Поредна вечер на протести, майките с автопоход в София

В "Люлин" движението е силно затруднено
Обновена: 14 ное 2018 19:45 | 14 ное 2018 19:37, Александър Попов
171
Поредна вечер на протести, майките с автопоход в София
В "Люлин" движението е затруднено. Снимка: Dnes.bg

За поредна вечер хиляди граждани излязоха на протест в няколко български града. Повод за недоволството им са лошите условия за живот в страната.

Демонстрациите, започнали в началото като протест срещу високите цени на горивата, вече имат множество други искания, свързани с доходите, данъците, монополите.

Още по темата
В София за 24-ти пореден ден протестират майките на деца с увреждания, като този път те минаха през столични булеварди под формата на автопоход. Колоната вече стигна до кв. "Люлин". Те настояват за оставката на Валери Симеонов.

С викове "Валери - позор, оставка и затвор", протестиращи за оставката на вицепремиера блокираха кръстовището на два от ключовите булеварди в столичния жк "Люлин" - "Царица Йоанна" и "Панчо Владигеров". Протестиращите скандират още "Мафия" и "Оставка", удрят тъпани и развяват знамена. За кратко във всички посоки се образуваха колони от чакащи коли, които полицията трудно пропуска.

Почти един час след като се събраха пред Катедралния храм, протестиращите във Варна блокираха движението. На мястото има повече от 400 души. Протестът отново е подкрепен от представители на мотоклубовете в града, които поведоха с моторите си множеството по бул. "Мария Луиза". Със скандирания, "Мафия" и "Оставка" те се отправиха към Общината. Много от присъстващите носят трибагреници и плакати. Част от тях настояват за оставката на Валери Симеонов и цялото правителство.

В Перник демонстрантите за поредна вечер блокираха автомагистралата "Люлин" при пътен възел "Даскалово", като протестът е срещу високите цени на горивата. Той протича нормално и без ексцесии, съобщиха от МВР. Обходният маршрут е през Мало Бучино.

В Стара Загора десетки се включиха в шествие по улиците на града и поискаха оставка на правителството, съд и затвор за виновните затова, че България е най-бедната страна в Европейския съюз.

В Шумен се събраха около 30-ина души на площад "Кристал". Те поискаха по-високи заплати и стандарт на живот и призоваха политиците за бързи и адекватни действия. 

В Бургас също се събраха около 30 души пред сградата на общината. Техният протест е срещу високите цени на горивата, високите сметки и ниските доходи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
19
 
21
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Ама 30 души тук, 30 души там и само във Варна и София не са хиляди бе, днес. А нали ги видях в репортажите - младежи с анцузи и къси подстрижки, които ги мързи да работят и сега се плюнчат по площадите.
6
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не протестират и не затварят бензиностанциите на Лукойл ами магистралите?
5
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дпс-бсп един протест като хората не могЪт да направят искат държавата да управляват ХАХАХАХААААААААААА
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Студено е вече. Зимата ще бъдат с колите на протестите.
3
11
 
27
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Герб да си върват живи докато още имат този шанс!
2
30
 
23
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Хахаха. Една шепа хора ще свалят легитимен кабинет. Къде се намирате, бе?
1
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжливата тиква трудно ще пусне кокала :)