Трудното решение на роднините – донорството: Как да дарят органи?

Военномедицинската академия събра мотористи на информационна кампания
13 окт 2018 20:15,
9

Навръх Световния ден на донорството - Военномедицинската академия събра мотористи на информационна кампания. Срещата е част от инициатива, чиято основна идея е хората да познават значимостта от донорството.

Целта - да може всеки от нас да направи съзнателен и информиран избор, ако изпадне в ситуация, в която трябва да вземе решение за даряване на органите на свой близък.

Представители на най-голямата мотоорганизация в България "Sofia Riders" дойдоха с моторите си във ВМА, разказва Bulgaria ON AIR.

Дойдоха не защото са свикнали да ги наричат "донори" по пътищата, а защото става дума за ситуация, в която всеки може да попадне.

Легендата на ЦСКА Джони Велинов се радва на добро здраве и чудесно настроение след направената му преди години трансплантация.

Броят на трансплантациите у нас в последните години е по-малък заради липса на донорски ситуации, но и заради неинформираност или страх от страна на близките на изпадналите в мозъчна смърт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
на второ четене, крайно време е за хералдика от типа "черепи със звънчета и трибагреник" да се дават ефективни присъди.
5
3
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
българинът от страх да се не прецака, отказва шанс за нов живот на близките си, а вие говорите за донорство.... има хиляди случаи в които "благородните хорица", съгласили се лекарите да ползват органите на близък, звънят на трансплантираните с "тука едни пари да опраиме, че нали знаеш, всичко се случва". и да не забравяме, нездравата медийна политика у нас, че всички са по подразбиране корумпирани, правят хората шизофреници и те отказват, "щото ще ги изнесат и ще вземат парите за себе си"
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз давам всичко, ако пукна няма да са ми от особена полза сърце, бял дроб, бъбреци или каквото там може да се ползва, така че дано помогнат на някой друг. Макар, че си е мъчение после да се живее на имунен протокол с присадено сърце, ама за някои хора си е решение
3
1
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Джони велинов защо не казва какви връзки е ловил за да се радва днес и защо тези които се снимат с него не станат донори а карат други да стават
2
2
 
0
 
! Отговори
Avrek преди 5 години
Aaa ami te mnogo pensioneri v bg predi da umrat si razprodavat organite i systemite...da imat pachki za farliane ot balkonite...
1
0
 
2
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
До 1:?