След доза от "Канибал" наркомани налитат на... човешко месо!?

Синтетичната дрога води до много силна агресивност
86
След доза от "Канибал" наркомани налитат на... човешко месо!?
Снимка: Булфото, архив

Нов вид синтетична дрога навлиза на нелегалния пазар с наркотици, сигнализира д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград.

В средите на наркоманите е известен с наименованието "канибал".

Този наркотик е от рода на метанфетамините и след надрусването си наркомана стига не само до агресия, характерна за всички видове синтетични наркотици и кокаин, но вече има случаи с опити да се яде човешко месо, обясни д-р Любенова.

Наскоро експертите в Общинския съвет са гледали документален филм, в който няколко полицаи в САЩ не смеят да доближат едно момче, което е надрусано с такъв вид дрога, защото то се опитва да ги захапе за ръцете.

Според нея в България също вече се разпостранява такъв вид дрога, известен като "Crystal Speed".

По думите на д-р Любенова тази синтетична дрога на базата на амфетамините и метамфетамините се прави, за да не могат да бъдат установени при изследване. Дрегерите и тестовете на полицията не могат да ги засекат.

"Ако погледнем в глобален мащаб, тенденцията през последното десетилетие не е никак благоприятна. Обществото привикна към присъствието на фатални случаи при употреба на наркотици", коментира ред Bulgaria ON AIR специалистът по лечение на зависимости Александър Канчелов.

Александър Панайотов от Националния център за наркотици пък обясни, че това са легални заместители на нелегалните наркотици, които се произвеждат по света като цяло и са доста опасни.

"Могат да предизвикат до 10 пъти по-силна зависимост от метаамфетамини. Има първоначална еуфория, повишена физическа активност, хората не се хранят и не пият вода. При по-силни дози може да се стигне до пароидни психози, насилие и дори самоубийство", обясни той.

Синтетичените канабиноиди от типа на "веселия чай" са хит на пазара в момента. "Веселият чай" е марихуана, напръскана със съответните химикали.

Той може да има многократно по-засилено действие от това на обикновения канабис, тъй като когато се прибавят към марихуаната синтетично произведени вещества, то тогава многократно се увеличава въздействието както върху мозъка, така и върху сърдечната дейност и кръвното налягане и изцяло върху състоянието на организма.

Спада и възрастта на децата, които опитват дрога. Някои от тях в 5 клас са пробвали марихуана,  други в 6 клас вече са опитали синтетични наркотици.

Един от основните проблеми е, че наркотиците на българския пазар са твърде достъпни и лесно младежите могат да достигнат до марихуаната – най-достъпнате и най-разпространена дрога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
13
 
! Отговори
Ставри преди 5 години
Една компаньонка от скъпите от София си маже дупката на дупето с бел прах и яде македонски наденици с него нон стоп за 24 часа.
52
1
 
28
 
! Отговори
Реален случай преди 5 години
Деца от една цигара зелен чай може да останете инвалиди за винаги.16 годишно момиче красиво и умно от една цигара си загуби разума завинаги след дълго лечение сега е на умственото равнище на 3 годишно дете.Ходи улюлявайки се изпуска фекалии и урина и и текът лигите ,говори трудно и едва разбираемо!Формулата на чая се сменя всяка седмица за да не я хващат законите и опитните мишки са консуматорите.
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ги приемат тия кристали?! Гълтат ги като хапчета, разтварят ли ги в течност, дъвчат ли ги... ненормалници.
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той нали Северин казал, че взел някакви "кристали" преди да извърши престъплението срещу Виктория в Русе.
49
7
 
7
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Мръ.сното скотс.ко племе как е запознато с дрогата.....
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНЕДЕЙ да ми четеш думите, както ти изнася. Повече от ясно е, че не говоря за хората на изкуството - кои ДРУГИ можеха да излизат по соц.времето - напъни се малко де. Срамота !!!!!!!!!!!!!!!! За Емил Димитров ще ми говори, за Гяуров. Давам ти жокер - като изключиш тях КОИ ОЩЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ??? Ама ха!
47
1
 
