Как да бъде укротено недоволството? С доходи!

Организация на протестите има, въпреки че гневът е автентичен
104
Как да бъде укротено недоволството? С доходи!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестите през последните дни срещу високите цени на горивата и новата цена на "Гражданската отговорност" са напълно основателни, смята лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Още по темата

"Това трябва да е явен знак за управляващите и работодателите в нашата страна. Те трябва да разберат, че няма друга алтернатива освен увеличението на доходите", коментира той пред Нова тв.

Според него масовото недоволство е проява на недоверие на гражданите към институциите.

Той заяви, че никой не обяснява как се образуват цените на горивата в България, което кара обществото да се съмнява, че те са реални. Същото се отнася и до всички застрахователни продукти, добави Димитров.

"Тази неяснота в комбинация с ниските доходи води до автентичен гняв", категоричен беше президентът на КНСБ.
Пламен Димитров заяви, че има обща координация на недоволството.

Той е убеден, че гневът на хората е автентичен, но няма как да няма организация на протестите.

По неговите думи проблемът за финансовата стабилност на страната не трябва да се подценява.

"Застрахователите очевидно имат проблем, но той трябва да се реши, без да се вдига "Гражданската отговорност". Увеличението на заплатите в частния сектор е единственото решение. Всеки, който протестира за заплати, е подкрепен от нас", добави Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
13
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Ами те тези доходи не падат от небето. Нали трябва да се изработят.
68
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези в удобните кресла се самозабравиха. Нека да се разменят с един пенсионер с 200 лв. доход и да пробват да живеят 3 месеца с тези пари. Да плащат ток, вода и т.н. да ходят някъде си на доктор и да се мъчат да живеят. Сития на гладния не вярва. Колко хора работят за смешни заплати от тъй наречения бизнес в Бг. Всички в тази страна живеят на гърба на бедните. Сега се опитват да ги свалят и от таратайките им и никой не мисли, че той ако има няма да е с такава кола. Първо се вдига дохода и после
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той синдикален лидер от небето ли е паднал. Нали участват в обсъжданията за размера на минималната заплата и куп други срещи на тристранните съвети, които касаят доходите. Мизерията в България се случва с тяхната благословия, заради което си получават тридесетте сребърника от държавата.
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 68Ако се съмняваш, че в България има синдикати, виж перото в бюджета за издръжката им.
65
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СвиленГорива се внасят от Гърция, Румъния, Сърбия и Австрия. Пред техните посолства ще има ли протести? А пред къщата в Драгалевци на тоя дето продаде нефтохима протести ще има ли?
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изказал се господин П Димитров . А то Синдикати в БГ има ли . ????
63
1
 
11
 
! Отговори
ами преди 5 години
при тези "гервански" нива на гражданската отговорност, цени на горива, винетки и т.н нищо по-малко то германска заплата не може да е задоволително - значи 5000 евро доход на човек ще ни устройват.
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че ме светнаха, ако не бяха ми обяснили, че тия по улиците са олигархията, никога нямаше да ги позная - много добре са се дегизирали.
61
10
 
7
 
! Отговори
Свилен преди 5 години
Протестът за високите цени на горивата трябва да се състои пред руското посолство. Как Лукойл образува цените си знае само един човек и това е диктаторът в Кремъл! Сега той просто си организира протести за да си постави свой човек на власт. Бойко не го слушка и само го ядосва.
60
5
 
21
 
! Отговори
Милиционер преди 5 години
Няма недоволство! Всичко е провокация на Президента и БСП! Страната процъфтява! Всички са щастливи и доволни/ с изкл. на БСП и олигарсите/. Така си обясняват нещата в ГРЕБ! И на нас ни ги обясни Цвъ.Цвъ. сутринта! Абе, как хубаво обясняват тези хора, направо ми стана гузно! И Мента Стоянова и тя! Мислят за нас! Казаха, че всичко е наред и готово! Няма проблем! Ей така ми се отпусна душата, като ми обясниха положението! Ще отида до Топлофикация, да предплатя за следващия месец! Щото и те идат!
59
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откриха Америка, че проблема бил в доходите. Естествено, че милионери срещу мизерия няма да протестират.
58
0
 
20
 
! Отговори
До КНСБ преди 5 години
До Пламен Димитров лидерът на КНСБ Вие като лидер на КНСБ, какво правите? Какво направихте? Как подкрепихте хората? Какво организирахте? Как защитавате вашите членове? Дори и да ви се оплаче някой, на никой не помагате. Изобщо за какво съществува организация като вашата? Хубаво е да кажете каква ви е заплатата на месец и на работещите при вас за нищо правене!!!
57
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ откри топлата вода.Само, че с това крадене откъде пари?И за да могат и да крадат и да хвърлят по някой лев на овцете да не блеят, дигат цени.Така си е оща от Борисов1.А ако има някоя недоволна община или кмет, устата му се запушва пак с пари.ЕЛЕМЕНТАРНО.Така се купуват и избори. Баце му е намерил цаката.Само, че в нормалните държави се дават пари не да не пукнеш от глад, а за да се вдигне стандарта на живот. Герберастите на са чували какво значи това.
56
1
 
17
 
! Отговори
аз преди 5 години
А защо да не са организирани??? Дори в тоалетна да идеш пак си иска организация, камо ли да се протестира. Дори трябва по-добра организация, синхронизация и уточняване на конкретни искания. А синдикати които не застават до протестиращите са "миши" синдикати.
55
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия от КНСБ защо се наричат синдикалисти, а не коментатори на държавна издръжка? Тяхното място е при протестиращите, а не в студиото.
54
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В западните страни синдикатите веднага застават зад такива протести, участват активно и се заемат с организацията им. Тук само като наблюдатели ги коментират от телевизионните студия. Българските синдикати са на държавна хранилка, получават от държавата издръжка, за да кротуват и не помня от много години някой синдикат да е организирал някъде протест срещу каквото и да било - участват в някакви тристранки, където се вземат решения на тъмно и най-много да кажат вяло, че с нещо са несъгласни.
53
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Логично е с доходи. Да сте видели недоволен от мизерията, в която живее, депутат или политик?
52
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то има ли някой, който да не иска по-високи доходи?Ама трябва да си адски *** да вярваш, че баш бандата от БСП ще ти вдигне доходите.
51
13
 
9
 
! Отговори
ники преди 5 години
Та червената 4у-*** ако ни управлява по-добре ли ще е според вас умници такива?
50
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти си по ***.не си прави илюзии.

Спонсорирани публикации