Отговори
Гост преди 5 години
В Япония няма държавни пенсии. Всеки сам спестява под някаква форма за старини. Ако тези дето сега ревят, че много са работили и 900 лв. пенсия им е малко, живееха в Япония, сигурно на старини улиците щяха да метат без пенсии. С изключение на миньорите, всички други с високи пенсии са били хрантутници.
19
1
 
17
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Ей,ало,умчовците определящи пенсиите.Наложете корпоративен данък на ония червени хайдуци,които станаха за една вечер милионери "индустриалци" и дайте справедливи пенсии на работилите и изградили богатството на тия мафиоти.
18
2
 
5
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Пенсиите са огромна яма за сериозните бизнесмени. Тя може да се изсмучи до дъно по много *** начин, - като изчезнат пенсионерите! "Няма го човека, няма го и проблема" - Сталин! Как, все пак, не е майтап, - Демокрация сме? Синедриона ни е доставил неограничено количество ваксини под кодовото название - "Изход от ада". Направил е красив мост за десетки милиони суданци и азербайджанци и арапи, доставил е султански маджун за стимулиране на ромската потентност. На борба другари за нашето си!
17
1
 
17
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Селскостопанската работа лека ли ти се струва? Или тежката промишленост е лека? Ама те лигльовците кога са били на полето та да знаят какво е. Аман от ***.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛилиТочно така Лили! Напълно съм съгласен с теб!
15
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Майка ти с 43 години стаж,какво точно е работила и на колко се е осигурявала? Разбирм да е била космонафт,металург или леяр в Кремиковци,тогава бих разбрал! но най-вероятно е работила в някоя канцелария и е разнасяла или произвеждала коридорни сплетни и интриги!
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A подът на пенсиите .... КОГА ?
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5Прочети 11, а след това и Кодекса за социално осигуряване, дано ти светне.
12
2
 
15
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До Анонимен 2Само недей да ми разказваш приказки , че живееш с 500 лв. заплата в София и си на квартира. Всъщност възможно е ако сте 10 човека в нея, нещо масово за Люлин и Надежда.
11
11
 
22
 
! Отговори
Лили преди 5 години
Като гледам какви глупави изказвания пишат тук се чудя защо първо не се ограмотите малко как се отпуска пенсия и на каква база са изчислява тя ! Аз съм една от тези с пенсия над 910 лв и вече 3 г държавата ме рекетира с измислен таван. Внасяла съм осигуровки на максим.осигурителен доход по трудов договор, икономист съм била в частна фирма ,нито съм военен, нито комунистка, още по-малко държавен служител.Точно от тези 20г с високи вноски е базата за пенсията , от 1997 г до сега . Общ стаж имам 42
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Я посочи какъв е този тежък физически труд та да се пазим от него.
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До срам и позор 5Уважаеми "срам и позор" каква песен щеше да пееш ако ти бе на мястото на хората които сега не одобряваш. Сега да ти кажа. Всеки строй и всяка власт си крепи чиновничеството което я крепи. Иначе не става!!! Не реви, така е от както свят светува и докато светува. Сега други военни и полицаи крепят тази власт. Те ще вземат още по-високи пенсии. Обобщено, или ставай държавен служител или ставай бизнесмен за още по голяма пенсия. Такова е времето. Мисли с главата.
8
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може баба ми с 38г. трудов стаж да получава 260лв. с включена вдовишка надбавка, а хора в работоспособна възраст да получават соц. помощ от 230лв. Жал ми е за пенсионерите, защото цял живот са работили и то тежък физически труд, а те се подиграват с тях.
7
7
 
18
 
! Отговори
справедливост-нула преди 5 години
Някъде бях чел, че в Австралия всички вземат горе долу еднакво високи пенсии-това за даденото от всеки един член на обществото, като тр. стаж. Отделно вече всеки е свобпден да прави застраховки или друга форма на допълнително пенс. осигуряване. Това дава едно усещане за справедливост, а не като нашата изкривена до безобразие с-***. В блока имаме няколко с тавана-все военни и то артелчици, снабдяване...срам ги е и от другите пенсионери даже..
6
5
 
6
 
! Отговори
дааа преди 5 години
До Анонимен 3Напълно си прав това е безобразие....