Протести, недоволство... А цените се определят по пазарен механизъм!

Ще се промени ли нещо в цените на горивата с текущите протести?
12 ное 2018 09:30,
583

Недоволни граждани от повече от 30 града на страната излязоха на шумни протести по улици и булеварди вчера, за да изразят несъгласието си с новите, по-високи цени на горивата, планираното поскъпване на "Гражданска отговорност" и раздутата държавна администрация.

Протестните шествия на някои места създадоха напрежение. В столицата за кратко бе блокирано движението в централната градска част.

Затворени бяха и едни от най-важните пътни артерии - АМ "Тракия" и международен път Е-79 на изхода на Благоевград, където се стигна и до леки пътни инциденти.

Още по темата

"Това, което се случва е нормално, хората с право протестират. Не очаквам да постигнат нещо по отношение на исканията, които имат, но до политически трусове е много вероятно да се стигне", коментира в студиото на "България сутрин" Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".

По отношение на цените на горивата бившият служебен премиер Стефан Софиянски подчерта, че протестите на гражданите трудно могат да променят нещо, тъй като става въпрос за пазарни механизми.

"Това недоволство обаче показва, че сред обществото има голямо напрежение, което идва от несигурността на управляващите. Налице е едно нестабилно правителство", каза Софиянски.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни още, че имайки предвид непрекъснатото покачване на цените у нас може да се смята, че в държавата ни е пред прага на икономическа криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
15
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
До 12 АнонименИзключително болен промит отс о р о с о и д н а т а п р о п а г а н д а мозък ! Заради такива наркозависими гендари България вместо напред се връща назад в мрачното средновековие
20
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на БСП и Русия! Много добри и стройни протести бяха организирали. Да ти е кеф да гледаш това шоу по телевизията.
19
1
 
38
 
! Отговори
az преди 5 години
Като махнем данък и акциз, в България се плаща 4-тия най-скъп бензин в европа. За какво говорим.
18
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина е глупаво племе. Няма идея как да получи това което иска и тръгва да иска оставки на цяло правителство като си мисли, че като го свали всичко ще се оправи... такава сте пародия.
17
5
 
16
 
! Отговори
Долу БКП преди 5 години
Да протестират пред Лукойл, които не са плащали данъци никога!!! Вечно на загуба, смучат народа!
16
0
 
46
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Стига глупости, когато държавата не упражнява необходимия контрол и не гарантира наличието на пазарна икономика, се появяват разни картели, монополи, олигополи и т.н. И на децата им е ясно, че в различните пазарни сегменти има по няколко основни играча, които определят цените, а държавата или все е неразбрала, или нямала механизми да регулира пазара, но най-често взела някой лев да си затвори очите.
15
6
 
46
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БЪЛГАРСКИЯ НАРОД АБСОЛЮТНО СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА!!!3-ТИ МАНДАТ СЕ ДАВА НА БОРИСОВ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФИНАНСОВ РАЗСИПНИК НА БЪЛГАРИЯ РАЗОРИЛ Я ОЩЕ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ!БЪЛГАРСКИЯ НАРОД АБСОЛЮТНО СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА!
14
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе е вярно, че цените се определят по пазарен механизъм.Ми не купувайте тогава бе, що купувате, бойкотирайте стоките.
13
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАРОДЪТ се събужда от летаргията. Протестите тези дни ни убеждават, че повече хората не искат да живеят така. НО..НАРОДЕ, ЗА ДА УСПЕЕМ, НИ ТРЯБВА ЕДНА КАУЗА!НЕ КАУЗАТА НИСКИ ЦЕНИ НА БЕНЗИНА И ГО ЗА МПС!, А КАУЗАТА БЪЛГАРИЯ!Знам, че всеки се притеснява, когато лично нещо го засегне. А управляващите вече засегнаха всички. Много българи не се трогнаха от дечицата в инвалидни колички и самоотвержените им майки, но се трогнаха, че трябва да плащат 1000 лева за застраховка на колата си!Разберете това са само ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ЕДНО ГНИЛО, НЕКАДЪРНО И КОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ! Не се опит
12
5
 