13
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Кристал спийд дрогата не е нова на пазара. Цял филм направиха по темата - "breaking bad".
46
2
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Да си направиш една "боб-чорба" от тия и после да изядеш половината село...
45
14
 
13
 
! Отговори
Антрополог преди 5 години
Амфетите се пласират и произвеждат от комунистите.Китайската народна република бълва яко ,а доносниците комсомоли от едно време вардят каналите....
44
2
 
30
 
! Отговори
Адонис преди 5 години
11 годишен софиянец в 5 ти клас от добро семейство нокаутира учител по физическо -здрав мъж в разцвета на силите си.Тази статия обяснява този феномен.Добре ,че е имало и други хора иначе щал да ги изяде барабар с анцузите.
43
3
 
24
 
! Отговори
На изток от рая преди 5 години
За бедните палмово масло вместо сирене ,соя вместо месо амфети вместо кока и чай вместо марихуана.
42
7
 
22
 
! Отговори
Краста преди 5 години
Зеления чай не е Марихуана а плява поръсена със китайска синтетична дрога.Кушлуков наложи затвор за еднократна доза на тревата и така отвори пътя на чая и метаамфетамините.Ако се легализира марихуаната както е в САЩ,Канада,и 25 страни в ЕС чая ще загуби клиенти....Кошлуков за награда сега е директор в БНТ
41
4
 
21
 
! Отговори
Диспансеризиран преди 5 години
При бай ви тошо се друсаха с Кале и Бронз и умираха на по 30 но кротко в някоя шахта до трабите на парното сега също умират от синтетиката която се прави в заводи за отрови за мишки в Китай със формола която се сменя всеки месец.
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойде ли флака-та? Скоро китайската синтетика ще "лекува" западната скука. Една метилна гупа тук-там в повече, променена делокализация на ароматните ядра с хетеро атоми или близки спрежения и ето ти дълго очакваната радост. Ще си мечтаете за бат Сашо (Шулгин).
39
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАКОН : КОЙТО ПРИТЕЖАВА ИЛИ РАЗПРОСТРАНЯВА ДРОГА - ДО ЖИВОТ БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ И НЕЩАТА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ !...До живот ти ли искаш да ги храниш? В САЩ затворите са пълни с почти 50% влезли за наркотици и се чудят как да ги изпразнят. Първо, наркоманът не спира не защото не иска, а защото не може. Второ, като и да го въртим, да си вредиш сам не е престъпление. В САЩ се сетиха за последното чак след като усетиха, че имат много, ама много бели наркомани от средната класа.
38
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки осмокласник знае от къде да си купи дрога а полицията не знае? Ми да раздаваме униформи на осмокласниците и това е
37
12
 
18
 
! Отговори
Виготура преди 5 години
Наркомани имаше и в соца, само че тогава бяха само децата на висшата партийна номенклатура. Тая страна ще се оправи, когато и последния оли.гофрен, въздишащ по соца опъне петалата.
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ем ... нормално марихуаната да е най - достъпна ... пример само е Народния Театър Иван Вазов ... в градинката необезпокоявани всеки си взима каквото пожелае ... има си балон там и това е ... това е само едно от местата ...
35
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА сега ни кажи, кои можеха да си позволят да отидат, камо ли да живеят на запад. Познай от три пъти - ха-ха-ха................................ Всеки който беше способен и имаше причина за това. Емил Димитров редовно пътуваше в Париж, даже записа албум там и му предлагаха да остане но се върна, Леа Иванова постоянно изнасяше джаз концерти на Запад, да не говорим за българи като Райна Кабаиванска и Николай Гяуров.
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е при демокрацията да се продава дрога, навсякъде в цивилизованите демократични страни се продава дрога, това си е бизнес за милиарди.