Доказано: Българите – отлични с английския!

Наредихме се 25-и в световния индекс за владеене на езика
Обновена: 6 ное 2018 11:41 | 30 окт 2018 22:18,
63
Доказано: Българите – отлични с английския!
Снимка: архив, Reuters

България е сред държавите с високо владеене на английски език. Това става ясно от публикувания годишен индекс за владеене на английски, който включва 88 държави по цял свят.

Той се изготвя от най-голямата компания за чуждоезиково обучение EF на базата на попълване на стандартен тест по английски език, в който тази година са участвали 1,3 млн. души.

Според класацията за тази година България заема 25 място, което я класира сред страните с “високи познания” по английски език. Нашата група се оглавява от Полша, която заема 13-о място и от следващата я Филипини. Румънците са 16-и в света. Пред нас са още хърватите, сърбите, унгарците, чехите и гърците. България се намира в компанията на Словакия, която е пред нея и на следващата я Литва.

Световната десетка на страните, където обучението по английски дава най-добри резултати, тази година се води от Швеция, която е излязла пред миналогодишния водач Холандия. Тройката се завършва от Сингапур. Между четвърто и шесто място се нареждат Норвегия, Дания и Южна Африка, следвани от Люксембург, Финландия и Словения. Германия е 10-а, а Белгия и Австрия с в края на групата "Отличници".

Резултатът на България е извежда преди бившата британска колония Индия, където английският продължава да е част от задължителната училищна програма. Индия оглавява групата на държави със средни познания, където са още Нигерия, Хонг Конг, Испания, Италия и Франция.

Тук са още Доминиканската република, Беларус и Сенегал. Русия е на 42-място, по-добре от Украйна, но след Виетнам.

При справилите се зле първа е Грузия, следвана от Китай, Япония, Пакистан и Албания. Турция е в групата с най-слаби резултати, където са повечето арабски и северноафрикански държави. Класацията се завършва от Узбекистан, Ирак и Либия.

Най-висока наситеност на англоговорящи извън Великобритания, САЩ и Канада има в Амстердам, Стокхолм, Ню Делхи и Йоханесбург. Вероятността да не срещнете разбиране, ако английският е единственият чуждестранен език, който владеете, е най-голяма в Алжир, Багдад и Риад.

Английският се знае най-добре в Европа - 6 от първите 10 държави се намират на Стария континент. Единственият регион в света, където се наблюдава влошаване на нивата на владеене на езика, е Латинска Америка, а най-слаби са познанията по него на живеещите в Близкия изток, сочи докладът.

Според авторите на проучването едва един от четирима говорещи английски по света го има за майчин език. Той продължава да е най-търсеният чужд език от работодателите. Хората между 26 и 30-годишна възраст имат най-обширни познания по него, а жените превъзхождат мъжете. Английският е езикът, който най-малко се свързва с точно определена култура. Изследователите смятат, че обществата, в които по-често се срещат говорещи английски език, са по-отворени, по-малко йерархични и по-честни към жените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В по-хубатое училища в Швеция, н групите им дават, да си избират между преподавател с британски или американски акцент. В България... Не точно.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
29Това го прави лесен за учене, но не из ачава, *** е проблемен или "беден".
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Доказано: Българите отлични с английския!"---Като почнеш от министер-прецедатело, Дудук Бареков, Цецки, Цацки, Теменужки, Калинки и надолу 'сите го говорат английскийо ... Гарантирано от герб!
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаят колкото да си изкарат боя !Английски знаем Български не !
17
2
 
10
 
! Отговори
ЕС-осовец преди 5 години
да, факт е, затова Бо Тик Вун, Цвъки и Майката на Нацията го говорят английският като майчин!
16
4
 
5
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Австрийците немски не могат да говорят. Хохдойч. Като почнат на техния си и на немец му трябва преводач. И английски знаели, ха ха ха .
15
2
 
