Власт или медии: Кой е виновен за очернянето ни?

Коментар от политолога доц. Румяна Коларова и бизнесмена Васил Василев
Обновена: 12 окт 2018 21:51 | 12 окт 2018 21:40, Красимир Ангелов
95

С нищо не сме заслужили като държава така да бъдем охулени, докато всички работят на 1000%. Тези думи изрече премиерът Бойко Борисов преди два дни, отправяйки критика към тезите на български и чуждестранни медии около убийството на журналистката Виктория Маринова.

Политологът доц. Румяна Коларова посочи пред Bulgaria ON AIR, че има дефицит на сериозен анализ, дефицит на водещи медии и журналисти, които имат авторитет. "В момента в България сме свидетели на странна смес от факти и реакции според ситуацията. Това е показателно за качеството на журналистиката в България. Чуждите медии отразяват това, което българските медии сервират", обясни тя.

Бизнесменът и анализатор Васил Василев обаче е на мнение, че случилото се е петно върху управляващите. Според него вече дълги години има представа, че България и управниците ни са най-корумпирани в Европейския съюз и поради това чуждестранните медии са реагирали лесно на първите съобщения.

"Не бива да виним нито българските медии, нито чуждите, защото тяхната реакция е следствие. Злото идва от властта, която е създала за себе си в продължение на години тази представа - че лъже, че е манипулирана", коментира той в "Денят ON AIR".

Румяна Коларова не се съгласи с Васил Василев и на свой ред контрира:

В този случай е очевадна ерозията на вид надеждна аналитичност в медиите. Със сигурност българските управляващи имат проблеми. Но корупцията не е процес, който може да се препише единствено на властта. Корупцията се приписва най-вече на бизнеса.

"Корупцията идва от държавата, винаги от властта. Властта се стреми да получи неправомерно пари от бизнеса. За тях е по-лесно да вземат един рушвет, отколкото да изкарат тези пари. Корупцията може да се изчисти за 4 години", настоя бизнесменът.

Видеото с цялата дискусия вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
2
 
! Отговори
Безпартиен преди 5 години
Платени Гербери - предатели и грабители на Съвременна България. Такива пишат тук.
73
1
 
2
 
! Отговори
До 79 преди 5 години
Я кажи сега кой ни управлява ДНЕС, че сме първи по корупция, престъпления, по смъртност, необразованост и мизерия в света? Аз преди 10 години живеех по-добре, когато управляваше Станишев дето само го плюете заради партията му.Ама такъв е българинът, преценката му е само въз основа на партията, а не вижда личността.Дреме ми дали е бил червен, жълт, зелен или бял, Станишев като политик беше 100 пъти по-добър от пожарникаря Бойко. Ама като му харесвате банкянскияг акъл, радвайте му се...
72
1
 
2
 
! Отговори
Бойко е виновен преди 5 години
Бойко е виновен, той фалира държавата. И продължава да краде, скоро ще продаде България на Ердоган, ама Вие тука продължавайте да го защитавате, защото сте ПЛАТЕНИ. Как ще върне ония кредити дето взе от Е.С.?Няма да се сети за вас като ви продаде като роби на Турция. Иначе си пишете, че в България е супер. Не останаха българи да ви вярват, избягаха на Запад.
71
2
 
5
 
! Отговори
До 69 - заблуден преди 5 години
"Да ти кажа плюеш БСП, но последните 10 години ни управлява ГЕРБ стана и ще става все по-зле." Какви последни 10 години??? От 2009 до 2018 са около 9 години. 1 г. и 6 месеца от тях, управляваха БКП/БСП.ГЕРБ управлява общо, с прекъсвания, 7 години и 1 месец:2009-2013 - 3 г. и 7 мес.20014-2017 - 2 г. и 2 мес.2017-2018 - 1 г. и 4 мес. (досега)БКП/БСП - управлява 8 години и 6 месеца:1990-1991 - 1 година1995-1997 - 2 години2005-2009 - 4 години2013-2014 - 1 г. и 2 мес.2017 - 4 мес.
70
3
 
6
 
! Отговори
До 75 преди 5 години
"Модерното строителство днес е много по-калпаво. Ако имаше чести земетресения както в Япония половината нови бизнес сгради щяха да паднат." Боже, тези неграмотните няма ли да спрат да пишат лъжи и глупости??? При соца се строеше при норма за земетръс 7 степен. Много отдавна, след демокрацията, се въведоха новите европейски конструктивни норми за земетръс. Сградите отговарят вече на 9 степен. Ако ще пада нещо, ще се сринат повечето сгради от соца и любимите ви панелки. Ха-ха-ха!!!
69
2
 
6
 
! Отговори
До 76 преди 5 години
"На бригади по времето на Соца се ходеше само,ако си роден в провинцията." Боже, каква велика глупост!!! От София съм!Спукваха ни от бригади - в отделенията, гимназията, като студенти...Всяка година масово ни изпращаха - в селското стопанство, в консервните фабрики (отврат), в бирената фабрика (вече я няма), низали сме тютюн, в строителството и къде ли още не...Стига си писал глупости, че не се трае от фалшиви новини...Ей, ком.унета, сами си забивате ножа с лъжите си.
68
6
 
3
 
! Отговори
До 71 и соца преди 5 години
На бригади по времето на Соца се ходеше само,ако си роден в провинцията.За Учениците от София НЕ е имало такива бригади.Лошото беше жителството и че ти трябваха връзки.Не, че днес не са нужни.Иначе в държавата имаше сигурност, която днес НЯМА, не знаеш дали няма да те оберат и убият, защото на никой не му пука. Недай боже се разболееш днес, НЯМАШ ли пари мреш.Български деца не се раждат, а по време на ,, лошия соц", всяко бълг.семейство по 2 деца.Сметките не бяха толкова високи и храната евтина
67
6
 
4
 
! Отговори
До 71 преди 5 години
Модерното строителство днес е много по-калпаво. Ако имаше чести земетресения както в Япония половината нови бизнес сгради щяха да паднат.
66
5
 
3
 
! Отговори
До 72 и соца преди 5 години
По времето на Соца имаше работа, която я работиш докато се пенсионираш. Във всички градове имаше фабрики и заводи. Не само София беше България както е днес. Да те съкратят трябва да направиш нещо много сериозно, защото беше държавно.Предприятията даваха апартамент на младите семейства и лихвите по кредитите не бяха толкова високи. Затова 95% от българите имат жилище. И на почивки се ходеше, нямаше ги мутрите да те лъжат с надути цени по хотелите. Българин с 3 коли днес? Най-много 2-ве на старо
65
2
 
6
 
! Отговори
До 70 - неубедителен преди 5 години
Хората бягат, защото в България ком.унизмът не свършва, както е в другите нормални бивши соц. държави.При нас съществува най-дългото комунистическо робство (74 години), начело с червените, саботиращи България! Все още всички сме зависими от тях, защото са се окопали навсякъде в икономиката, бизнеса, селското стопанство, но с крадените от нас пари. Като червени работодатели дават най-ниските заплати в ЕС и принуждават младите да бягат заради тях. Всъщност те са милионери и милиардери.
64
3
 
6
 
! Отговори
До 71 преди 5 години
А помниш ли, че при соца, панелките се изплащаха 30-40 години. По-калпаво строителство няма!!!Като ходехме на бригади, виждахме как запълват фугите с вестници - супер качество!!!А помниш ли как чакахме по 10 години в едни списъци, за да си купим жалък Москвич или Жигулка. И пак ги изплащахме с години!!!Ей, льо.льо, помни всичко и ни е излязло през носа. А ти сигурно още не си бил роден, затова не философствай, а сравнявай реални неща. Сега всяко семейство има по 2-3 коли, а пък били бедни!
63
6
 
5
 
! Отговори
До България е супер преди 5 години
Я кажи колко жилища си си купил ти през последните 10 години. Ако не продадеш наследствен имот и не вземеш заем от банката да го плашаш 40 години най-много едно. Изключвам Цецо с апартаментите му. А това колко е качествено новото строителство е под въпрос. А цените в София са космически и не отговарят нито на качеството, нито на квадратурата.
62
8
 
2
 
! Отговори
До България е супер преди 5 години
До България е супер.Пълни колички с храна къде ги виждаш не знам. Много българи живеят на хляб, сирене и домати, други с парче пица или принцеси на ден. Гърция и Турция по 5 пъти на море в лятото ходят само софиянци. Тия дето все висят в барове и кръчми и те от наеми чакат, ама народът емигрира в чужбина и скоро няма да има на кой да дават панелката и студенти не останаха да наемат стаи. България се топи.
61
6
 
4
 
! Отговори
До 63, 64, 65 същия преди 5 години
Да ти кажа плюеш БСП, но последните 10 години ни управлява ГЕРБ стана и ще става все по-зле. Това дето често го копираш, че в България било супер само дразни, който го чете, защото е долна ЛЪЖА.Или ти плащат да го пишеш, или не живееш в България, или си на хапчета и си вярваш.
60
6
 
4
 
! Отговори
Дойче Зеле също преди 5 години
Дойче Зеле също подмята често по тещо лошо по адрес на България.
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес видях един Мерцедес, който през деветмесечният ми престой в Чехия, не бях виждал. И на него се качи, младеж който сигурно по форумите оплюва ГЕРБ и възхвалява БСП. Не за друго предположих така, ами защото беше с две слънчеви бани по рождение. А всички те са зачислени към Позитано!
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върши се гаф след гаф, а се реве- Кой ни очерни?!
57
4
 
7
 
! Отговори
Спокойно! преди 5 години
За наша всеобща радост БКП/БСП все повече се топи по 2 причини:1. Естествена физиология2. Отдавна се води сериозна вътрешна война - милионерите срещу милиардерите. Те, всички са там, в тази честна и социална партия. Не става дума за пари, а за много, много ограбени пари от България.А кой ще гласува за тях? Естествено роднините им, неграмотните на село и братята от боята.Децата им ще гласуват в чужбина, където живеят - Европа, САЩ, в екзотични страни.Алтернативата им е да управляват с ДПС
56
4
 
9
 
! Отговори
На БКП/БСП лъжите преди 5 години
БКП/БСП са толкова жадни за власт, че непрекъснато лъжат, плюят, пускат фалшиви новини, с единствената цел да очернят най-доброто българско правителство досега, това на ГЕРБ и да сринат доверието към него.Те много добре знаят, че по този начин очернят България.Но какво им пука на тези русофили - българофоби?Целта им власт, власт и пак власт. Като че ли не си спомняме, че при тях, веднага спират еврофондовете! Защото са лъ.жци! Защото са крадци!Към ГЕРБ имат авторитет, доверие и уважение.
55
5
 
7
 
! Отговори
В България е супер! преди 5 години
Факт е, че в България се живее все по-добре! Въпреки лъжливите приказки на червените!Само се огледайте и вижте с очите си - пълни с коли пътища и магистрали, пълни с хора магазини и молове, пълни колички с покупки, всички хукват по курорти в България и чужбина, пълни ресторанти и кафенета, хората живеят добре и се забавляват, въпреки апокалипсиса, в който живеят БКП/БСП. Увеличават се влоговете в банките. Хората си купуват нови и модерни жилища. При соца - разпадащите се скапани панелки.