Депутат от БСП: Русе да не стане "новата Катуница"!

Барутът е много сух и може да пламне, предупреди Александър Симов
11 окт 2018 21:45, Анисия Иванова
25

Барутът в момента е много сух и може да пламне от една искра. Напрежение на расистка основа може да има и се очакваше. Има отсъствие на държавата. Надявам се Русе да не се превърне в "новата Катуница".

Така депутатът от БСП Александър Симов коментира в "Денят ON AIR" напрежението в ромската махала в Русе, откъдето дойде информация, че група мотористи, около 15-20 души, са нахлули, за да открият близки и роднини на обвинения за убийството на журналистката Виктория Маринова.

"Целият проблем дойде от некачественото отразяване на новината за убийството на журналистката от нашите медии. Съответно световните медии копираха и мълвата се разнесе грешно. Реално проблемът е, че никой не е застрахован и безопасност - дори през деня на алея за бягане", категоричен е социалистът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му ромските гета приличат на селища от 19 век, а никой не прави нищо това да се промени.

"Трябва да поставим ромския проблем на масата, за да бъде решен. На него обаче не трябва да се гледа расистки. Това е бедност, която е достигнала до краен предел. Много политически партии имаха интерес да се поддържат гетата. Водят се едни хора да гласуват и така до следващите избори. Проблемът е много голям и той може да бъде решен само чрез своите социални измерения", допълни още депутатът от БСП.

Според него не е нужно първо да стане дадена трагедия, а след това районът да бъде обезопасен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РешениеОткъде накъде ще им даваме земя? Та да се обявят за турци и да откъснат югоизточната част от страната ли? те биха го направили само за едно еднократно ядене и пиене на корем!Комуто у нас не харесва, мрази ни или не ще да спазва законите - да си върви в прародината! Индия отдавна вече заяви, че ги приема обратно, дори ги прикани да се връщат!
15
0
 
0
 
! Отговори
Един преди 5 години
Крайно време е този барут да пламне. Не само в Русе!
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Барутът е сух като онази работа на *** Нинова. При движение притраква.
13
1
 
3
 
! Отговори
ДЕМ преди 5 години
Този депутат, дали помни, че една друга етническа партия на един човек с флорално име беше част от Коалиция за България, когато управляваха зааедно с друга етническа партия и една такава със синя кръв? Дали помни, че от 89 година до сега неговата алена партия е винаги в парламента и едва 9 от тези 29 години не е упралявала? Та. Какво направиха за ромите? Думите му не са ли открита закана за организиране на провокации и повод за опит за преврат?
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РешениеПреди десетина години кмет на едно село (мисля че беше Варненско) реши да нареже от общинската земя парцели по 10 декара, изора ги и поиска да ги подари на семейства от споменатия етнос за да се хранят и преживяват.Отказаха всички! Предлогът беше: 1. Ще ми спрат помощите! и 2. (неофициално, но загатнат) Да бе, нали трябва да му работя!Та това...
11
0
 
4
 
! Отговори
Решение преди 5 години
Решението на проблемите с гетата и ромите е много просто: Казва се строг закон за всички. Но какво ли ще означава това на фона на факта, че България е най- корумпираната страна членка на ЕС. Ето решението: Тъй като българите изоставиха родителите си по селата, на ромите (за първи път в световната история) да се даде земя, където те да образуват своя държава. Всеки ром, който реши - да отива някъде на югоизток (примерно), а всеки който остане - наравно пред закона! На кой му стиска?
10
2
 
0
 
! Отговори
bzzzzz преди 5 години
няма да е лошо.
9
8
 
4
 
! Отговори
НЕЩО НЕЯСНО ИМА .. преди 5 години
ТИ , МОЙ ЧОВЕК .."ПО-БЪЛГАРИН" ЛИ СИ ОТ ОНИЯ В ГЕТАТА ...... ИЛИ СИ ПО- РУСНАК...??!!ЩОТО ТАКА , С "ПО-ПО-НАЙ"......СЕ ПРАВИ БАЛКАНСКИ КОНФЛИКТ , В ПОЛЗА НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ, ЗНАЕШ ПО ЧИЯ РЕЦЕПТА!!!!!ТЕЗИ В ГЕТАТА И ПО ТЮТЮНА В НИВЯТА.....СА МИ БЪЛГАРСКИ БРАТЯ!НЕ СИ ТИ ТОЗИ---КОЙТО ЩЕ РАЗДЕЛЯШ ХОРАТА ...НА "ПО-ПО-НАЙ"!!ТИ СИ САМО ЕДИН ВЪ.Ш.КА.рррр
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вземете и Първанов и други социалистическо ориентирани партии.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЯ МИШОК МАЙ СЕ Е ПРИТЕСНИЛ ЗА ЕЛЕКТОРАТА СИ
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми те всички роми са луди по марката БМВ.Нормално е да движат с такова.Дори мога да позная какво.Тройка или петица от 90-те отзад с кюнците най-вероятно тъмно лилаво или синьо.Нали после като я е убил се е прибрал вкъщи да се похвали на техните къф е луд ебaч са го докарали с тоя кенеf.Жалко че в България няма смъртно наказание но поне остава надеждата да се самоубие.в затвора...Много *** примитив и без тва няма жени в Бг той тръгнал да ги убива.А освен тва е имал нещо за плющене-жена,деца,рода.
5
3
 
6
 
! Отговори
ДА ДРУГАРЮ ОТ БСП.. преди 5 години
ЩЕ СТАНЕ КАТО В " КАТУНИЦА" ...АКО ВИЕ ИМ ПЛАТИТЕ ДА ГО НАПРАВЯТ...!/..Само така , ще можете да свалите правитеството на ГЕРБ..!/АМА ,МАЙ ПРОПУСНАХТЕ МОМЕНТА...ХАХ,ХА,ХААААААААААА...ОТ ПОЛИЦИЯТА ИЗЛЯЗОХА ПО-БЪРЗИ !!!!!!
4
3
 
13
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
ЧЕ ВАШАТА ПАРТИЯ ,НЕ УХАЖВАШЕ ЛИ ГЕТАТА БЕ ***,СЕГА ПОНЕ ХОРАТА НАДАВАТ ГЛАС,А ПО ВАШЕ ВРЕМЕ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ КРИЕХТЕ,КОЛКО НАРОД ИЗТРЕПАХА И ОГРАБИХА ПО СЕЛАТА,МИРИЗЛИВИТЕ...ДАЖЕ СЕГА ПЛАЧЕТЕ,КАТО ВДОВИЦИ ЗА К.Р,ДА ИМ НАМАЛЯТ ДАНЪЦИТЕ КОИТО НЕ ПЛАЩАТ,ДА ИМ УЗАКОНЯВАТ КОПТОРИТЕ,ДА ИМ ВДИГАТ СОЦИАЛНИТЕ И Т.Н.ВСИЧКИТЕ СТЕ МАСКАРИ В ТОВА НС И СТЕ ЗА ТРЕПАНЕ! ЗАТОВА СЕГА ВИЛНЕЯТ БЕЗНАКАЗНО АМУДЖИТЕ
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да дтане защото властта ще прати куките и жандармерията да пазят техните хора (ромите) от гневът на гражданите.Погледнете повечето политици 70% от тях са със силен естествен тен.Като поведение-къркане кючеци и далавери.Е кажете сега каква е разликата между тия в парламента и тия в Тракцата ли как му беше името на оня русенски коптоp?
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам депутат от БСП задава тона за дискусия а не от ГЕРБ както отива на управляваща партия
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че на старата Катуница, кои й имаше, бе брат :)