Над 1000 чакат за дом за стари хора. Ще дочакат ли?

Най-много желаещи има в големите градове
11

Всеки възрастен човек трябва да получава персонална грижа, каза в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на Резиденцията за възрастни хора "Сердика" Емил Янков.

Той посочи, че най-важна е комплексната грижа. Иновациите и модерните технологии съпътстват това, смята още Янков и допълни, че благосъстоянието на хората е изключително важно.

Според Николина Иванова от АСП в момента у нас има малко над 1000 чакащи за настаняване в дом за стари хора.
Най-много желаещи има в големите градове.

Пред закриване е институция в района на Търговище, в която няма персонал. Около половин година се чака за настаняване, посочи още Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: домпенсионериBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като толкова хора чакат за настаняване, защо политиката на държавата е съществуващите домове да бъдат закрити? Предлагат защитени жилища, в които потребители сами да се обслужват. Ами те, ако могат сами, няма да искат да бъдат настанени в специализирани институции. Да не говорим, че в домовете има 24 часово мед.обслужване, чистят им, готвят им и са им подсигурили топлото. Кога и кой ще им посигури тези екстри в дома им?
9
4
 
2
 
! Отговори
месара преди 5 години
ако бсп и сдс не бяха ограбили народа, държавата нямаше да е бедна, хората щяха да имат дом и подкрепа!
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Наблюдавам съседи,едва ли са мераклии да плащат.
7
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдавам съседи, преди 5 години
чиито деца са в чужбина или нямат потомство. Почти всички те се самообслужват и не излизат от дома си само тогава, когато е непоносима жега, адски студ или поледица. Тогава разчитат на съседите да им пазаруват. Търсят хора да им мият прозорците и се страхуват да не попаднат на крадли.Не знам какъв е законът за социалното подпомагане, но мисля, че към общините трябва да има служба, в която старците да могат да заявят, че имат нужда да им се пазарува и да им се почиства дома срещу заплащане.
6
5
 
6
 
! Отговори
Бай тошо преди 5 години
Дъртаняните я кажете по бай тошово време колко домове имаше и колко се чакаше? Май не дочакваха а си умираха с кеф, все пак бяха бай тошово врмена. А сега чакат ли чакат да дойдат избори да пуснат за столетницата и бай боко тиквата...На никой не му пожелавам да е в тежест за наследниците, събирайте пари да ви гледат в домове за да не тежите на хората които трябва и да живеят някой ден, не да гледат прабаби и дядовци защото какво ще кажат хората!
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С ПАРИТЕ ОТ ЕКСКУРЗИИТЕ НА БОКО И ПАРИТЕ ЗА ИЗХРАНВАНЕТО НА ПАВЛОВАМОЖЕ ДА СЕ ПОСТРОЯТ ПОНЕ ДВА ЕВРОСТАРЧЕСКИ ДОМОВЕ.
4
1
 
14
 
! Отговори
куре преди 5 години
Типично по Ганьовски,майки и бащи отдали живота си за благополучието на децата си,биват захвърляни по мизерни домове.Гледайте родителите си бе хора,стига с тези пари,кариери и егоизъм,утре вие ще сте на тяхно място.
3
0
 
6
 
! Отговори
гост преди 5 години
То чакането е докато умре някой да освободи място ...
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От нова което разбрах е че липсва персона да гледа тия хора. Тук в квартала всеки пенсионер в жилище. На село цели къщи празни.
1
3
 
10
 
! Отговори
Graveyard преди 5 години
Новият дом за стари хора ще бъде спонсориран от Погребална Агенция "РАЙ".