По договора с Турция за бежанците – даваме 6 млн. за 5 г.

МС предлага на парламента ратификация на документа
18
По договора с Турция за бежанците – даваме 6 млн. за 5 г.
Снимка: flickr

Правителството предлага на парламента да ратифицира актуализираното споразумение ЕС-Турция. Съседката ни приема най-големия брой бежанци, основно заради конфликтите в Сирия и Ирак.

Към 8 февруари 2018 г. са регистрирани 3 506 532 сирийци по линия на системата за временна закрила по данни на турската Генерална дирекция „Управление на миграцията“.

Вноската, която България трябва да направи за периода 2019-2023 г., е 3 198 581 евро (6 255 880,68 лв.).

В рамките на 21 месеца от приемането на Изявлението на ЕС и Турция от март 2016 г. бяха сключени договори за пълния размер на оперативния пакет от 3 млрд. евро.

По време на Председателството на България на Съвета на Европейския съюз, на заседанието си в Брюксел на 28 и 29 юни 2018 г. Европейският съвет постигна споразумение за осигуряване на финансирането на втория транш от Механизма за бежанците в Турция в размер на общо 3 млрд. евро.

От тях 2 млрд. евро ще се предоставят от бюджета на ЕС и 1 млрд. евро от вноски на държавите-членки. Българската вноска представлява 3,2% от общата сума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Войната в Сирия свърши.Ердоган да връща бежанците обратно да изграждат страната си.Стига рекет към европейските държави.
13
3
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
Мнозина квичaт тука че бедни били, светът им виновен, но не и те самите. Ми престанете да бъдете бедни бе, чyкyндypи, никой не ви спира.
12
1
 
8
 
! Отговори
степан преди 5 години
Амсалаци извадете ги от вашия си джоб като сте толкова много давателни.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плащайте балъци.
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия дава пари та Турция за нелегалните емигранти достатъчно, сега и бедна България да даде. Ами ние правим само вноски - вноски по заемите, вноски за ЕС, вноски за НАТО е какво ще остане за нас само беднотията ли.
9
2
 
6
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
Плащаме пък после ги хващаме в нашата държава почти до Сърбия, случай от вчера например.А ще има ли неустойки за такива нелегално преминали?Как са успели да минат 2 граници?Или това е поредният рекет.
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моите пари даваш Бойчо Методиев Борисов .
7
6
 
19
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Хм, този "данък" нещо много наподобява Джазия-та, или данък спокойствие, който християните са плащали по времето на Ислямската Османска Империя. А защо, примерно, тези пари не се инвестират в охрана на границата, поставяне на патрули от граничари, минирани полета и правилни надписи на 3-4 езика, вкл. арабски, че ако се премине, се навлиза в територия на суверенна държава и й се нарушават границите, като последствията са стрелба без предупреждение? Упс, забравих, ЕС е против границите! Ясно...
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой прекарва тези мигранти нелегално ...?!Българи, нали - каналджии, граничари, шофери на тирове... ;)Значи ние сами се прецакваме, а после се сърдите на Държавата :)))
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много по-изгодно е да се платят парите, отколкото да ги търсим като преминават през България.Спазваме си договора и спим спокойно.
4
2
 
21
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Демек ако не искаме инвазия да си плащаме един вид рента, за да сме си спокойни в земите.
3
7
 
18
 
! Отговори
СА преди 5 години
Чудите се защо ви увеличават данъците. такси, и ви дерат яко гербавите, ами щото веднъж да покрият тези разходи, щото са лакеи на господарите им зад океана и второ, трябва да има пари и за тях, все пак не може без да откраднат нещо за сметка на народа, прикрито зад инвестиции, особенно за ремонти на пътища и сгради... а вие си плащайте..и чакайте нещо да ви се подобри в скапаното ежедневие...
2
3
 
18
 
! Отговори
Пример за ЕС държава преди 5 години
3,5 милиона са регистрирани но има и още толкова които не са регистрирани..
1
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бая далавера ми изглежда