Сигнали от Бургас, София: Коли, паркиране, кучета

Граждани сигнализират за нередности чрез Helpbook.info
9 окт 2018 12:30, Анисия Иванова
10
Сигнали от Бургас, София: Коли, паркиране, кучета
Снимка: Helpbook.info

Граждани продължават да сигнализират институциите за различни нередности чрез платформата Helpbook.info. От избраните сигнали ви представяме два, отправени към Община Бургас, и един за район Лозенец в столицата.

Първият засяга паркирането в Бургас, което възмутеният потребител описва така “Всеки ден особено сутрин и вечер положението с паркирани автомобили по тротоарите и пешеходните пътеки е кошмарно из целия комплекс. Няма улица, на която да няма неправилно паркирали автомобили, особено карето Любен Каравелов - Мария Луиза - Сан Стефано - Христо Ботев. Освен че тротоарите на повечето улици са разбити, почти денонощно има паркирани коли върху тях.

Ако трябва да обиколя комплекса и да пратя сигнали за неправилно парирали автомобили сигурно ще са над 300 сигнали, а вечер след 18 часа над хиляда. Ежедневно е борба да се промушиш между колите, за да минеш и да не те блъсне кола. Отделно където има и залени площи, то вече са станали кални площи, които са превърнати в паркинг места, всичко е в кал и мизерия. Комплексът е под всякаква критика и за пешеходци и за шофьори!"

Във втория е засегнат проблемът с безразборно пуснати домашни любимци и безотговорността на техните собственици, вандалство и замърсени обществени паркове: "Ежедневно се сблъсквам със стопани на кучета, които ги разхождат без каишка, било то в комплекс "Възраждане", центъра и морската градина. Особено в морската градина е пълно с хора, които си пуснали кучетата да се изходят и дори не чистят след тях. Веднъж не съм видял представители на обществен ред в Морската градина или на друго място, пък какво остава да санкционират нарушители. Десетки пъти съм виждал непълнолетни да се събират на групи в морската градина и други паркове след 22 часа без никой да им прави забележки. Събират се, крещят, цапат, чупят бутилки и нищо. На другия ден след тях остава само свинщина. Цяло лято Борисовата градинка беше така все едно през нея са минали хиляди емигранти - разбутани пейки, отпадъци, фасове, люспи от слънчоглед и презервативи и това всеки ден! Веднъж не съм видял оттам да мине орган, който да им направи забележка. Улиците във "Възраждане" почти навсякъде са с натрошени стъкла, особено в близост до контейнерите за отпадъци."

Получихме и сигнал към район "Лозенец“ в столицата. Проблемът е натовареността на заснетото кръстовище и неговото ужасно състояние. "Заходите за пешеходците са изровени и липсва пешеходна пътека, имайки предвид, че човекопотокът е сериозен, включващ ученици и студенти. Цялата тротоарна настилка около това кръстовище е в ужасно състояние.“ Авторът на сигнала очаква отговор от общината за предприетите конкретни мерки.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
месара преди 5 години
всичкото селене европейци, ама метат боклуко от балконо, и ранат *** (улични кучета) пред входо!
6
2
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Току-що се регнах без проблем и ще се възползвам от услугите на платформата в най-скоро време точно за улични кучета маркирани, които си се размножават и очевидно са кастрирани само документално, ама те не знаят :)
5
1
 
11
 
! Отговори
В София преди 5 години
Зелените площи между блоковете и градинките са опикани и ос`рани от десетки домашни кучета.
4
1
 
10
 
! Отговори
3 преди 5 години
така наречената ви платформа не работи, а само заблуждава. съжалявам, че се опитах да се регистрирам
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да кажем здравеи на новия член на витошка и даму пожелаем успех
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колежке добро утро да не би да пиеш кафе на омв то или си с новия любовник на разходка
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е ефекта от бойкоикономиката - застроява се всяко парче земя - така има работа и за дюлгерите и за гепене. Като спрат еврофонтаните нещата ще се опраят!