Поредна вечер на протести, майките с автопоход в София

В "Люлин" движението е силно затруднено
Обновена: 14 ное 2018 19:45 | 14 ное 2018 19:37, Александър Попов
171
Поредна вечер на протести, майките с автопоход в София
В "Люлин" движението е затруднено. Снимка: Dnes.bg

За поредна вечер хиляди граждани излязоха на протест в няколко български града. Повод за недоволството им са лошите условия за живот в страната.

Демонстрациите, започнали в началото като протест срещу високите цени на горивата, вече имат множество други искания, свързани с доходите, данъците, монополите.

Още по темата
В София за 24-ти пореден ден протестират майките на деца с увреждания, като този път те минаха през столични булеварди под формата на автопоход. Колоната вече стигна до кв. "Люлин". Те настояват за оставката на Валери Симеонов.

С викове "Валери - позор, оставка и затвор", протестиращи за оставката на вицепремиера блокираха кръстовището на два от ключовите булеварди в столичния жк "Люлин" - "Царица Йоанна" и "Панчо Владигеров". Протестиращите скандират още "Мафия" и "Оставка", удрят тъпани и развяват знамена. За кратко във всички посоки се образуваха колони от чакащи коли, които полицията трудно пропуска.

Почти един час след като се събраха пред Катедралния храм, протестиращите във Варна блокираха движението. На мястото има повече от 400 души. Протестът отново е подкрепен от представители на мотоклубовете в града, които поведоха с моторите си множеството по бул. "Мария Луиза". Със скандирания, "Мафия" и "Оставка" те се отправиха към Общината. Много от присъстващите носят трибагреници и плакати. Част от тях настояват за оставката на Валери Симеонов и цялото правителство.

В Перник демонстрантите за поредна вечер блокираха автомагистралата "Люлин" при пътен възел "Даскалово", като протестът е срещу високите цени на горивата. Той протича нормално и без ексцесии, съобщиха от МВР. Обходният маршрут е през Мало Бучино.

В Стара Загора десетки се включиха в шествие по улиците на града и поискаха оставка на правителството, съд и затвор за виновните затова, че България е най-бедната страна в Европейския съюз.

В Шумен се събраха около 30-ина души на площад "Кристал". Те поискаха по-високи заплати и стандарт на живот и призоваха политиците за бързи и адекватни действия. 

В Бургас също се събраха около 30 души пред сградата на общината. Техният протест е срещу високите цени на горивата, високите сметки и ниските доходи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
16
 
20
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Отначало си мислех, че тия майки искат само съчувствие.След това си мислех, че искат само пари. А сега вече разбрах, че са нагли тирани, които искат да налагат волята си и нищо друго не ги интересува.
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ви ли прави впечатление че баш патриотарите Русенскио Македонец Психото от Ямбол И другаря Балевски Симеонов са се скрили като плъ..хове у .Брашно. Най големия викач който викаше Бойко Кулво се спотайва като пр.а дня у гаще. А балевски който нарече майките кресливи с уж болни деца го е ла..пнак и не смее да издаде никакъв звук да не би да го изпусне дебелио с котешката глава. А оня Македонецо от РУСЕ Какъв македонец нямам идея пълни шкембето с кюфтаци да не отслабне. ваштомамепатриотарскоебем
25
10
 
10
 
! Отговори
АМАН преди 5 години
от платените със Сороски шекели щатни протестиращи !!!
24
8
 
14
 
! Отговори
Протестер преди 5 години
Аз пък протестирам че времето застудя!
23
2
 
25
 
! Отговори
Искам преди 5 години
Искам достоен живот да ми осигури Дължавата.Докато не стане това, няма да работя и ще протестирам
22
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей не се спряхте ще развалите рахътлъка на Тиквата, ето че и горивата са с по ниски цени и коледни добавки ще има за пенсионерите,и ще настане такъв живот!
21
3
 
22
 
! Отговори
Илиян преди 5 години
За горивата решението е елементарно-има картел това е ясно. Както се организират за протести да се организират и да се зарежда само от една бензиностанция, без значение коя. Точно след седмица останалите ще се принудят да свалят цените. Същото важи и за гражданската.
20
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
парите от държавната субсидия на ГЕРБ отиват,за да плащат на *** ***...
19
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данъка за колите е нищо в сравнение с увеличението на данък имот който приеха по късна доба за да не разберат хората. Уж икономиката вървяла а то само лъжи и вдигане на данъци да вържат кражбите.
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ги ПР агенциите, няма ги НПО-тата, А за Б и ОО, техните глашатаи всички са против протестите. Няма кой да плаща. Може да се появи платен контрапротест.
17
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко коментари. Ушевите *** са заети, правят вечерен тоалет на банкянския еднокнижник.
16
12
 
6
 
! Отговори
сравнение преди 5 години
В новини.бг пишат за 20-ина майки в София, за АМ Люлин и няколко града... На кое да вярвам. Всъщност, що не отида да видя?!
15
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С данъка върху колите Бойко искаше да понапълни гербаджийските бюджети ,тъй като повечето общини са техни,но въобще не се усещат,че не могат да правят хората на баллами...
14
9
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Нали уж горивата ви бяха скъпи? И защо има булевард "Лапанчо Далаверов"?
13
9
 
5
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 11. Не позна, със сигурност няма да има. Търси ги на Позитано 20.
12
14
 
10
 
! Отговори
Атлет преди 5 години
До 9. Да точно такива са - нали ги видях в репортажа, че са на протеста направо с екипите от фитнеса.
11
14
 
27
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
Този път ще има разбити герберистки тикви !!
10
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са ли им скъпи горивата ?
9
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По 50лв раздават във фитнесите във варна за да отидеш на протеста
8
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя простест отдавна е ясно, че е платен от БСП и бандитите като Баневи и Арабаджиеви.