Доказано: Българите – отлични с английския!

Наредихме се 25-и в световния индекс за владеене на езика
Обновена: 6 ное 2018 11:41 | 30 окт 2018 22:18,
63
Доказано: Българите – отлични с английския!
Снимка: архив, Reuters

България е сред държавите с високо владеене на английски език. Това става ясно от публикувания годишен индекс за владеене на английски, който включва 88 държави по цял свят.

Той се изготвя от най-голямата компания за чуждоезиково обучение EF на базата на попълване на стандартен тест по английски език, в който тази година са участвали 1,3 млн. души.

Според класацията за тази година България заема 25 място, което я класира сред страните с “високи познания” по английски език. Нашата група се оглавява от Полша, която заема 13-о място и от следващата я Филипини. Румънците са 16-и в света. Пред нас са още хърватите, сърбите, унгарците, чехите и гърците. България се намира в компанията на Словакия, която е пред нея и на следващата я Литва.

Световната десетка на страните, където обучението по английски дава най-добри резултати, тази година се води от Швеция, която е излязла пред миналогодишния водач Холандия. Тройката се завършва от Сингапур. Между четвърто и шесто място се нареждат Норвегия, Дания и Южна Африка, следвани от Люксембург, Финландия и Словения. Германия е 10-а, а Белгия и Австрия с в края на групата "Отличници".

Резултатът на България е извежда преди бившата британска колония Индия, където английският продължава да е част от задължителната училищна програма. Индия оглавява групата на държави със средни познания, където са още Нигерия, Хонг Конг, Испания, Италия и Франция.

Тук са още Доминиканската република, Беларус и Сенегал. Русия е на 42-място, по-добре от Украйна, но след Виетнам.

При справилите се зле първа е Грузия, следвана от Китай, Япония, Пакистан и Албания. Турция е в групата с най-слаби резултати, където са повечето арабски и северноафрикански държави. Класацията се завършва от Узбекистан, Ирак и Либия.

Най-висока наситеност на англоговорящи извън Великобритания, САЩ и Канада има в Амстердам, Стокхолм, Ню Делхи и Йоханесбург. Вероятността да не срещнете разбиране, ако английският е единственият чуждестранен език, който владеете, е най-голяма в Алжир, Багдад и Риад.

Английският се знае най-добре в Европа - 6 от първите 10 държави се намират на Стария континент. Единственият регион в света, където се наблюдава влошаване на нивата на владеене на езика, е Латинска Америка, а най-слаби са познанията по него на живеещите в Близкия изток, сочи докладът.

Според авторите на проучването едва един от четирима говорещи английски по света го има за майчин език. Той продължава да е най-търсеният чужд език от работодателите. Хората между 26 и 30-годишна възраст имат най-обширни познания по него, а жените превъзхождат мъжете. Английският е езикът, който най-малко се свързва с точно определена култура. Изследователите смятат, че обществата, в които по-често се срещат говорещи английски език, са по-отворени, по-малко йерархични и по-честни към жените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! Истинският *** трябва да знае английски!За да стане ДЖЕНДЪРМЕН.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПОЗНАВАЧ НА АНГЛИЙСКИЯ ЕСТЕСТВЕНО Е БОКО.
39
1
 
2
 
! Отговори
чърчил преди 5 години
До привет от Германия Защото трябва да отида на ГУРБЕТ на острова.В англия трябва бели роби. Ягодаберачи болногледачи чистачи съдовемиячи и т.н
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствено англичаните изговарят правилно името на България.
37
1
 
0
 
! Отговори
Ай стига бе преди 5 години
No - превеждам, не.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Италианци, французи - и те са доста зле с английския, особено италианците. Но там причините не са незнание или невежество, а гордост от техните езици и нежелание да говорят и пишат английски. А за тях е ужасно лесно да научат английски защото всяка втора дума има общи латински корени. На другият полюс е немският и скандинавските езици (без фински) които произхождат от тефтонския (древно немски )език- включ. холандския .И все пак тези страни са първи по владеене на английски! Значи въпросът е до качеството на образованието.
35
5
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Защо българите не учат руски ,а учат английски ?!
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не го вярвам! Хората под 35 год. вероятно знаят по -добре английски, но по-възрастните лошо или на едно посредствено ниво. Колкото да се оправят, ако са се изгубили.: )Акцентът не го слагам в сметките.Иначе публична тайна е, че повечето от по-възрастните българи знаят руски като единствен чужд език. Даже знам българи които живеят в Англия и не учат езика, а продължават да величаят Русия и да ползват руски в мрежите. И обикновено такива българи слушат чалга и считат себе си за големи патриоти. Както се казва -RIDICULOUS!!
33
1
 
7
 
! Отговори
opetkov преди 5 години
Почти 10г. работих в Холандия и не срещнах човек, който да не говори сносен английски, независимо от възраст и образование. Все пак да не се забравя, че за един холандец, германец е много по-лесно да научи английски, имат много сходни думи.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е и?
31
1
 
16
 
! Отговори
дърт преди 5 години
Сега остава да научим и БЪЛГАРСКИ!
30
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 46Що толкова държите да говорите глупости? Англо говорящите нямали били култура? Каква култура имате вие бе? 500 години са ви лашкали комшиите, от преди това никой нищо не помни. България общо взето е на малко над 100 години и освен едни носии и разни пагански празници които по някаква причина се опитвате да прекарате като православни (като кукерите) друго България няма. Българин и култура :)))))))))))))
29
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да е руски я. На никой не му трябва този хомо звучащ мек език.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 46"като на практика англоговорящите нямат култура?"ХАХАХАХАХА. Ок. *** :))
27
6
 
0
 
! Отговори
ля ля преди 5 години
ние сме отличници в много неща и сме доказали и ще доказваме на какво сме способни! жалкото е че така ни мачкат и тъпчат за да не можем да сме на световната сцена както сме били векове наред!жалки сте - управляващи жалки!
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какво друго да се очертава от 2та най-интелигентна нация в света след евреите!Естествено че сме шампиони по владеене на английски! Муахахаа...
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как английският да се свързва с определена култура, като на практика англоговорящите нямат култура?
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние се гордеем с Бареков и Стоичков! Нашето англоговорящо лице пред света
23
2
 
16
 
! Отговори
*)Ястреб(* преди 5 години
Мисля мисля мисля мисля ... да се сетя за нещо, с което българите да не са отлични ... ама няма! На туй чудо невиждано - българина! всичко му е най-малкото отлично!!! И нагоре!!
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един език повече,един отворен прозорец повече към света,най-добрите школи за изучаване на езици са в Холандия.

Спонсорирани публикации