135 хил. вземат по 2600 лева. КНСБ: Не наказваме младите, даваме права!

Според синдиката бюджет 2019 е най-добрият за Борисов
162
135 хил. вземат по 2600 лева. КНСБ: Не наказваме младите, даваме права!
Снимка: архив, Ройтерс

Ръстът на максималния осигурителен доход на 3000 лева не е самоцелна стъпка, която цели да накаже младите IT специалисти, а обратно, коментира лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му на тези 135 хиляди души, които получават доход над 2600 лева, се дават възможности за повече права от цялата осигурителна система.

Хората ще плащат с около 50 лева повече вноски, като една пета от тези 50 лева отиват при индивидуалната им пенсионна партида, каза още той.

Още по темата

Вицепремиерът Валери Симеонов твърди, че данъците се увеличават, те не се увеличават - увеличават се вноските и правата на хората, коментира Пламен Димитров, цитиран от БТА.

Според КНСБ проектобюджетът за 2019 година е най-добрият досега в управлението на Бойко Борисов, а оценката беше направена пред Координационния съвет на КНСБ.

На него присъства финансовият министър Владислав Горанов, който представи параметрите на основния финансов закон.

Нарастването на разходите в много от перата е значително, като те могат да осигурят добри политики в отделните сектори, направления и най-вече едно прилично нарастване на възнагражденията на около 440 хиляди, които получават своите заплати от бюджета, каза Пламен Димитров.

Критиката на КНСБ е, че рамката на бюджетите през всички тези години винаги е била оптимистично занижавана като приходи и с общи усилия преизпълнявана. Според Димитров ще се види същото и следващата година.

Според синдиката преките данъци в България не се събират справедливо. Те ще нараснат с около половин милиард за следващата година, като от тяхното разпределение 60 процента ще плащаме ние, а 40 процента - бизнесът, коментира лидерът на КНСБ.

Различията в данъчната политика остават - от КНСБ са против плоския данък и смятат, че той трябва да бъде усъвършенстван с въвеждането на необлагаем минимум.

41 хиляди ще получат реалните си пенсии, а за нито едни български работник, който работи в условията на трета категория, няма да има таван, защото в момента най-високата изчислена пенсия е 1100 лева. Около 20 хиляди души ще останат с орязани пенсии, предимно категорийни работници в сферата на индустрията, някои в силовите ведомства.

Бюджетът залага прилично нарастване на доходите, но КНСБ ще продължи да настоява за по-високи увеличения с 15-20 процента в културата, в домовете, в някои части от здравеопазването, науката, сценичните изкуства и др, заяви Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
9
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
До МимаДа за ученици саПример: Двете деца са на детска. Има недостиг на педиатри. Педиатърът ми е на 5 км от дома. През зимния сезон знаеш как е с боледуването. За тези 5 км трябва да сменя 3 превозни средства, ако не ходя с кола. В сезона на вирусите ходя поне 5-6 пъти месечно до лекарката(по 1 път за лекарства и по 1 за бележка, че е здрави детето). В аналогична ситуация в по-малко населено място кой ще има по-малко разходи ?
67
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мима"В София, напротив не е нужно да имаш кола. Нашата столица развива модела на световните мегаполиси."Извинявай и не извинявай ама това е смехотворно. София и мегаполис? Виц и мит!
66
4
 
4
 
! Отговори
М8 до С.Георгиева преди 5 години
.... ние работим нон стоп, ти ако боледуваш! Не ми дреме на колко ти изплащат болничния, аз работя и плащам зверските осигуровки! Това, което казваш, е релевантно за такива дето само гледат как да излязат в болничен
65
7
 
8
 
! Отговори
Мима преди 5 години
До Цецо МенВ София, напротив не е нужно да имаш кола. Нашата столица развива модела на световните мегаполиси. Моята работа е с автомобил на 15 км. от дома ми. Ходя с метро с едно билетче в посока. В по-малък град да запалиш и потгрееш автомобила и 1 км. в посока пак са същите разходи. А иначе разходите за дете-ученик са константни в цялата страна. За това става въпрос.
64
3
 