11
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
Точно пък Австрия да е на 12-то място преди нас... Хаха! Извинете, но на тия неграмотници само магистрите им говорят добре английски, да не кажа, че аз, който от 10 години не съм говорил този език, мога да преподам няколко урока на учителките им в гимназиите. Та тия не учат даже правилното произношение на думите. Това го виждам от дъщерите на роднини, които учат там. Хаха! Статистика-стъкмистика. Не се излагайте!
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Гърците не говорят английски добре, а акцентът им не изчезва до дълбоки старини.Щом са преди нас в класацията, ясна е работата, зле сме и ние, даже доста зле."Акцентът няма никакво значение, важно е да произнасяш думите и граматиката ти да е правилна. Оня отсреща така или иначе е наясно, че не си се родил с тоя език. Примерно американците се подиграват на англичаните за акцента, англичнаните се подиграват на американците, всички се подиграват на австралийците. Кво ти дреме за акцента ти?
13
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Елементарен език... Не , пич, не е! Както и българския не е."Елементарен е английския, учил съм го по едно и също време с френския. Френският е много, много по-сложен език, английският е като да научиш няколко махленски лафа на улицата. Бързо се усвоява, сякаш е мислен от първолаци.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са глупости.Да не говорим акцентът колко е дразнещ
11
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отлични те българите,aмчъмъ.
10
4
 
21
 
! Отговори
Хахха преди 5 години
Много ясно че говорят езици (не само английски).Още от малки децата в България се подготвят за Терминал 2.Всеки ученик знае - като завърши средното директно на самолета. Който може да си позволи продължава в западен университет. Останалите търсят да се уредят на работа.В малките и средни градове вече е пусто. Петък и събота... да излезеш всичко е празно! Едно време заведенията бяха пълни. Барове, дискотеки имаше на всеки ъгъл. А сега само пенсионери. Даже и ромите вече емигрират.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елементарен език... Не , пич, не е! Както и българския не е. Едно време, масово се говореше и немски, и руски. А сега, кажи, че и те са елементарни и ще се караме.
8
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото е елементарен език, създаден от бавноразвиващи за бавноразвиващи. Интересно ми е англоговорящите на кое място се нареждат по владеене на български? Щото българският не е никак лесен.
7
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16Може да съм много неща... Но не съм пълен с омраза. И има хора, който ме обичат. Теб обича ли те някой? Не. Никой. Никой не те обича. Никой не те харесва. Зашъгвяш се, че се харесваш, но и самия себе си не харесваш. Преписва на други хора, проблемите си. Спри да се опитваш, д ме впечатли, все едно съм прочутия ти баща....А сега бъди добро момченце и дай на тсти един бирипка, че да не играе пак колана...
6
7
 
0
 
! Отговори
До до джексън 14 преди 5 години
Ти си ГЕЙмърч с атрофирали мускули на немощното тяло, сгърчен като ембрион, готов да налапа фалоса на своя хомо другар, както те е учил попа в тъмната стаичка едно време. *** напразно те е и3срала, киртак с тънки ръчички и афиниет към интимности с представители на същия пол, содомист продънен с един куп венерически заболявания, ти представляваш биологична бомба със срамни зарази е, гомньо с беден речник, ниски доходи и тривиални възгледи за живота.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До джексънЖалко хейтърчето си ти. Мразиш хората с повече и искаш, да ги караш, да се чувстват зле. Е успя - зле ми е, че деля планетата си с такова нещо, като теб. Ти си просто рязхище ие на кожа и кислород.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците не говорят английски добре, а акцентът им не изчезва до дълбоки старини.Щом са преди нас в класацията, ясна е работата, зле сме и ние, даже доста зле.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един на сто има свестен английски...
2
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДжелсънИ защо мислил, че искам повишение? Работя 3 часа на ден, останалите си гледам клип чета на котки в YouTube или играя на игри, но пак взимам повече на седмица, отколкото ти за 4 месеца. Не ме мисли мен. Столът ми е ортопедипен ;)