Стари проблеми: Запалени боклуци, затворени улици

Граждани със сигнали в платформата на Helpbook.info
9 ное 2018 18:50, Анисия Иванова
0
Стари проблеми: Запалени боклуци, затворени улици
Архив: Булфото

Сред множеството от получените сигнали в платформата на Helpbook.info избрахме да ви запознаем с проблема за замърсения въздух.

"В района около 79-то СОУ в Люлин 7 всяка сутрин има силна и непоносима миризма на запалени боклуци и кабели. Не ми е известно кой е източникът на обгазяването и дали е в този район или идва от другаде и засегнати да са и други райони. Миризмата се усеща само сутрин в ранните часове до около 7:00-7:30 ч., след което се разсейва и изчезва. Моля за проверка по случая."

На повечето от нас е ясно, че  през студените дни горенето на гуми, дрехи, метали, пластмаси и всевъзможни битови отпадъци е масово явление. Замърсяването на въздуха е обичайно за много райони на София при началото на отоплителния сезон. Чрез платформата Helpbook.info вашите сигнали за тази вредна практика ще се придвижат към отговорните органи - РИОСВ и Столичен Инспекторат.

Прехвърляме се към община Перник, към която е подадено оплакване за незаконно изхвърляне на отпадъци. В сигнала се твърди, че на главния вътрешен път се е образувало незаконно сметище на строителни и всякакъв друг вид отпадъци. "Преминаващи от други населени места се възползват и това увеличава боклуците всеки ден. Почистващата фирма допринася за натрупването на боклуци като избутва такива в дерето. Моля, да бъдат предприети мерки за предотвратяването на тази свинщина!"

Няма как да не завършим отново с проблема за неправилно паркирани автомобили - този път по локалното платно за движение на Околовръстен път, при строежа на Garitage park в "Малинова долина". "Колите на работниците от строежа са ги паркирали върху тротоара и самото платно за движение, където се движат рейсове 111 и 314. Отделно, всеки ден по един или повече ТИР-а спират и те на самата улица, за да ги разтоварват и вече разминаването на два автобуса става невъзможно."

Ако и Вие видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари