След доза от "Канибал" наркомани налитат на... човешко месо!?

Синтетичната дрога води до много силна агресивност
86
След доза от "Канибал" наркомани налитат на... човешко месо!?
Снимка: Булфото, архив

Нов вид синтетична дрога навлиза на нелегалния пазар с наркотици, сигнализира д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград.

В средите на наркоманите е известен с наименованието "канибал".

Този наркотик е от рода на метанфетамините и след надрусването си наркомана стига не само до агресия, характерна за всички видове синтетични наркотици и кокаин, но вече има случаи с опити да се яде човешко месо, обясни д-р Любенова.

Наскоро експертите в Общинския съвет са гледали документален филм, в който няколко полицаи в САЩ не смеят да доближат едно момче, което е надрусано с такъв вид дрога, защото то се опитва да ги захапе за ръцете.

Според нея в България също вече се разпостранява такъв вид дрога, известен като "Crystal Speed".

По думите на д-р Любенова тази синтетична дрога на базата на амфетамините и метамфетамините се прави, за да не могат да бъдат установени при изследване. Дрегерите и тестовете на полицията не могат да ги засекат.

"Ако погледнем в глобален мащаб, тенденцията през последното десетилетие не е никак благоприятна. Обществото привикна към присъствието на фатални случаи при употреба на наркотици", коментира ред Bulgaria ON AIR специалистът по лечение на зависимости Александър Канчелов.

Александър Панайотов от Националния център за наркотици пък обясни, че това са легални заместители на нелегалните наркотици, които се произвеждат по света като цяло и са доста опасни.

"Могат да предизвикат до 10 пъти по-силна зависимост от метаамфетамини. Има първоначална еуфория, повишена физическа активност, хората не се хранят и не пият вода. При по-силни дози може да се стигне до пароидни психози, насилие и дори самоубийство", обясни той.

Синтетичените канабиноиди от типа на "веселия чай" са хит на пазара в момента. "Веселият чай" е марихуана, напръскана със съответните химикали.

Той може да има многократно по-засилено действие от това на обикновения канабис, тъй като когато се прибавят към марихуаната синтетично произведени вещества, то тогава многократно се увеличава въздействието както върху мозъка, така и върху сърдечната дейност и кръвното налягане и изцяло върху състоянието на организма.

Спада и възрастта на децата, които опитват дрога. Някои от тях в 5 клас са пробвали марихуана,  други в 6 клас вече са опитали синтетични наркотици.

Един от основните проблеми е, че наркотиците на българския пазар са твърде достъпни и лесно младежите могат да достигнат до марихуаната – най-достъпнате и най-разпространена дрога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30Капиталистите за туй ли убихте Г. Марков който разпространяваше тая дрога от Близкия изток за да му вземете бизнеса в Англия ей, че си тиква зелена. А принцеса Даяна която се друсаше с дрога и хашиш от СА нея що я убихте заедно с Доди ал Файт и първия бротвчед на Доди някой си Кашоги ?
32
1
 
27
 
! Отговори
мид преди 5 години
Вече не само храната е менте ами и наркотиците...
31
1
 
25
 
! Отговори
D[V01D] преди 5 години
Май филмите със зомбита в един момент ще се окажат жестока реалност. В нета има клипове с разни надрусани откачални, дето имат подобно поведение и беше точно заради наркотици. Май май ще си взимам пистолет.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тв сериалът "Погрешен завой" разказва подобни истории.
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 15Не, баба не е била в ДС, нито е гледала лалета. Но виж, в Близкия Изток производството си беше сериозно, ама трябваше, да минат отнякъде, по пътя за европа, нали? Къде по-добре, от държава, в която никой никъде, никога, няма да спре, да те провери, стига да си с точните хора? Но няма да прикзвам повече по-темата, защото си прекалено зелен.
28
1
 
17
 
! Отговори
Тишо преди 5 години
В картотеките на полицията, дали няма описани имената на всички наркодилъри? Дали не се знае, кой на кого се отчита? Само, че о беда - никой не смее да приложи малко правосъдие и да натика всички тези създания, където им е мястото! Все пак спечелените парички са по-сладки от това да се върши работата адекватно!
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПо бай тошево време в България имаше само 800 наркомана - такива, които са живели на запад и са се върнали 000000000000000А сега ни кажи, кои можеха да си позволят да отидат, камо ли да живеят на запад. Познай от три пъти - ха-ха-ха................................
26
3
 
12
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 5 години
Стига глупости....пазете децата и блиските си това е страшна чу,***
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименК'во ме интересува навремето никой не влизаше и не излизаше с никакъв бял прах отникъде, а директно получаваше куршум на място, а сега една кравa влиза и излиза отдето си иска, държавата е стабилна като прасе болно от африканска 4ума. ------------------------Ще ме извиняваш, но навремето на пъпа на София - в Клуб Ялта беше сборището на наркоманите - там се купуваше и продаваше. Познай кои бяха отявлените купувачи - синчетата на номенклатурчиците и комунистите. Ясно ли е ??????????
24
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва по-силни наркотици - да умират моментално. Нужен ни е естествен подбор!
23
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По бай тошево време в България имаше само 800 наркомана - такива, които са живели на запад и са се върнали
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наркоманите вампирясват и стават на таласъми по улиците.
21
5
 
7
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
Така ли баба ти ли ги проезвеждаше тия наркотици, интересно как мръсните комунисти не са убили баба ти разпространителката на дрога. Вижда се много си загрижен за отворените граници и отворените соросидни общества, а как Сoрос е натрупал толкова милиарди да не би е от продажба на дрога и Канибал по отворените безвизови граници пренасяни от бежанци по неизвестни канали ?
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това взимат на Дондуков 2 и Позитано 20
19
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи това вземат българските русофоби ?
18
5
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
Нали беще "никой"? Сега стана за "ваши и наши"? :) Ти да не четеш статистиката от Работническо дело
17
3
 
17
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 5 години
Пазете си децата тази дрога е страшна...................Полицията трябва да е до всяко училище иначе сме губеща нация
16
4
 
9
 
! Отговори
до 13 преди 5 години
Премахване на границите му е майката и повече либерализъм и глобализъм и отпадане на визите нали дрогарю евроатлантик ?
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе марата си е мара всичко друго е измислица.
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12Това беше, защото беше само за наши и ваши. България, как си мислиш, че от "чиста" през 89-а, до 92-а, стана на челно място в пренасянето на наркотици. Ами просто вече си имаше една мрежа, сега просто стана "частна". Разликата между този бизнес и държавните предприятя бе, че този процъфтява.