Столичен ресторант подаде ръка на бездомни хора

Инициативата с безплатна храна ще продължи до 31 март
31

Собственик на столичен ресторант предлага храна на бездомни хора всеки делничен ден след 17:00 часа, като благотворителната акция започна на 1 ноември.

Благотворителната инициатива "Подай ръка" е негова идея, като на Бъдни вечер ще има и специална вечеря за хората без подслон.

На старта на кампанията на столичната улица "Владайска" 29 дойдоха около 30 души, съобщава Bulgaria ON AIR. Всички те си тръгнаха с топла храна и усмивка заради направеното добро.

Инициативата ще продължи до 31 март.

На 10 ноември е третият рожден ден на ресторанта. Собственикът моли всички гости да донесат своите подаръци под формата на продукти за бездомните хора.

По данни на Агенцията за социално подпомагане в България са регистрирани 1068 бездомници, като в София те са над 500.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се следи да не тръгнат и депутатите да получават храна като бездомници.Че нали е безплатно и далавера, а те са точно по тази част.
7
2
 
16
 
! Отговори
БРАВО! преди 5 години
БРАВО!
6
3
 
13
 
! Отговори
До браво номер 2 преди 5 години
И ти ходи да му пълниш заведението, че и ти можеш да останеш някой ден на улицата. Как не те е срам да критикуваш нещо толкова хубаво, на фона на всичко което се случва в тази скапанаа държавица. После не доволстваш. Иначе много знаеш. Вместо да пишеш кой какво прави. Си опичай акъла, че не се знае утре и ти дали няма да си на пътя. Пък ще те видим тогава нямали да отидеш за топъл обяд. Айдеее
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКомунизъм в България никога не е имало, нито някъде по света някога е имало като държавна система. В България социализъм и тогава намаше бездомници и бедняци а България беше сред 30 индустриално най-развити страни в света.
4
2
 
30
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Защо сте спестили името на собственика на ресторанта - този благороден, състрадателен и прекрасен човек! Трябва да го знаем, за да се молим за него, да му помага Господ, да му дава здраве и сили, да върви бизнеса му и винаги да има достатъчно, за да радва бездомни и гладни нещастници! Ето, такива новини стоплят сърцето на човека! Господ да закриля този благодетел!
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2При комунизма нямаше, защото ти натрисаха. Братовчед ми, се пропил, жена му го изгонила и поискал, да се върне при чичо ми, ама тъй като вече живеели другия братовчед с двете си деца, заедно с чичо и леля, те му казали, да се разкара, защото бил пиянде и скандалджия. Една молба до местния партиен и казали на чичо"Взимай го, или ще ви гоним от работа". Ем ... ей така се решаваше проблема с бездомните. Добре, че ония пукна от пиеене рано.
2
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама при демокрацията има ли бездомници?
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно добро дело!

Спонсорирани публикации