26
 
! Отговори
Чичка преди 5 години
Социалистическите *** едно си знаят едно си пеят - взимай от работещите да даваш на търтеите. А че се карат S класи в София все едно е Голф-3 и декларират минимални доходи - никой не го е*е. Ама нали е по-лесно да си бръснеш редовно овчиците по 50 лв на месец вместо да вземеш всичко на престъпника укривал доходи и да го сложиш в кафеза. Милиардите не са в работническата класа драги - друсате прашни чували, вместо да гребете.И всичко сот суета и комплекси. Живи и здрави харчете си ги.
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо Абе ние в провинцията да не би да не плащаме такси?
62
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симпатяги, идвайте повече в София, ние имаме апартаменти за отдаване под наем, докато вашите имоти се разпадат там някъде из държавата. Само ако може пешком, че от автомобили не останаха тротоари и градинки.
61
8
 
7
 
! Отговори
С.Георгиева преди 5 години
Аз съм съгласна да се увеличи прага. Даже да се премахне. Сега болничните ми се изплащат върху максималния, а не реалния доход. Предпочитам да бях получавала и майчинството си в реалния размер, но по това време беше 80% от максималния доход 2000 лв.
60
5
 
10
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Миячите на чинии пак взеха да се надлъгват.
59
3
 
13
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
До МимаДелението на столица и провинция го има в цял свят. Не казвам, че е справедливо, а че така е интегриран икономическия модел. Баща съм на две деца и знам за какво става въпрос. Примерът с колата го дадох не случайно. Ако живееш в по-малко населено място не е задължително да я имаш, а в София е необходимост с малки деца. Само таксите са колата, ГТП, данък, гражданска и винетка ( без гуми, масло и т.н) са 1,500 на годишна база.
58
6
 
3
 
! Отговори
Поздрави от Сидни преди 5 години
До от Холандияи тук сме не малко българи на тоя порядък, то в к'фявата зона има някакво извратено схващане че куп пари насред гето има стойност. Явно е от стокхоумския синдром, щом ги влече да си седят в поднебесната cигания
57
1
 
8
 
! Отговори
Бай Тодар преди 5 години
А бананите вкусни ли са?
56
5
 
4
 
! Отговори
от Холандия преди 5 години
аз съм на 17К.
55
30
 
7
 
! Отговори
Поздрави от Сидни преди 5 години
До смешника с 5к в БГ, само си за съжаление, ти зимаш колкото един портиер в сградата в която работя, и той ги зима с нищоправене за разлика от теб бе!Тук минималната заплата е $2800 я зимат хамалите! Начинещи студенти почват с $75к без накав стаж. Хората с професия като мен с опит в Европа и Австралия зимаме по 6 цифри на година в долари някой стигат до 200к. Пише го на всяка 3та обява за работа ако отвориш сеек.ком.ауТия 5к лв. ако не беше казал че е заплата щях да мисля че си на соцял бе!
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо триеш бе герберастки ***, дошъл от село ???
53
1
 
3
 
! Отговори
огън и жупел преди 5 години
До Мистър Сенкохайде да се съберем то нали съединението прави силата и да започнем да градим и да творим
52
2
 
29
 
! Отговори
огън и жупел преди 5 години
дано някой от ония тиквеници чете, само за информация социализма свърши и вече няма учил не учил получаваш еднакво. Стига с това робинхудство. За какво се трепят хората да учат и да си намират високоплатени работи за да може някакви *** да ги ограбват ли? Искам отчет за всеки изхарчен лев за предходната 2017г. , да видите как ще им оптимизирам разходите на всичките идотчета, то и с 2/3 да намалеят разлика няма да се усети. Хайде да ги изметем вече всичките. Да се построи нещо първо трябва да
51
1
 
15
 
! Отговори
Мима преди 5 години
До Цецо МенНе, това делене на столица и провинция е тъпо. Където и да си под 500 лв. на член от семейството е мизерия. В София се къртиш от бачкане и пътуваш от и до работата, а на село след работа копаш градината и гледаш добичетата - все е допълнителна ангажираност.
50
0
 
9
 
! Отговори
Мистър Сенко преди 5 години
До огън и жупелАбе то за бесилките отдавна е време ама...
49
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От години взимам в пъти над прага. Само удръжките ми са четирицифрени. Питам следното- 135к души работят за сносни заплати (99% от тях интелектуална работа). Какво правим с тези сигурно 2 милиона, които укриват ежедневно над половината от това, което изкарат? Там течът на пари е огромен. Разбира се, най-лесно е да се рекетират големите компании, които честно си плащат всяка осигуровка, защото по този начин парите са сигурни за бюджета. Какво правим със заплатите в плик?