42
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
А ти робе днес пред парламента ли си? Или на топло пред компютъра е лесно да се критикува. Аман от критики от хора, които са големи само пред компютрите, а мишки наживо!!!!А иначе евала на всички излезли вчера да покажат позицията си, без значение дали почивен или работен ден е!!!!
11
41
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко развали ли ми се прахосмукачката, много скъпи прахосмукачките бе, Бойкоооо, свали цените на Сименс и Миеле много скъпо ги продават бе, всички на продест ГЕРБ да свали цените на Миеле!
10
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е вярно, че цените се определят по пазарен механизъм. Защото нямаме никаква пазарна икономика, а при нас е олигархично-мафиотско-крадлива икономика. Акцизи, данъци и няколко човека паразитират и монополизират пазара. Правителството затова е правителство, за да задейства институциите си и да защити потребителя. Има различни комисии, агенции и т.н. и стига да искат, могат да се намесят и да регулират цените както е по цял свят.
9
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да протестират пред рафинериите, руските олигарси и арабските шейхове за цените на горивата. В цяла Европа цените на горивата са такива, а и по-високи. Просто сте енергийно бедни и всяка флуктуация на международния пазар директно ви къса джоба, а международния пазар е волатилен заради напрежението между САЩ и Русия, и ОПЕК.
8
4
 
32
 
! Отговори
живот преди 5 години
ПРАВЯТ ЖИВОТЪТ НА НАРОДА ТЕЖЪК И НЕПОНОСИМ ДО ЗАТЪПЯВАНЕ....И НА ТОВА РАЗЧИТАТ- ***,НЕУК , БЕЗРОПОТЕН НАРОД СЕ УПРАВЛЯВА И МАНИПУЛИРА МНОГО ЛЕСНО...А ПЪК ТЕ СЕ ИЗЖИВЯВАТ КАТО МНОГО ВЕЛИКИ...НЕКА НЕ ЗАБРАВЯТ,ЧЕ ОТ ВИСОКО СЕ ПАДА НАЙ-ЛОШО...
7
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
данъците и те се определят на пазарен принцип.. пффф смешни гербави сайтчета
6
11
 
44
 
! Отговори
РОБИ преди 5 години
ПРОТЕСТИРА СЕ В РАБОТЕН ДЕН МИЛИ РОБИ НЕ В ПОЧИВЕН СТРАХЛИВО ГЛАДНО БЕДНО ПЛЕМЕ.РОБИ 30Г.КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ.ОГРАБЕНИ НО ПЪК ДЕМОКРАТИ....БЕДНИ НО ПЪК В ЕВРОПА В РУМЪНИЯ ЗАПЛАТАТА ОТ 1ВИ ВНУАРИ СТАВА 870 ЛЕВА СРАМ И ПОЗОР С 560 ЛЕВА НЕСКА ВСИЧКИ СТЕ НА РАБОТА ПРОТЕСТИ НЯМА ЗАЩОТО СТЕ СТРАХЛИВО ПЛЕМЕ.
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стачкувайте. Не плащайте данъци. Не плащайте сметки. Сипете си безплатен бензин.
4
16
 
39
 
! Отговори
Край преди 5 години
Българина не протестира че :-на децата му продават дрога в училище.-стари хора по селата ги бия и убиват за пенсиите.-политиците му откраднаха през КТБ 4.3 млрд. лева.-на Гергов дадоха 43 млн. лева за дупката във Варна-с приватизацията му откраднаха всичко построено от бащите и майките му.протестира че му скъп бензина да се вози. Това глуповата инфантилност която природата не търпи и ще я наказва. Народа има стандарта който заслужава.
3
2
 
64
 
! Отговори
дразнят хората преди 5 години
Не мога да разбера защо в тази телевизия канят коментатори,политически трупове който докараха страната до катастрофа?!
2
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цените се определят по пазарен принцип....тези простотии айде на някой друг да ги обяснявате!!!!От както са протестите за горивата, цените намаляха с почти 20 ст. или с около 8%, и със сигурност намалянето може да е още. И на това ако му викате пазарен принцип, по-добре да си скъсате дипломите!!!!