Джамбазки: Смяната на часовото време да е еднаква за Европа!

Да разсъждават само лекарите, психолозите и икономистите
13 окт 2018 18:30, Елка Василева
44
Джамбазки: Смяната на часовото време да е еднаква за Европа!
Снимка: архив, Reuters

Смяната на часовото време трябва да е еднаква за Европа и това сочи правилната логика, смята евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. А кое време точно ще бъде избрано - "лятното" или "зимното" - трябва да разсъждават само и единствено лекарите, психолозите и икономистите. Позицията на евродепутата е разпространена до медиите от пресцентъра на ВМРО.

В нея се посочва също, че всички други интерпретации, анкети, референдуми, лични чувства и страсти са не само излишни, но и могат да се окажат вредни за държавите-членки на ЕС, за здравето на хората и икономиките в тези страни.

Още по темата

Поводът за реакцията на Джамбазки е усилената дискусия в Европа дали да отпадне промяната на времето и коя от приетите вече времеви форми да остане. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер даде възможността всяка страна в Съюза да реши сама в коя от зоните да остане, припомнят от ВМРО.

"Представете си, че ние приемем "лятното" време, каквато е и обществената нагласа, Румъния реши, че иска на "зимното", а Гърция също - "лятното". Сърбия и Македония така или иначе са на различно от нас - и какво става на Балканите", пита още в позицията си Джамбазки.

Той обръща внимание, че земеделците искат "лятното" време, защото така е изгодно за земеделието, производителите също, защото работният ден може да започва от по-рано. Родителите и учителите обаче не са съгласни - искат "зимното" време. Така децата и преподавателите ще отиват на работа по светло, а не "в тъмни доби". Лекарите, обаче, правят съвсем други изводи и по двете теории. "Заради една инициатива, която е в полза на гражданите на Съюза, но не беше добре обмислена от председателя на ЕК, се създават излишни междуособици", заключава евродепутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
18
 
! Отговори
СДС преди 5 години
Този " патриот" Джамбазов ми е много противен.Колкото пъти го пускат по ТВ толкова пъти ме заболява главата. Само се заслушаите и лицемерието лъсва.пример..афишира,че е против ЕС, а се нареди евродепутат, против разхищаваме на средства,а няма облага която да не е облизал...
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България ще вземе часа в Германия и ще се изравни с ЕС и проблема е решен.
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най добре е да се избира по област и райони. В София има 24 района значи, че всеки район може сам да избере какъв да е часът. Примерно в район Илинден да е 10 часа, а в район Възраждане 11. Така ще е по-добре според мен.
15
4
 
19
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Да го мръднат по средата, т.е. с половин час, и да мирясаме най-накрая. Между другото - над 60% от гласувалите западняци не правят разлика между часово време и сезон, та гласувайки за лятно часово време са си мислели, че гласуват за лятото. Искат ЕС да им направи целогодишно топло и слънчево :)
14
17
 
7
 
! Отговори
Хари преди 5 години
Както и да го направите за половината българи ще стане хаос и цялата държава и всички работници и шефове ще се побъркат. Затова е най-добре да си останат нещата като до сега със смяна на часовете.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За ЕС или за Европа. Има разлика, защото ето Русия не е в ЕС, а има 2-3 часови пояса в Европа.
12
3
 
21
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Ей патриоти, не Абравяйте че тоя Жамбазки и шкембе войвода вие им напълнихте гушите. От вашите пенсии и заплати те ще си купят мерцедеси, палати и любовници. На тоя не му дреме за часовото време, ей така заема някакви уж принципни еднодневни позицик да го пишат по медиите. Нищо не е свършил.
11
8
 
7
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Е добре де, защо се спори още - тя работата е ясна. Избрали хората в България зимното време. Всеки е имал право да гласува! Какъв е проблема? Сега в 16:30 зимата ще започва да се мръква (както до сега), но пък за сметка на това лятото сутрин, ще "светва" в 4. Ако се беше избрало лятното време, щеше да се стъмнява лятото в 21(както досега), а зимата да съмва в 9. Честито на печелившите! И двата варианта са кофти.
10
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има си астрономическо време и то трябва да е!Когато слънцето е в зенита си е 12ч!Точка!Не ми трябва измислено чиновническо време
9
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофиль: Ние искаме азиатско време !
8
6
 
13
 
! Отговори
Западните Балкани преди 5 години
Когато човек е ***, то е завинаги. Идват евроизборите и трябва да сме интересни. Първо всички анкети (и официалната) показват че обществените нагласи са за зимното време,т.е. Джамбазки се опитва да лобира за някого като се прави на невинен. След това, ако румънци и гърци вземат грешно решение,непременно ли трябва и ние да го вземем?Т.е. да не мислим,а сляпо да следваме някой друг.Джамбазки иска да се сложи на началниците като налее вода в тяхната мелница
7
11
 
21
 
! Отговори
Джудже-мбазки преди 5 години
Джамбазки, джудже напористо, информирай се преди да говориш уверено глупости. Доказано и аргументирано, трябва зимното време да се запази, но....има географски фактори-север и юг и затова всяка държава сама да определя кое!
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев си сверява часовника от Киро Ролекса !
5
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лятно часово време за БГ, на запад не ме интересува как ще са. Единсвения му минус е късното съмване зимата,но печелим късно мръкване зимата.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зимно или лятно - когато питаш овцете и си вярваш, че те могат да мислят.
3
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите искат московско време, за да не губят нито час от светлата брацка дружба.
2
25
 
13
 
! Отговори
Атила преди 5 години
Лятно!Казах!
1
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазки, стига си бил на вс гърне мирудия, *** виж сирийци и суданци дето си веят байрака в Бг и никой нопче не им казва и не ми пробутвсй версий за учители,щото като си пък втора смяна нещата са на 180 градуса ...и там Гърци Румънци и тн. Стига сме гледали да сме угодни на чужденците