Протести, недоволство... А цените се определят по пазарен механизъм!

Ще се промени ли нещо в цените на горивата с текущите протести?
12 ное 2018 09:30,
583

Недоволни граждани от повече от 30 града на страната излязоха на шумни протести по улици и булеварди вчера, за да изразят несъгласието си с новите, по-високи цени на горивата, планираното поскъпване на "Гражданска отговорност" и раздутата държавна администрация.

Протестните шествия на някои места създадоха напрежение. В столицата за кратко бе блокирано движението в централната градска част.

Затворени бяха и едни от най-важните пътни артерии - АМ "Тракия" и международен път Е-79 на изхода на Благоевград, където се стигна и до леки пътни инциденти.

Още по темата

"Това, което се случва е нормално, хората с право протестират. Не очаквам да постигнат нещо по отношение на исканията, които имат, но до политически трусове е много вероятно да се стигне", коментира в студиото на "България сутрин" Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".

По отношение на цените на горивата бившият служебен премиер Стефан Софиянски подчерта, че протестите на гражданите трудно могат да променят нещо, тъй като става въпрос за пазарни механизми.

"Това недоволство обаче показва, че сред обществото има голямо напрежение, което идва от несигурността на управляващите. Налице е едно нестабилно правителство", каза Софиянски.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни още, че имайки предвид непрекъснатото покачване на цените у нас може да се смята, че в държавата ни е пред прага на икономическа криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не иска да прозре, че протестите не са заради цената на горивата. Горивата са искрицата, която запалва това недоволство. Основното за което се протестира е корупцията, грабежите на държавни пари и бедността. Не може масово да се бачка за чисто 700 лв. Да не се осигуряват хората на реални доходи, нито една система да не функционира нормално. Министри и депутати да се охраняват от НСО все едно са президенти на САЩ. Всеки заел ръководен пост след 4 години да излиза милионер.
40
3
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ ВЛИЗАТ ПО-ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ В ЕС КАТО РУМЪНИЯ Е МАЛКО ПО-ДОБРЕ ОТ НАС!!ЗА 10 ГОДИНИ В ЕС РУМЪНИЯ Е ВЕЧЕ С ДВА ПЪТИ ПО ГОЛЯМА СРЕДНА РАБОТНА ЗАПЛАТА ОТ ТАЗИ В БЪЛГАРИЯ!!!!--------------------А В БЪЛГАРИЯ ПРЕИЗБИРАМЕ БОРИСОВ ЗА 3-ТИ ПЪТ ДЕТО ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ ИЗХАРЧИ 7 МИЛИАРДА ОТ ФИСКАЛНИЯ, 2 НА ЗДРАВНАТА КАСА И ОТ НЕК И БУЛГАРГАЗ ОБЩО 10 МИЛИАРДА И ВЗЕ 4 МИЛИАРДА НОВИ ЗАЕМИ ДА ЛЪЖЕ , ЧЕ Е ОСТАВИЛ НЕЩО!НАПЪЛНО СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ СЪДБАТА ЩОТО СМЕ НАЙ-"УМНИТЕ" В ЕС!
39
6
 
15
 
! Отговори
Никой преди 5 години
Никъде по тв не се отрази за протестите вчера...долни платени тестесии...първй ще си сложа феса ако някой ден полумесеца се развее в държавата и първи ще се обрежа под звуците на зурните..само да видя как се товарят товарните вагони с политици и платени журналисти и към спа център белене....
38
1
 
8
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
Всеки да си прави домашен бензин, домашна Гражданска отговорнос ......
37
8
 
13
 
! Отговори
Край преди 5 години
Българина е като дете на което му правят по-скъпо да си играе с любимата играчка -колата. И реве. Хитлер е взел властта като е обещал кренвирш и бира за всеки.Тук Борисов ще управлява като осигури бракувана кола от Италия и Биг брадър по телевизора за всеки.Такъв народ е нормално да бъде доен, стриган и одиран всеки ден.
36
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво ще кажете за гладуващите в Буркина Фасо, а и пак ли Бойко е виновен!
35
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Чехия и Полша е същата мизерия както в България, малко по-добре са, и преди бяха по-добре, но си е същата мизерия сравнено със стандарта на Запад.
34
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цените на горивата не се определят от пазарен механизъм а от господарите ни в Кремль. Ако искате да постигнете нещо не купувайте бензин и не се возете в коли а ходете с градския транспорт и пеш.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е една развита държава.
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При сива икономика и корупция, няма пазар.
31
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВ Русия пенсионерите не роват в кофите за огризки от храна. И Русия вече изобщо не се интересува от България, даже и туристите почти спряха да идват.
30
1
 
13
 
! Отговори
Антим преди 5 години
До 22 АнонименРано днес сте се надрусал ! Това да не е новата модна линия сред софииските жендери на сорос
29
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чехия и Полша, които са отличниците в Източна и Централна Европа по демокрация. Познайте преди 10-тина години като имаха подобен проблем и народа се вдигна какво стана? Веднага правителствата им се намесиха и регулираха цените.Демек, нашите отгоре се оправдават с "пазарния принцип", а всъщност те могат, но НЕ искат да си свършат работата. А не искат, защото чрез поставени лица и олигарси те са в играта и скубят народа.
28
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горивата си ги надуват дрогарите да не заподозре некой нещо, че са те, си правят и протести срещу горивата, като ви е скъпо не купувайте ей ти Сърбия отиваш и си наливаш, нема евроокцизи нема дявол тая държава всичко е един голям цирк. Падарен принцип поредната заучена фраза без никакъв сисъл нея при релна конкуренция слабите умират и накрая остава един монополист пазарната икономика е най-големият монопол, бомба със закъснител.
27
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв пазарен принцип, като Лукойл не се отчита пред НАП. Няма уреди, на арендаторите отпуска гориво без отчет. Няма лоялна конкуренция.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добро утро
25
2
 
50
 
! Отговори
протестиращ преди 5 години
Абе вие не разбрахте ли,че излязохме на улицата не само заради бензина и гражданската,не дори само заради бедността като цяло.Не всичко на тоя свят е пари.На първо място е честта и достойнството на всечи човек.А именно те са брутално потъпкани от една престъпна мутренско-олигархична шайка,узурпирала цялата власт и прогонила маса народ от родните си домове.А останалите се превърнахме в роби в собствената си държава.Това ви беше,гадове.Заминавате си.
24
3
 
37
 
! Отговори
Православен преди 5 години
ОСТАВКА!
23
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Самсунг защо продава толкова скупо галакси, а? Това пазарни цени ли са, а? Бойко, свали галаксито бе, колко струва да произведеш едно галакси а за колко го продават! ГЕРБ защо нищо не правят а само гледат как комунистите от Самсунг обират народа! Щото и ГЕРБ са комуниси! ОСТАВКА!
22
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е само за горивата протестът, а за батака в който ни вкараха ГЕРБ. Колко изцепки имаха от началото на година. Животът всеки ден поскъпва неоснователно. Стига толкова.